pondělí 2. července 2012

loreal solar sublime - moje letní péče o vlasy

ahojte, musím se vám přiznat, že jsem se před několika lety zamilovala do letní péče o vlasy, kterou jsem si koupila na dovolenou k moři. Jedná se o výrobky od Lorealu z řady Solar sublime.
Jde o řadu, která je určena pro vlasy zatížené sluncem. Tato řada obsahuje šampon, masku, ochranný krém, ochranný sprej....já mám doma ještě pěnový balzám, ale ten už jsem neviděla skoro nikde ani v loňské sezóně. V loni byla toto řada rozšířena o olejový šampón a olejovou péči.
Vyzkoušela jsem ty olejové novinky, ale pro moje vlasy to není ideální, velice rychle se mi pak mastí a jsou zatížené!

Ale řekla bych vám něco málo k tomu klasickému šampónu, masce a spreji.
Všechny produkty této řady nádherně voní po broskvích, takže je to vůně fakt letní a taková optimistická!

šampon solar sublime



co uvádí výrobce:
Okamžitá ochrana vlasů proti vysušování, očištění vlasů od zbytků soli a chlóru. Obnova vlasového vlákna po slunění.

- Jemným způsobem z vlasů odstraňuje nečistoty (písek, sůl, chlór)
- Vlasům navrací pružnost, umožňuje jejich snadnou úpravu.
-Vlasy jsou jemné a lehké, trvanlivost lesku je prodloužena.
- Dlouhodobá ochrana před sluncem s MEXORYLem S.O UV-PROTECT : UV filtr s foto
-Ochraným účinkem vlasového vlákna před slunečním zářením.
- Obsahuje derivát vitaminu E a glycerol

Já tento šampon zbožuju pro jeho parfemaci a proto, že je fakt lehký, výborně pění, nezatěžuje a nemastí mi vlasy. Je pravda, že jej používám nejčastěji na dovolené, kde vlasy myju i 2x denně, ale třebe tento rok jej používám už teď a připravuju se tím na létní dny :) Vlasy neelektrizují, jsou takové vzdušné, odlehčené, ale nejsou úplně hladké a vyhlazené. Vlasy jsem po dovolené a máchání v moři nikdy neměla zničené a přičítám to i tomuto šampónu a dalším produktům této řady. Šampón má obsah klasických 250ml a pořídite jej kolem 150 - 200,- Kč.

vyživující maska solar sublime
co uvádí výrobce:

 - Vyživuje a obnovuje vlas poslunění.
- Navrací vlasu jeho pružnost a jemnost.
- Uhlazuje povrch vlasu a usnadňuje jeho rozčesávání.
- Obnovuje jeho pružnost a lesk.
- Dlouhodobá ochrana před sluncem s MEXORYLem S.O UV-PROTECT : UV filtr s foto-ochraným účinkem vlasového vlákna před slunečním zářením.
- Obsahuje derivát vitaminu E a glycerol
- Vůně: Broskvový nektar


Maska má takovou krémovou hutnější konzistenci, parfemace je stejně jako u šampónu mňam! Vlasy nejsou po použití zatížené, ale mýt je musím raději každý den, tak jako u většiny masek, které používám. Vlasy rozhodně nejsou tak hladké jako například po použití gestil wonder, ale jsou příjemné, lehké a nejsou rozlítané. Maska má 200ml a zaplatíte za ni +- 250,- Kč.


Solar sublime sprej
co uvádí výrobce:

Přípravek ochraňuje vlas dlouhodobě před slunečním zářením. Vytvoří kolem vlasového vlákna jemný ochranný film, udržuje vlas pružný, hydratovaný a lesklý. Má nemastné složení a velmi lehkou konzistenci. Sprej provází jemná svůdná vůně broskvového nektaru.

Nemohu než souhlasit, přípravek na vlasech nepocítíte, nijak je nezatíží, vlastně ucítíte tu opojnou vůni. Mám z něj vždy dobrý pocit, absolutně zádný pocit mastnoty. Balení má obsah 125 ml, což mi stačí tak na 14 dní u moře. Cena se pohybuje kolem 200,- Kč.

Solar sublime mléko

co uvádí výrobce:
Ochranné mléko je ideální pro sluncem poškozené, vysušené vlasy kombinací slané vody a UV záření. Mikroaplikátor zajišťuje rovnoměrné rozložení mléka.
Výsledky: Anti-kadeřavý účinek na 24 hodin i v nejextrémnějších klimatických podmínkách. Krotí kudrnaté, suché vlasy.

Tento přípravek jsem loni koupila kvůli mamce, protože má oproti mně spíš sušší vlasy, navíc se jí ve vlhku vždy dost kroutí a jsou neposlušné. Musím říct, že ten antifreez efekt jsme nějak nezaznamenaly, ale jinak platí totéž, co u ostatních výrobků z řady - tedy vlasy bez zatížení, bez umaštění. Považuji tento produkt za alternativu ke spreji, který bych dala spíš na mastnější vlasy. Oba výrobky mají dokonce naprosto stejné balení, jen spej je čirý a mléko je mléko :) Takže objem opět 125ml a cena asi 200,- Kč.

Já tyto výrobky nakupuji velice ráda v tomto e-shopu, kde jsem byla zatím vždy spokojena a to jak s cenou, tak s rychlostí dodání, která je opravdu blesková. Balíčky jsou krásně zabalené, fakt spokojenost.

Doufám, že vás tato sluneční řada zaujala, že třeba něco z ní vyzkoušíte a dáte ni pak vědět, jaká byla nebo nebyla spokojenost.

I přes moji zamilovanost k těmto produktům jsem si teď na dovolenou odvezla jinou řadu a to BC sun protect a to z toho důvodu, že jedu bez mamky a nebudu tudíž potřebovat tak velá balení. BC sun je cestovní sada, kterou jsem dostala za prodloužení předplatného časopisu ELLE. Zatím jsem nezkoušela, tak vůbec netuším, jak budu spojojená, ale vlasy mi snad nevypadají :) určitě pak na ni taky napíšu recenzi. Takže se máte nač těšit.
A jedna otázka na vás: Používáte nějaké speciální prostředky na to, abyste před sluncem ochránili svoje vlasy? (mám na mysli kosmetické prostředky ne pokrývky hlavy).

4 komentáře:

  1. Musím říci, že jsi mne hoodně navnadila :) Potřebuji něco na léto, protože mé vlasy pak vypadají jak mrtvé :( Svkělý článek..

    Jinak já používám jen sprej na vlasy proti sluníčku z Rossmanna :) Ale jestli funguje, toť otázka..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji pochvalu :)
      tento článek jsem naplánovala na dobu, co budu na dovolené....nějak jsem jej místo plánu omylem vyvěsila :D

      Vymazat
  2. Na tuhle řadu slyším samou chválu.. :)) Asi si jí taky pořídím.. viděla jsem ji v Německu, vyšla tam skoro o půlku levněji..:))měla jsem jí vzít.. :(


    Jinak moc pěkný blog :)
    Můžeš kouknout i na můj :))

    http://petulabook.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Taky bych něco potřebovala na tu svoji suchou slámu :-) (v létě obzvláště)! Děkuju za fajn tip, určitě se po něm kouknu!

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty