sobota 29. prosince 2012

moje nej pleťová kosmetika roku 2012


pěkný den,

přináším další várku nej produktů pro rok 2012, tentokrát se zaměřím na pleť.


čištění pleti - clinique Anti-Blemish Cleansing Foam

Báječná čistící pěna, která dobře čistí, odstraňuje mastnotu a hojí boláky a neplechoty na tváři. Byla jsem s ní maximálně spokojená, pokud ji objevím v nějaké akci, tak ji rozhodně znovu koupím, o tom jsem na 100% přesvědčená.



Dočištění pleti - po všech hokus pokusech s pleťovými vody či tonery, mezi kterými stále ještě nevidím a nechápu ten rozdíl, jsem se pokorně vrátila k jarishově roztoku za pár kaček. Přišla jsem na to, že v tomto chladném období prostě dělá moji pleti nejlépe, zahání nejrůznější dermatitidy, pupínky a celkově působí na obličej blahodárně. Na čelo používám pleťovou vodu s tea tree olejem, ale pak stejně ještě udělám obkládek z jarishe! Dá se pořídit ve verzi s parabeny nebo i bez ( i když ten se u nás hůře shání) Pokud kupuji v lékárně, kde ho přímo vaří, tak mě přijde litrová flaška cca na 90,- Kč, což je super. Já si do jarishe "nakládám" ještě hrst hřebíčků (jako do svařáku), ten ho pěkně ovoní a hřebíček má na pleť rovněž blahodárný vliv, takže spokojenost největší.


Denní krém - pro někoho to bude asi překvapení, neb jsem jako nej krém roku vyhodnotila přípravek, který jsem dopotřebovala hned na začátku roku, ještě před mými blogovými začátky, tudíž jsem o něm nepsala....ale jedná se o krém Biominerál od firmy Syncare.
Jedná se o hydratační krém určený pro mastnou pleť, ale tuším mají i verzi pro pleť suchou. Krém obsahuje ionty solí z mrtvého moře, které na sebe vážou vlhkost a dále pak přírodní retinol, který pleť zjemňuje a omezuje maštění pleti.
Krém se prodává v balení s pumpičkou  - 75ml přijde na cca 250,- Kč, což je neuvěřitelná cena vzhledem k tomu, jak je skvělý. Až dopotřebuju krém od Lumene, nejspíš si opět koupím Biominerál, neb na něj často a s láskou vzpomínám :)
zdroj: www.samoleceni.cz

Intenzivní ošetření - masky - nebyla jsem schopna vybrat jen 1 výrobek a proto tento rok vyhrály masky hned 2. Maska od Kawar  s bahnem z Mrtvého moře a maska Tarika akné.

Obě masky pěkně fungují na čištění pleti a zbavují pleť nečistot a boláků. Navíc nejsou moc drahé, myslím, že jsou dobře cenově dostupné.





první pomoc - v této kategorii mám opět favority hned dva - Clinique gel zabíječ pupínků a konopný balzám.




Clinique gel je super na lokální likvidaci pupínků, pro někoho, komu se sem tam vyrazí něco na čele, je tento gel neocenitelný pomocník!!! Já mám teď na xichtě pupínků asi milion, takže teď jeho použití není ideální, ale už od léta jsem si ho velice oblíbila!

 
Konopný balzám se hodí spíš pro případy přesušení pleti, podráždění od sluníčka nebo necitlivého použití drastických kosmetických metod, na dermatitidy a podobně. Jedná se o mastný přípravek, takže doporučuji používat spíš na noc nebo až po příchodu z práce. Sušší pleti by mohl vyhovovat i přes den, neumím posoudit přesně, ale dokážu si to představit, zejména teď v zimě.

V příštím roce se musím zaměřit na používání očních krémů a nočních krémů, které jsem letos trestuhodně zazdila!!!  V mém věku už bych se měla těmito přípravky více zaobírat a nepodceňovat boj s počínající ochablostí pleti a vráskami! Fuj, ještě jsem se nezbavila akné a už tu budou vrásky, no je toto normální???

Toto je tedy výběr toho nejlepšího v péči o pleť a příště se těšte na top výrobky v péči o tělo.

Mějte pěkný den, Meduňka

11 komentářů:

  1. Děkuji za tipy, asi něco z toho vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek!!! na jarischovu vodu se chystám a tak na tvou radu naložím hřebíčky!! je to dobrý nápad!! Konopný balzám sem si ted nechala koupit na Vánoce a je super...přes zimu mam sušší pleť a tak jsem ho použila na noc a ráno super příjemná pleť:)) a na masku kawar taky už chvíli pokukuju:)))

    OdpovědětVymazat
  3. Mě Jarisch vůbec nenadchnul :(. Měla jsem ho při periorálce, ale vadilo mi, že to na pleti jakoby drhne a zklidnění žádné.

    OdpovědětVymazat
  4. v pohodě, já se taky akné ještě nezbavila, takže vrásky pro jistotu zatím neřeším, i když jsou.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju za tip na roztok - vyzkouším. Meduňko, prosím Tě, co je to za lak, který máš na fotce s KAWARem (ten třpytkatý)?

    Děkuju Lil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lil, měl by to být lak od Essence - nail art special effect topper 11 disco disco.

      Vymazat
    2. Děkuju, děkuju moc za rychlou odpověď :)

      Vymazat
  6. Mně strašně baví, jak se na blozích často objevuje Sudocream. Já ho vůbec neznala až do letošního jara, kdy děti měly neštovice :-) takže ho znám z jiného úhlu. Ale možná ho už brzo využijeme i kosmeticky. přeci jen dceři už bude 11...
    Jinak pěkný výběr kosmetiky. tyhle články mě moc baví.

    OdpovědětVymazat
  7. Joj, jsem ráda za tipy na pupínky, svět se postavil na hlavu a já ve svém věku opět řeším nejapné žerty mé pleti! Díky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, já teď vypadám vyloženě jak puboš,nechápu....

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty