středa 15. května 2013

Natura Siberica - vlasová péče pro mastné vlasy

pěkný den vám přeji,

dnes bych ráda napsala několik slov o vlasové péči od Natura Siberica, konkrétně tedy o řadě, která je věnována mastným vlasům. Šampon i kondicionér používán od konce února, což bych řekla, že je dostatečná doba pro zhodnocení.
 
Značku Natura Siberica už jistě všichni znáte, takže víte, že se jedná o přírodní produkty, které obsahují výtažky bylin volně žijících na Sibiři.
 
O řadě na mastné vlasy se můžete na internetu dočíst následující:
 
Šampony a balzámy Natura Siberica pro přidaní objemu na bázi borovice zakrslé.
Řada šamponů a kondicionérů Natura Siberica na bázi borovice zakrslé (Pinus pumila) je speciálně navržena pro přidaní vlasům objemu. 
 
Borovice zakrslá je bohatá na aminokyseliny, které obnovují strukturu poškozených vlasů.
Arktické maliny jsou 5 krát bohatší na vitamin C než obyčejné maliny. V kombinaci s borovicí zakrslou, extrakt z arktické maliny je nepostradatelný pro mastné vlasy, krásně obnovuje přirozenou rovnováhu pokožky hlavy.(zdroj:www.naturasiberica.cz)
 

Jak to vidím já?
 
Balení šamponu i kondicionéru obsahuje 400ml tekutiny/krémové hmoty. Balení je těchto produktů je celkem vyvedené, je laděno do zelených barev a má takový ten "klik klak" otvírací systém . Opravdu nejsem schopna popsat to lépe :) Moje kognitivní funkce totiž již nejsou zdaleka tak na výši jako dřív...
 
Šampon má velice řídkou konzistenci, co se týče barevnosti, tak je téměř průhledný, jen lehce nazelenalý. Parfemace produktu je nevýrazná, spíš květinová nebo bylinná. Na vlasech vůni necítím, ale jak všichni víme, tak moje čichové buňky jsou zničeny nadužíváním nosních kapek, takže nejsem na téma parfemace odborník :)
 
Šampon neobsahuje SLS a jeho pěnivost je tudíž menší než jste u normálních šamponu zvyklí. Třeba můj přítel jej absolutně odmítal používat, protože měl pocit, že co nepění, mu vlasy absolutně neumyje. Jinak se s přípravkem dobře pracuje, obvykle s ním myju vlasy na 2x a musím říct, že se dobře z vlasů i pokožky vymývá, nezůstává po něm žádný povlak, ulepenost nebo cokoli podobného.

Složení: Aqua, Lauryl Glucosid, TEA Cocoyl Glutamate, Cocamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Extracts: Pinus Pumila, Rubis Arctic, Adonis Sibiricus, Sorbus Sibirica, Cortex Quercus, Urtica Dioica, Inula Helenium, Saponaria officinalis, Silybum marianum, Guar Hydroxopropyltrimonium Chloride, Cellulose Gum, Parfume  (www.biooo.cz)
 
 
 
Kondicionér je mnohem hustší krémovité konzistence, jeho parfemace  je taktéž nevtíravě bylinná, ale ne totožná jako u šamponu. Kondicionér působí dost hutně a v někom by mohl vzbudit dojem, že po něm budou vlasy těžké, což se naštěstí nekoná.
 
Vlasy jsou po umytí tímto duem dobře rozčesatelné, poměrně hebké, ale ne příliš, rovněž nejsou příliš zelektrizované a polétavé, nejsou ale ani úplně uhlazené. Co se týče objemu, tak to není špatné, vlasy nejsou těžké ani uplácnuté u hlavy, ale že by to byla velká hitparáda, to se říct nedá. Nakonec bych ráda nějak zhodnotila účinky proti maštění vlasů - neměla jsem šampon na mastné vlasy už roky, myju si je každý den, takže i když mají moje vlasy tendenci se mastit, tak to vlastně nevadí. Od tohoto dua přípravků jsem si slibovala, že třeba budu moci  sem tam prodloužit interval mezi mytím na 2 dny... ale nestalo se! Vlasy jsem si mohla mýt ob den jen se šamponem od Lorealu Professional z přírodní řady - na barvené vlasy (což je docela paradoxní).

složení: Aqua, Dicocoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Panthenol, Extracts: Pinus Pumila, Rubus Arcticus, Urtica Dioica, Calendula Officinalis, Plantago nivalis, Oils: Borago Officinalis, Sphagnum Cuspidatum, Hydrolyzed Vegetable Protein, Pyridoxine (vitamin B6), Citric Acid, Parfume (www.biooo.cz)
 
Abych svoje závěry nějak shrnula - oba přípravky nejsou vůbec špatné, vlasy jsou po nich pěkné, docela dobře se upravují, objem najdete, ale na maštění vlasů bohužel vliv nemají, což tedy si myslím, že je u šamponu na mastné vlasy trochu problém... pokud si je tedy nemyjete každý den jako já... protože pak vám to vadit nemusí :)
Bohužel tedy musím ještě přiznat, že mě tyto výrobky nebaví. Absolutně nejsem schopna říct proč. Oni jsou takové, že neurazí a nenadchnou. Já jim vlastně nemám moc co vytknout, fakt ne.... ale nejsem z nich odvařená, nadšená.... prostě už se těším, až je dopotřebuji a zase vyzkouším něco nového.

Možná jsem na ně tvrdá... ale já se prostě nespokojuji s průměrností, já jsem asi věčný hledač něčeho lepší, lepší a nejlepšího a to prostě duo těchto přípravků není....

Tak to by bylo pro dnešek vše, mějte se krásně! Meduňka
 
 
 

8 komentářů:

  1. Mě z článečku Andry, který u nás publikovala, zaujaly oba a ráda je vyzkouším :) Mám ve vlasové péči svoje standardy a pod ty nesmí nic jít, ale jinak jsem ochotná používat leccos, hlavně když mi vyhovuje složením (protože od něj se odvíjí kýžený efekt). Ale chápu tě, v jiných oblastech jsem taky těžce promiskuitní a nedám si pokoj asi nikdy, stále musím zkoušet nové a (možná) lepší :D
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  2. Docela mě to zaujalo. :) Vlasy nemám nijak extra mastné, tak by to mohlo být fajn... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (Jen z logiky věci - protože jsi psala, že s mastnými si moc neporadí, ale ostatní vlastnosti se mi líbí... :D) To jen aby předchozí komentář nevypadal moc divně...

      Vymazat
  3. Tyjo denně? To bych umřela. Já myju jednou týdně, schne to do druhého dne a nenávidím to. A šampon mi vydrží půl roku, takhle velký. Tak tedka fakt váhám, jestli zkoušet ten na suché nebo citlivou pokožku, protože aby mi tu ležel skoro litr něčeho, co mě nebude bavit. Taky jsem na šampony hodně zmlsaná...

    OdpovědětVymazat
  4. Kápla jsi mi do noty, zrovna po těchto šamponech šilhám.. Jinak mi přijde, že jakýkoliv šampon na mastné vlasy, který jsem zkusila, musím používat denně. U mě je úspěch, když mi vlasy vydrží hezké a nezmaštěné do večera..

    OdpovědětVymazat
  5. přemýšlela jsem nad nima, ale pak zvítěžila šetřivost a fakt, že mám v zásobě dalších asi 5 šamponů :) ale jestli na mastnou hlavu nepomáhají, tak mě na ně asi přešla chuť :)

    OdpovědětVymazat
  6. ja som si tiez vlasy umyvala velmi casto niekedy denne niekedy obden ale ked som prestala,proste som si ich tyzden neumyla,asi tak po 3 mesiacoch uz neboli take mastne a teraz si ich nepotrebujem umyvat viac ako 1x do tyzdna

    OdpovědětVymazat
  7. věřím, ale tento experiment bych si mohla dovolit možná jako studentka, ne teď,když potřebuji den co den vypadat dobře to opravdu zkoušet nebudu... necítila bych se komfortně a odrazilo by se to na mém jednání s lidmi...

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty