čtvrtek 30. května 2013

chutná "italská" večeře

pěkný večer,

dneska pro vás mám velice rychlý post, který věnuji jídlu :) Nějak jsem se teď kosmeticky vydala, tak je třeba nabrat síly a jak jinak než i prostřednictvím chutného jídla.
Recept, který vám chci ukázat jsem získala od svého kolegy z práce, který je skvělý kuchař.

Budeme potřebovat:
  • chléb Venezia (z Intersparu)
  • mozzarellu
  • bazalku
  • rajčata
  • vejce
  • hladkou mouku
  • koření

Samotný recept je tak triviální, že se až stydím vám ho ukazovat :) myslím, že nebude ani třeba mnoha  slov a postačí fotonávod:








Obalíme ve vejci a následně v mouce, aby chlebíky pěkně křupaly...


No a šup s obaleným chlebem na pánev a smažíme do zlatova.... a pak odsajeme přebytečný tuk papírovými utěrkami...


Podávat můžete s kečupem, hořčicí, majonézou.... jak je vám libo... já konzumovala dnes samotné a stačilo to.



Myslím, že na to, že jsem tento recept dnes zkoušela poprvé, se mi zadařilo a chutnalo nám. Tak třeba bude chutnat i vám :)

Mějte krásný zbytek dne a ať vám rychle uteče páteční den!

Meduňka

18 komentářů:

  1. Mňáááááááááám, mám hlad! Když vyrazím hned, zůstane na mě než dorazím ;-)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evelin, už se to pryč :)

      Vymazat
    2. Aha, tož akorát jsem se oblekla, že vyrazím. Tož tomu se říká pech :-)

      Vymazat
  2. Já bych to zblajzla raději bez toho obalení..jen chlevík, rajče a mozzarela..ňam!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to vypadá velmi chutně! Akorát bych to neopékala, ale dala do kontaktního grilu zapéct :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, to by bylo jistě také zajímavé, ale gril nevlastním :)

      Vymazat
  4. Vypadá to dobře a hlavně jednoduše, takže bych to zvládla i já:D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to vypadá výborně :)! Děkuji za tip! 100% zkusím!

    OdpovědětVymazat
  6. Ou mňam, to bych si dala :-) bez rajčátka, jen tak s mozzarelkou asi... super k večernímu učení.

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to moc dobře :), já mám ráda jednoduché italské recepty - je fakt, že mě to stačí i jen tak - mozarellku, rajče a bazalku na pečivo i neosmažené a jsem spokojená jak želva :-)- ale zas teplá večeře je teplá večeře :)

    OdpovědětVymazat
  8. Dala bych si to bez toho smažení, jen chlebík s mozzarellou, rajčetem a bazalkou, třeba na chvilku pod gril do trouby a je to:)

    OdpovědětVymazat
  9. Miluju chleba s mozzarelou a rajčatem, také to občas zapeču. Ale to obalení vypadá zajímavě, určitě vyzkouším, díky za tip :)

    http://anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Taky bych tam nedávala to vajíčko a už to nesmažila. Na starém dobrém chlebu ve vajíčku nevidím nic italského. A zaplácat to kečupem? To už vůbec. Chleba ve vajíčku klidně, s hořčicí a cibulí. Tady mi přijde škoda Mozzarelly a čerstvých rajčat, zabít to smažením, jen bych nakladla rajčata a sýr na talíř, dala bazalku, okořenila a chleba přikusovala k tomu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vy možná na chleba ve vajíčku nevidíte nic italského a on je to recept téměř totožný s receptem, který vařil i Ital v kuchyni, schválně jsem si teď dala tu práci to pohledat, zda na tom je cosi italského. Jen Ital tam neměl ta rajčata a obaloval jako řízek.
      Já bych třeba kupříkladu nikdy nejedla to, co jste popsala vy, chleba bych vynechala, protože ho nemám ráda. Holt 100lidí, 100 chutí.

      Vymazat
    2. Nemusíš mi dávat najevo okázalé pohrdání za kritický názor tím, že mi budeš tykat. Na to zvědavá nejsem, tak se, prosím, zas uklidni. Mně ten recept přišel jako kombinace chleba ve vajíčku, který se dá jíst jen tak (újmu mu ani nezpůsobí dát si na to co tak zrovna potká v lednici) versus surovin, jejichž chuť by imho líp vynikla nastudeno. Když už bych si dala tu práci, že seženu Mozzarellu, dobrá rajčata (žádné pobledlé chudinky ze supermarketu), tak bych je tepelně neupravovala. Dobré suroviny se klidně dají uplatnit tak jak jsou, s minimem úprav.

      Vymazat
  11. Opět se potvrzuje, jak lehce se dá dezinterpretovat psaný text. Pokud odepisuji někomu, koho neznám, není mým pravidelným čtenářem, který by se mnou pravidelně komunikoval a ani on mi v textu netyká, tak mu také netykám, připadá mi to elementárně slušné, nikoli pohrdavé.
    A příspěvek jsem nebrala jako kritiku, nebylo na tom nic kritického, naopak jsem se zamyslela nad původem receptu a proto jsem hledala, zdali to s tou Itálií má co dělat... toť celé.
    No a nakonec jsem vyjádřila to, ze sama o sobě nejím chleba a mozzarellu a rajčata jím bez přílohy.
    Toť vše :)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty