neděle 2. prosince 2012

advent

pěkný podvečer všem,

včera jsem se účastnila adventního zájezdu do Salzburgu. Musím přiznat, že to byl velice příjemný zážitek! Salzburg jsem viděla jen v létě a na jejich adventní trhy jsem byla nesmírně zvědavá, protože to panorama s hradem na kopci je prostě kouzelné (jak by řekla paní průvodkyně - včera totiž bylo všechno nádherné, kouzelné a wunderschonové!).
Co mě však mrzelo byl fakt, že jsme odjížděli dost brzy - ještě před setměním a proto jsem neměla tu čest vidět město a trhy osvětlené a myslím, že jsem o mnoho přišla.
Dál mi vadily příšerné davy lidí, které se valily všemi směry a bylo obtížné neztratit z dohledu mamku, která mi na výletě dělala společnost (nebo jsem ji dělala já ji?)...
 
Trhy jako takové byly krásné, vcelku se mi líbil i vkusný sortiment na stáncích. V našem městě je půl stánků s ponožkami a s kýčovitými ubrusy s dečkami, druhou půlku pak tvoří alkohol - punč a svařák, který je obvykle nevalné chuti a kvality....takže jsem byla spokojená - všelijaké stánky s kořením, medem, bio produkty, skleněnými foukanými ozdobami, perníkem, cukrovím atd. - taková klasika...ve Vídni je vpodstatě stejný sortiment.

Velkým zážitkem pro mě bylo i to, že jsem zahlédla na chvíli Luc a mohu vám všem odpřísáhnout na holej pupek, že je fakticky tak krásná jak na fotkách...až to člověka naštve :D :D
 
Fotky jsem vážně plánovala pořídit, ale nakonec z toho nějak sešlo.....vadily mi ty davy lidí, já na fotkách cizí lidi nerada, navíc se mi nechtělo neustále sundávat rukavice...no prostě jsem vás o tu fotodokumentaci ošidila :(
 
Udělala jsem jen pár fotek před odjezdem, když pomalu začala vynikat světelná výzdoba...
 
 
 
Přivezla jsem si opravdu jen několik drobností - hrnky od kinderpunče....teda popravdě řečeno, kinderpunč jsem dostala do obyčejného hrnku, ten jsem pak vyměnila s nějakým sympatickým mužem za tento vysoký, abychom měli doma 2 stejné :) Pak nějaké ty sladkominy pro naše blízké a 2 skleněné ozdobičky pro kolegyni a jejího manžela.
 
 
 
 
Dnes jsem se věnovala vánoční výzdobě bytu a domu - tedy jen tak zlehýnka jsem začala.  asi zklamu každého, kdo doufal, že moje výzdoba bude decentní a vkusná :D Já sice miluji minimilistické prvky v bytě...nicméně jak jde o Vánoce, tak jde veškerý minimalismu stranou a začnou se dít věci. Hodně z výzdoby jsem vyrobila loni, to jsem totiž byla listopad a prosinec doma a abych se nezbláznila, tak jsem vyráběla kde co... mám takovou velkou krabici a tam mám hotovou výzdobu + nějaké skleněné baňky pro letošní tvorbu.
Rozvěsila jsem tyto hvezdičky na dveře od každého pokoje atd...
 
 
 
 






 
 
Ještě mi schází ověsit balkon světelnými led řetězi a do truhlíku napíchat větve a trochu je ozdobit. Pak stačí trocha sněhu (který u nás většinou nepadá) a kouzlo je hotovo!
 
Taky už jsem minulý týden napekla perníky - letos jsem dělala jen z 1 dávky - obvykle dělám 2,5... ale pak se všichni přejíme a je to zbytečné....
Ještě zbývá je nazdobit a bude hotovo :)
 
 
 
 
 
 
Pěkný zbytek víkendu přeju všem. Příští týden se pokusím snad konečně i o nějaké kosmetické posty :)
 
Meduňka

15 komentářů:

  1. mmm my máme len kysnuté koláče na medovníčky ešte neprišlo ;D

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mě jsou zatím vánoce,co se týče výzdoby ještě daleko.Jediné,čím hřeším jsou svíčky,tři dřevění sněhuláci,děda mráz a sobík.Jo a vánoční zvonek...Zato sněhu je venku,jako by měl být ježíšek už zítra :-D Myslím,že na svátky se každý rád s výzdobou rozšoupne...

    OdpovědětVymazat
  3. Já už nazdobené mám, ale vypadají jak z chráněné dílny :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné perníčky. Děláš mi fakt chutě!

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná výzdoba:) Teda až na ty sobí perníčky, ale to jen kvůli mé averzi vůči sobům a Santům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem sobíky dostala loni, tak jsem je napekla, navíc mám hrochy a krokodýly...fakt jsem pekla divné tvary letos :D uvažuju, že napeču ještě nějaké normálnější tvary :)

      Vymazat
  6. já bych jela do Vídně, tam se mi líbilo :) jinak tvá výzdoba se mi náhodou moc líbí a perníčky jsem pekla dneska.. nakonec čtyři plechy :D

    OdpovědětVymazat
  7. Zájezd musel být fajn :) A Luc je ve skutečnosti bohužel ještě krásnější než na fotkách, což naštve o to víc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D:D:D no, to naštve, to je fakt :) Já takto nenávidím svoji kolegyni, co ji mám tak ráda....dycky ji říkám, že ji beztak jednou hodím pytek na hlavu a nabančím jí za to, jak je pěkná a hubená....a ona se směje a prej, že jsem tak upřímná, až mi to nemůže mít ani za zlé :D že se jí chystám namlátit :)
      von takovej zlomenej nos přidá na charakterním vízoru :D

      Vymazat
  8. To muselo být bezva!
    Doufám, že zveřejníš foto NAZDOBENÝCH perníků...
    To se mi totiž ještě nikdy nepovedlo. Ta zatracená poleva dělá strašné věci...

    OdpovědětVymazat
  9. Love the pictures, especially all the e sweets :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Adventní Salzburg, to musí být krása. Mně se tam poštěstilo být párkrát v září a moc ráda vzpomínám. Kdybych věděla, že jedeš, poslala bych tě pro pravé mozartovy kuličky k Furst. Jsou sice drahé, ale ta chuť je neskutečná. Navíc se dají koupit na kusy, takže to není taková ktastrofa. A ty baňky sněhuláka a stromečku ty jsou boží:)

    OdpovědětVymazat
  11. Vánoce zbožňuji..tak nějak se na ně připravuji jako ty:-). A výlet do Salzburgu moc závidím :-)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty