úterý 31. července 2012

Spotřebováno

pěkný den, dnes bych vám ráda ukázala, co se mi podařilo v minulém týdnu spotřebovat. Jedná se o 2 výrobky - čistící gel na obličej od Alverde a micelárku od Biodermy.



Čistící gel alverde - podařilo se mi rozmočit celou etiketu, takže vám nemůžu napsat, co gel sliboval, ale podstatné je, že dobře myl obličej a odličoval. Používala jsem ho ráno a večer na očistění pleti obličeje.  Obsahoval nějaké mořské minerály či co, takže byl jistě pleti velmi prospěšný. Přípravek docela dobře myl, nestahoval příliš pleť, nevysušoval ji, udržoval ji v dobré kondici. Používala jsem v únoru, pak jsem přerušila a nyní jsem jej používala na dovolené u moře a v průběhu celýho července. Cenu už si nepamatuju, ale nemohlo to být víc než 80,- Kč, což je víc než parádní. Pokud máte pleť bez větších problémů, jen trochu mastnější, sem tam pupínek, tak tento gel jednoznačně doporučuji, ovšem jen v tom případě, že jste ochotné pleť pak ještě dočistit nějakým čistidlem na vatovém tamponku, protože uplně všechen makeup to fakt z xichtíku nedostane, určitá rezidua se najdou, zvlášť pokud používáte něco jako revlon colorstay nebo jiný dobře držící preparát :)

Bioderma - sébium - je už notoricky známá micelární voda, ale protože opakování je matka moudrosti, zkopírovala jsem vám pár informací z internetu:

Bioderma Sébium H2O popis:
Bioderma Sébium H2O jemně čistí pokožku bez jejího vysušování, prostřednictvím mikroemulze nečistot a nadbytečného mazu.
  • Čistí pokožku a reguluje kvalitu kožního mazu díky patentovanému komplexu Fluidactiv®.
  • Vhodná i pro voděodolný make-up.
  • Neobsahuje mýdlo.
  • Bez oplachování.
Roztok Bioderma Sébium H2O je obohacený o čisticí aktivní složky, které čistí pokožku do hloubky a regulují sekreci mazu. Patentovaný komplex, Fluidactiv, reguluje a normalizuje kvalitu mazu. Bioderma Sébium H2O je dobře tolerovaný pokožkou a nedráždí oči. Sébium H2O nezpůsobuje tvorbu komedonů.
Bioderma Sébium H2O použití:
Bioderma Sébium H2O obsahuje velmi jemné čisticí složky, používejte ho s maximální péčí. Navlhčete vatový tampon roztokem Sébium H2O a vyčistěte tvář. Opakujte, dokud tampon nezůstane čistý.
Po použití roztoku Bioderma Sébium H2O není třeba oplachování, ale je nutné šetrné vysušení. Zlehka se dotýkejte tváře čistým bavlněným ručníkem. Sébium H2O je možné používat každý den, ráno a večer.
Bioderma Sébium H2O složení:
WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, SODIUM CITRATE , ZINC GLUCONATE, COPPER SULFATE, GINKGO BILOBA EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, PROPYLENE GLYCOL, CITRIC ACID, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE, FRAGRANCE (PARFUM).


Tato micelárka mi docela dost vyhovovala a to na rozdíl od její slavnější červené sestry Sensibio, po které se mi dělaly pupínky a měla jsem pleť podrážděnou a červenou. Musím říct, že jse se až styděla za to, že všemi vychvalovaný a do nebes vynášený produkt se v mém řebříčku kosmetiky dostal do kategorie propadák roku, nebála bych se použít výraz "čekšmjt", i když tedy vím, že to není český produkt. Opravdu musím říct, že jsem vypadala po použití jak indiánská babička, navíc jsem byla tak ulepená a upatlaná, že se na mě chytal kde jaký hmyz jak na mucholapku, opravdu to nebyl pěkný pocit! A tak jsem bojovala s tím vyhodit ji.... ale těch peněz, co stála.... a nikdo v mém okolí není kosmetický maniak (nebo se mi k tomu nepřiznal), takže jsem ji neměla vlastně ani komu věnovat a neboť moje spořivost nakonec zvítězí nad všemi ostatními hodnotami a myšlenkovými pochody ( i nad pudem sebezáchovy), doplýtvala jsem celou (naštěstí menší) lahev tohoto zázračného roztoku (a že to tedy stálo kopec odvahy a sebezapření). Ale abych ji jen nehanila, jako oční odličovač se mi osvědčila.

Ale vraťme se k tématu - tedy k zelené micelárce sébium.
Micelárka velice dobře odličuje a to i oční makeup, nikterak nedráždí oči ani jejich okolí. Micelárkou jsem pleť dočišťovala po mytí čistícím gelem. Na pleti mi tato voda nezanechávala žádný povlak, ani ulepený pocit, pleť byla docela hladká a příjemná na dotyk. Hlavně však věřím tomu, že byla téměř dokonale čistá! Příjemným bonusem byla velice příjemná a nevtíravá parfemace.
V současné době používám čistidlo od Lumene, ale časem se asi k této micelárce vrátím.

Toť vše, hauk! Meduňka

8 komentářů:

  1. Dobrý článek. Je zajímavé, že Ti Sensibio nevyhovovala, měla jsem zato, že je to naprosto univerzální čisticí úžasnost, já na ni nedám dopustit :-). Ale sto lidí, sto chutí, tak jsem ráda, že Sébium Ti vyhovovala víc. Jinak, rubriku spotřebováno bych na blogu taky mohla zavést :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Tú micelárku asi vyskúšam. Super článok. :)

    OdpovědětVymazat
  3. A já mám zrovna rubriku "Spotřebováno" rozepsanou :-) No mě mrskne :-) Tak se asi budu opičit, no :-) Jinak, na čistící gel od Alverde kouknu, jejich kosmetika mi vyhovuje moc! A co se týče Biodermy - tak jsem asi jediná bloggerka, která ji neměla, nemá a ani nemá v plánu ji vlastnit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ji vlastnila jen proto, že jsem ji dostala jako dárek k čemusi:) jinak bych ji asi ani nezkusila. A tu zelenou jsem zase kdesi vyhandlovala za smesnou cenu, tak jsem to riskla :)

      Vymazat
  4. Já se odličuju přesně opačně - Nejdřív micelárka, potom čistící gel. :)
    A Sensibio micelárka mi docela vyhovuje. Hlavně na to odličovaní očí.:)
    Určitě se ale podívám po nějakém čistícím gelu od Alverde, když na ně čtu tak pochvalné recenze a můj gel zrovna dochází.

    OdpovědětVymazat
  5. Ten gel od Alverde neznám, ale pleťové vody Bioderma jsou super všechny :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  6. Asi jsem jediný člověk na světě, kterému ta zelená Bioderma nedělá dobře :(, vyloženě mi mastí T zónu. Večer ji použiju a ráno lesk jak blesk, opakovaně, nevím proč to :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidíš, já měla zase pocit, že jsem jediná na světě, komu nevyhovovala ta červená biderma :) prostě jsou veci mezi nebem a zemi, ktere tezko pochopime :)

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty