pondělí 18. března 2013

taková obyčejná neděle

tak vás všechny zdravím při pondělku,

včera jsem chtěla pro vás připravit několik článků, avšak nějak nebylo kdy... svítilo sluníčko a když svítí sluníčko, tak mívám neuvěřitelné chutě na úklid :) A tak jsem se pustila do kuchyňské linky, do dezinfekce kde čeho, prakticky skoro všeho :) a taky kytky potřebovaly chuděry obstarat, pohnojit, osprchovat, trochu podiskutovat, ony ty kytky daleko lépe prosperují, když s nimi člověk tu a tam porozpráví, pošpásuje, zavtipkuje! Dopřála jsem jim finančně náročnější homeopatický přípravek pro rostliny, svého času byl u nás v republice nedostupný a radovala jsem se jak malá holka, když jsem ho sehnala :) Dozajista se mi odvděčí krásnou velkou listovou plochou a květy až bude zrak přecházet.
 
Ale ještě před úklidem jsem si hned ráno skočila jako každou neděli na plněný croisant a kapučíno do kavárny a pak na nákup. Je to vždy krásné ráno a dnes bylo extra nádherné - sluníčko svítilo skrz okna, s Pilotem jsme snídali, hřáli si tváře, já u toho četla časopis, všude klídek, nikde nikdo... no prostě taková nedělní idylka....
Jak vidíte s líčením jsem to nepřeháněla. Jen jsem si sjednotila pleť, trocha ruměnce :), zvýraznit oči a na rty průhledný lesk s barevnými třpytkami (bohužel na fotce zanikly)
 
líčení na nedělní snídani

 
... pak následovala cesta za tetou (moji kmotrou) popřát k narozeninám. Jeli jsme celá rodina, jak se sluší a patří. Celá návštěva se bohužel zvrtla v probírání chorobopisů rodinného osazenstva  a všech osob ve vsi starších 80ti let. Já tato témata neoblibuji, dalo by se říct, že je vyloženě nesnáším...když tetička a babička došly k "musíme tam všichni, ale nikomu se tam nechce"... a "ale já bych tam už šla... mně je to jedno...", tak mi došla trpělivost a rázně jsem zasáhla. Já vím, měla bych mít se staršími lidmi trpělivost, ale nemám, přiznávám to ... fakt nechápu proč někdo chce umřít kvůli tomu, že si už sám nezvládne umýt okna a sundat záclony. Od toho snad má mě, abych mu je umyla, ony mi ty ruce neupadnou. Je pravda, že dobrovolně sahám na svoje okna minimálně, to rači zatáhnu rolety, abych špínu neviděla,  ale bližnímu svému pomůžu s radostí. Já si hlavně myslím, že byť si to babička nemyslí, tak asi má na tomto světě její existence ještě velký smysl, minimálně proto, aby mi dávala cenné rady do života. Ačkoli tedy ne všechny jsou mi vlastní a neaplikuji je do praxe - např. rada o tom, že muži nesmím nikdy říci ne, jinak začne chodit za prostitutkami. (A že by si tedy v naší lokalitě měl kam odskočit :D:D....na výběr máme z  několik desítek vykřičených lucernových domů ... )

Po návratu domů ohřívám oběd, jednou rukou držím hrnec, po kterým teče rajská, druhou se snažím ten čůrek utřít, aby se na hrnci neseškvařil...když tu se utěrka přiblížila trochu moc plameni a ta jednoduše  blafla.... stojím, v jedný ruce hrnec, v druhý hořící utěrky, koukám a povídám příteli - "Hele hoří!" a on, že "co?" A já zase - "hoří .... nemohl bys to uhasit? Já mám plný ruce....." No a tak...
 
Jinak se mi podařilo s ladnosti mnou vlastní prokaučovat první závod F1 v této sezóně!!! Fakt jsem nečekala, že bude v 7 ráno... když jsem na svoji blbost přišla, mlátila jsem se chvíli do hlavy pěstičkami a počastovala jsem se několika nelichotivými výrazy (mimo jiné i několika zvířátky) ...
 
 
No a pak už se neslo odpoledne v duchu maniakálního úklidu a následného odpočinku. Trocha detektivky v knižní podobě, trocha detektivky na TV Prima, malinový nealko mok, péče o pleť ... prostě pěkný den! Kdyby mě nelobil ještě bolavý zub, tak by to byl den jako lusk!
 

 
 
A jak jste si neděli užili vy?

Tak a aby nám ten pracovní týden rychleji a radostněji utíkal, pustíme si jeden song. (pravda ten není příliš radostný :D )


A abyste se trochu seznámili s mým hudebním vkusem, budu vám od teď servírovat hudbu častěji! Tak se těšte!

Meduňka

22 komentářů:

  1. Meduňko já taky uklízím vždycky když zasvitne slunko. Vidím totiž ten prach vždycky mnohem detailněji a to mi nedá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně ani nejde o to, že vidím prach, ale není mi ten úkid za sluníčka odporný :)

      Vymazat
  2. Jůůů, a co jsi háčkovala?
    Koukám, že jsi měla krásnou a přínosnou neděli! práce, rodina, odpočinek, všechno, co ke správné neděli patří!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já háčkuju zásadně nákrčníky, dělám si z nich módní doplňky :)

      Vymazat
  3. No s tou babičkou to máme stejné, vždycky k tomu rozhovor bohužel nějak sklouzne..:( Jinak líčení je moc krásné, tu B10 od Chanelu mám taky, má hodně světlou barvu a dobře mi sedí:)

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá jako dobře strávený den. :)

    OdpovědětVymazat
  5. To sluníčko nás vyloženě nutí uklízet. Nejhorší je, když tak krásně svítí a já vidím ty špinavé okna :). Tak formule 1, jo? Já věděla, že je od sedmi, ale mě by nikdo nedonutil na ni vstát ani omylem...Pěkný makeup!! Tak ať ten týden "odsejpá"..

    OdpovědětVymazat
  6. Já se učím na státnice, píšu BP - takže přitom nějaké to uklízení vždy uvítám (nikdy bych neřekla, jak ráda budu utírat prach a umývat nádobí). MU od Chanel - áá - to je můj sen - takže třeba za odměna za státnice ;) Koukám na bahno - na tvůj popud a Soni (ze Sonidla) jsem si ho pořídila a dávám si ho na obličej hrozně ráda (a jak schne - tak mi občas napadá do jídla :D).

    Úspěšný týden, Lil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lil, taky mi bahno padá do jídla :D minule si říkám, že co to na tom másle je za špínu :D a pak mi došlo, že opadávám...

      Vymazat
  7. tak to mně se teda nechce uklízet nikdy, ale heleď ¨, až takhle bude někdy slunečno;-), nechtělo by se ti k nám třeba na návštěvu;-)?

    jinak líčení se mi moc líbí, co tady máš, je to krásně jemné, sedne ti:-).
    A nevim, jesti se mi to nezdá, ale nemáš zase ofinku zakrácenou:)?
    je to takový správňácký:-)!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano ano,děkuji :) mám ofinku hoooodně zakrácenou :) měla jsem rovnou pod obočí, už jsem přes ni neviděla a teď je ultrakrátká :)

      Vymazat
    2. Jak mi šmrdolej vlasy kolem očí, jsem nervní, není to nic pro mě. Hezky to může vypadat, ale praktický mi to moc nepřijde:-/

      Vymazat
  8. jojo, teď nevím, že nějakou ofinu mám, je to tuze moc praktický, nikam to nepadá, nemusí se to žehlit, rovnat... a je to jarní :)

    OdpovědětVymazat
  9. F1 jsem taky promeškala a jak mě to štve, ale dávat to tak brzo, se všichni zbláznili (já vím, že to kvůli posunu času jinak nejde:D). Jinak ty třpytky jdou docela vidět, neboj. A sluší ti to:)

    OdpovědětVymazat
  10. hahá! konečně taky ještě někdo kouká na formulky! mě děsně bavěj, to bzučení mě uklidňuje :)
    - no a taky jsem to samozřejmě promeškala - já o tom závodě sice věděla, ale v 7? jsem si akorát řekla, jestli se neposrali, že tak brzo o víkendu nevstanu ani náhodou :D

    OdpovědětVymazat
  11. Super :) vypadas krasne:) v prirozenostii je silaaa:)
    Mrkni ke me :)
    .www.olivains.com

    OdpovědětVymazat
  12. uuf, tak to si mala ale "dobru" nedelu :D
    chcem sa ta opytat na tie pasiky na cierne bodky na nose, ci si s nimi spokojna. tu v ke v obchode ich nikde nedostat iba cez net. a neviem ci si ich mam kupit alebo nie. Niekto pise ze su nic moc a druhy zase ze je to paradna vec, ja viem kolko ludi tolko chuti ale tak predsa len :) zbieram pozitiva a negativa aby som sa vedela rozhodnut :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yvett, já jsem s těma páskama moc spokojená, vytahuje to neuvěřitelný kvanta nečistot. Mám to i nafocené, ale je to nechutné, tak jsem od článku a fotek raději upustila. Pokud bys jako fakt to chtěla vidět, tak mi pošli mail :D používá je i přítel a fakt nám fungují oběma.

      Vymazat
  13. Hezký, ale ta ofinka... to chce fakt nechat narůst!!!

    OdpovědětVymazat
  14. Lana nezpívá moc radostně, ale překvapivě si ji poslední dobou pouštím nejčastějc, což poněkud odporuje mé životní filozofii příliš se nezabývat a nepřipouštět si k tělu negativní věci:)
    Každopádně, je evidentní, že i obyčejná neděle může přinést neobyčejné (a nebezpečné) příhody :D Pobavila jsem se, fakt že jo...
    Verunka

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty