sobota 23. března 2013

TAG - Kosmetické záležitosti, které mi fakt nejdou :D

krásný den,

dostalo se mi té cti být označena pro tag, který spočívá v tom, že na sebe napráskám to, co v oblasti kosmetiky fakt nezvládám, flákám atd. A že toho teda je :)
Označila mě Color Beam a já jí za to děkuji!
 
nevím přesně jak tento tag uchopit, jestli začít tím, co mi jde nejhůř nebo to vzít systematicky podle tělesných partií .... tak to asi vezmu od hlavy dolů...
 
vlasy - na úpravu vlasů jsem šílená šlompna! Kosmetiku se snažím používám dobrou, dávám si na výběru šamponu a kondicionéru záležet a pak to všechno pokazím tím, že jsem lína vlasy vysušit a vytvarovat! Takže se dost často stává, že jdu spát s mokrou hlavou a podle toho to pak ráno vypadá, že...nedá se absolutně mluvit o tvaru! o objemu! Není zbytí - musí nastoupit culík nebo strojek... zatím vyhrává culík!
Co jsem na Vánoce dostala žehličku na vlhký vlasy, tak je to o krapet lepší, před spaním vlasy třeba přejedu, dosuším a vlasy pak ráno vypadají koukatelně a jsou docela lesklé. Ale bohužel se to neděje často.
O nějakém vlnění pak nemůže být ani řeč - nebaví mě to, nejde mi to, nedrží mi to, už se o to ani nepokouším, neb je to promarněná hodina mýho života...
Stejně tak flákám lak, gel atd... gel vůbec nevlastním, lak mi vydrží třeba i 6 let....
 
obočí - neumím tvarovat, upravovat, nedělám to, nesnažím se.... začala jsem chodit s obočím ke kosmetičce, ale raději bych to dnes nerozváděla.... neb právě dnes mi barva chytla o dost tmavší, než jsem si představovala a tvar je též jiný, než jsem zvyklá a já změny fakt nesu dost špatně... asi trpím nějakou lehčí poruchou autistického spektra...
 
protažený oční linky - nejdou mi, ale fakt to není moje chyba, to není mýma volšovýma rukama, já mám nějak špatně ušitý oči, když namaluju linku a protáhnu ji, tak mi při otevřených očích nějak nenavazuje, neumím to popsat, navíc pak vypadám šíleně smutně, tak trochu jako šarpej...znáte šarpeje, ne? Je to takovej ten nepěknej pokrabatělej psík.... takže už se o to ani nesnažím...
 
ošetření a zakrytí pupínků - pupínky zakrývám antibakteriálním korektorem, který pleť vysušuje a já pravidelně ty pupínky přesuším, pak se mi loupe kůže a vypadám hrozně. Vím to, uvědomuju si to, stejně to dělám! Mám už asi 5 kousek stejnýho korektoru...komu není rady, tomu není pomoci! (pokračujeme v seriálu o moudrech :)
 
ruce - absolutně nepečuji o svoji nehtovou kůžičku, koušu a trhám si záděry, fuj! Už jsme si říkala, že každý pondělí u Grimma budu pečovat o ruce... udělám si peeling, masku, cosi porobím s kůžičkou a tak...a dělám to? Ani omylem!
 
celulitida - nejsem absolutně schopna pravidelně mazat stehna a zadek krémem proti celulitidě! Nechápu proč... protože mám vlastně to prohřátí stehen po koupeli a namazání fakticky ráda. Hlava mi nebere, jak můžu být líná dělat něco, co mi vlastně dělá dobře... skořicový gel je jinak fakt super a mám pocit, že i účinkuje, když tedy mažete pravidelně! Jednu dobu jsem mazala a výsledky se opravdu dostavily.
 
suchá kůže na nohou - měla bych patrně mazat, mazat a zase mazat... ale já mám dost dlouhé nemazací období.... pak mám chvíli mazací období a pak zase dlouhé nemazací období... přitom mám mazadel plnej koš pod postelí... a ono by mě neubylo, kdybych ty nohy po koupání trochu mázla, hydratovala, ošetřila, že.... když už je myju, mohla bych je i mazat, zasloužily by si to...
 
pitný režim - myslím, že bych tuto záležitost taky měla do kosmetické kategorie zařadit, neb zásobení těla vodou ovlivňuje celé tělo, kůži, náladu, bolesti hlavy atd...známe to všichni.... nejsem schopná donutit se pít, nemám pocit žízně, někdy nepiju celý den, poslední dobou se docela snažím, aspoň to pití kopřivového čaje mě nutí vypít 1-2 hrnky denně... což je směšně málo, ale pořád víc než obvykle...
 
 
Tak teď vidíte, že seznam mých restů a neumů je fakt dlouhý a to jsem asi na kde co zapomněla... Doufám, že moje veřejné přiznání alespoň v některém z bodů způsobí zlom  a obrat k lepšímu!
 
 
Teď bych měla asi někoho nominovat, ale nevím koho, takže se toho prosím ujměte, kdo chcete, komu tento tag připadá zajímavý, nechť pokračuje...
 
Přeji krásný víkend, Meduňka
 
 
 
 

13 komentářů:

  1. Ve spoustě věcí to mám taky tak. Na přesušování kůže s pupínkem jsem expert :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jako bys minimálně polovinu věcí psala o mně... :D

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  3. Asi máš moje oči; já s linkami taky vypadám smutně! Ale nejen s těmi zahnutými, prostě vždycky.

    OdpovědětVymazat
  4. Tady se do toho někdo rychle pustil:-)))
    Supr clanek, něco me moc pobavilo, nad něčím moc pokyvuju, a říkám si -no jo vlastne, ja asi taky:-)))

    OdpovědětVymazat
  5. s tím pitným režimem - dřív jsem to měla taky tak, ráno jsem vypila pár loků vody, ve škole celý den nic a večer jedna sklenička ... skončilo to tak, že jsem sebou za bílého dne švihla uprostřed města na beton, bílo před očima, mlha přede mnou, mlha za mnou ... důsledky to mělo dva - po městě o mně kolovalo, že jsem feťačka (samozřejmě mi v té chvíli nikdo nepomohl ani vstát) a od té doby jsem začala pít! je to o zvyku - ze začátku jsem se musela nutit, ale teď jakmile nepiju, tak mám nehorázný pocit žízně, nosím vodu všude s sebou a vypiju min. 2 litry denně ... takže radím - NEPODCEŇOVAT, DONUTIT SE ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Já obdivuji linky - hrozně se mi líbí silné a protažené černé linky - ale prostě mi to nějak nejde, trénuji to ano - ale stále to nevypadá nositelně (možná bude chyba v tom, že mi to nesluší - že lépe vypadám jen v tenké lince nad linií řas - ale stále si to nějak nechci připustit). A pitný režim zlepšit - já jsem skoro vůbec nepila a trápily mě neuvěřitelné bolesti hlavy, byla jsem unavená a taková celá malátná - teď si dělám džbány s vodou a musím vypít min. 2 litry - a celkový zdravotní stav se zlepšil.

    Lil

    OdpovědětVymazat
  7. Ha, to jsem se zasmala :DD. Vtipne a hodne bodu sedi i na me :D.

    OdpovědětVymazat
  8. Koukám, že toho máme dost společného :D Také chodím někdy spát s mokrou hlavou, kůžičku na nehtech si upravit pořádně upravit neumím, koušu jí až z toho mám záděrky, obočí jsem si v životě nijak neupravovala, jelikož se bojím co by z toho vzniklo :D.

    OdpovědětVymazat
  9. Mám to úplně to samé :D. Jinak krásně napsané!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem na tom defakto stejně :D Rybí cop jsem nepochopila ani po padesáti tutoriálech na youtube, nakonec mi ho jako blbečkovi vysvětlila kamarádka, s obočí jsem byla v Brow Baru a od té doby trhám tam, kde rostou nové chloupky, sama bych se neodvážila si ho vytvarovat, oční linky se mi občas i rovně podaří :D, s pupínky dělám přesně to samé a i když vím, že to pak vypadá neesteticky, stejně to dělám, ani nevím proč, kůžičky si hryžu a pak si za to nadávám (no alespoň, že si nekoušu nehty :-))o celulitidě a striích raději nemluvím, ani v těhotenství jsem si nemazala břicho, děsně to flákám :-( Nohy bych měla brousit a mazat a někdy mívám taková období, že se o ně vážně poctivě starám, pak zase dlouho nic a pak se nestíhám divit, kde se ta sloní kůže vzala a pitnej režim flákám taky.
    No a teď jsem si to po sobě přečetla a nestíhám se divit, jakej jsem tragéd...

    OdpovědětVymazat
  11. S hodně věcma jsem na tom podobně. :D
    Bezva článek. :)

    OdpovědětVymazat
  12. MOC děkuji za všechny komentáře, jsem ráda, že vidím, že nejsem sama, kdo má s určitými kosmetickými záležitostmi problém :) To se mi ulevilo :)

    OdpovědětVymazat
  13. Šlompna a šarpej mě moc pobavili :D. A teda nevím, co to je... Mě taky nejdou dost dobře linky, mám asi taky špatně ušitý voči :).

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty