čtvrtek 28. března 2013

okénko Kosmetické analfabetky

pěkný den všem,

dnes přináším další okénko Kosmetické analfabetky, která se s námi dnes podělí o názor na masku na vlasy Mythic oil + jednu vtipnou historku, kterou jistě ocení zejména matky :)
 

 
 
Stejně, jako pečuji o svou pleť, tak pečuji i o své vlasy tzn. vůbec. Možná už se na mě Meduňka nemohla dívat, tak mi dala na vyzkoušení masku na vlasy. Přečetla jsem si její recenzi, abych věděla, co očekávat. Pečlivě jsem si přečetla návod, to ostatně dělám vždy, nevím, kdo dělal překlad, ale na originále je psáno 5 minut a na přilepeném papírku nechat působit až 15 minut. Zvolila jsem tu druhou variantu, protože, když už, tak už! Maska se dobře vtírá, konzistence je podobná hustému jogurtu. Vůně není nepříjemná, ale něco mi tam nesedí. Nevím, co to je, nedokážu identifikovat. Vlasy se mi zdají po opláchnutí a vysušení takové těžké, ale protože mám blond mikádo, tak se to hodí, vlasy se mi pěkně narovnají. Ovšem na omak jsou neuvěřitelné!! Takové jako plné, hladké, husté.  Co mi ale vadí, je, že moje neustále dorůstající vlasy jsou po té masce, jako když po nich přejedete pravítkem, které jste předtím třeli o rukáv svetru. (dělali jsme to tak na základce, hrozná sranda). Ty krátké neposedné vlasy mi stojí na té hlavě jak po úderu bleskem! Musím tedy použít gel na vlasy, a trochu je srovnat.  Nicméně tento pokus s maskou na vlasy hodnotím kladně.
Což mi připomíná, že můj skoro dospělý syn dělal také pokus se svými vlasy. Od přírody má tmavě hnědé, husté, vlnité vlasy, takovou polodlouhou délku pod uši, vypadá jakoby neustále rozcuchaný. Protože jeho hokejové mužstvo se dostalo do play-off, rozhodli se hoši, že si odbarví vlasy na blond a udělají si od temene po týl modrý pruh! Snažila jsem se mu to rozmluvit, ale marně. Hoši koupili zesvětlovač a modrou barvu a kartáčkem na zuby šli na věc. Když jsem uviděla toho mého chlapečka, robátko, děťátko chtělo se mi brečet. Jeho pruh se změnil díky hustotě a délce vlasů na čepici, pod kterou mu vykukovaly do žluta odbarvené vlny. Jeho po mamince bledá tvář byla najednou ještě bledší, jeho po tatínkovi kruhy pod očima ještě kruhovitější. Jednoduše vypadal příšerně. Mé mateřské srdce naříkalo a štkalo nad tou podívanou. Asi po týdnu hokejisté z play-off vypadli. A tak jsme se synem začali napravovat tu vlasovou spoušť. Nejdříve jsem mu kysličníkem odbarvila tu modrou, takže byl na chvíli úplně blond. Postava do hororu! Velký, bledý, s kruhy pod očima. Pak jsme jeli koupit barvu na vlasy. Syn si vybral ledově kaštanový odstín. Nedomysleli jsme však, že kaštan je tak trochu do bordó. Uvědomila jsem si to, až když už jsem barvu nanášela na jeho vlasy! Výsledná barva byla nádherná: nádherná ledově kaštanová, laděná do bordó. Každá žena by nad tou barvou zajásala, každé by slušela. Nad hlavou syna jsme ale už tak nejásali. Prostě k mužské hlavě se ta barva jaksi příliš nehodila. Nicméně vyčerpaní celou tou kadeřnickou akcí jsme konstatovali, že je to lepší než modrá a že se to časem vymyje. Po týdnu již synovy vlasy vypadají přirozeněji, nebo jsme si oba zvykli. Každopádně doufám, že se to příští rok nebude opakovat!
Vaše Kosmetická analfabetka

10 komentářů:

  1. Tak jsem se ráda pobavila :))

    cosmetic-styling.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. :D :D :D Nový banner Meduńko? Chválím

    OdpovědětVymazat
  3. Chachaaaa:-)))!!
    Malem jsem se pocurala smíchy:-))))
    Btw kolik je synackovi ;-).........?

    OdpovědětVymazat
  4. právě jsem si tu masku koupila tak jsem na ní zvědavá :) už mám od nich olejíček na konečky a s tím jsem moc moc spokojená.....tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  5. :-D :-D Super! Btw. tu masku mám v hledáčku :)

    OdpovědětVymazat
  6. tak ty vlasy bych chtela videt :D z modrozlute do bordo :DD

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty