úterý 28. srpna 2012

čistící pěna Alcina

zdravím vás, to je překvapení :) nakonec se mi podařilo vyšetřit kousek času na sepsání jednoho postu, kterým jsem vás chtěla překvapit během dovolené. Bude věnováno čistící pěně od Alciny.
 
Nedávno psala Evelin recenzi na čistící pěnu, se kterou nebyla až tak spokojená, proto jsem se rozhodla sepsat tento post a nabídnout jí alternativu. Jak již víte, mám ráda čistící pěnu od Clinique, proto jsem se rozhodla vyzkoušet další - tentokrát od Alciny. S přípravky od Alciny nemám zatím vůbec žádnou zkušenost, takže to byl trochu krok do neznáma, ale nejsem zklamaná.


 
Nejprve několik informací z e-shopu.
 
Vydatná krémová pěna pro důkladné a velmi jemné čistění pleti. Úsporná ve spotřebě.Čistící pěna pro báječný zážitek při čištění všech druhů pleti. Pantenol a glycerin zklidňují a uchovávají vlhkost v pleti.
POUŽITÍ: Navlhčete pleť, do dlaní si dejte množství pěny o velikosti vlašského ořechu. Roztírejte krouživými pohyby a poté důkladně opláchněte vodou.
 
Kdesi na internetu jsem dokonce našla informaci, že by měla odličovat dokonce i voděodolnou řasenku. Tuto informaci absolutně nejsem schopna potvrdit ani vyvrátit, neboť tento druh líčidla nevlastním.
 
Mohu však na její konto říci, že čistí dobře. Na vlhký obličej aplikuji 2 dávky = 2 pumpnutí. 
 
 
 
 
Toto množství úplně stačí na umytí celého obličeje. Po smytí vlažnou vodou je pleť téměř úplně čistá. Po mytí obličej nikterak nepne, necítím žádné nepříjemné pocity, nejsem ani červená ani podrážděná.
 
Pokud se jedná o večerní čistění, tak se doodlíčím ještě pleťovým mlékem a tonerem. Na dočištění potřebuji 1 tamponek. Míru jeho "špinavosti" demonstruji na fotografii níže.
 
 
 
 
Bohužel jsem jej zapomněla vyfotit z druhé strany, kterou jsem otřela oči - ale mohu s čistým srdcem říci, že ani po řasence toho nezbylo mnoho! I tak bych asi tomu odlíčení voděodolné řasenky moc nevěřila.
 
Sumasumárum jsem s pěnou spokojená. Nestala se sice mojí oblíbenkyní č.1, ale rozhodně se dá doporučit. Neshledala jsem na ní nic závadného. Snad jen parfemace je taková jako lékárenská???
 
Za 150 ml zaplatíte něco málo přes 300,- Kč.
 
pěkný den, Meduňka

6 komentářů:

  1. škoda, že není schopná odlíčit vše, takové jsou nejlepší. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jůůůůů, děkuju, že na mě myslíš! A moc děkuju z alternativu :-) Kukám jako blázen, že pěna čistí! Moc hezká recenze! No dobře, dobře, tak jsi mě tedy asi nalomila a ještě nad čistící ěnou zapřemýšlím ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. pěkná recenze :-) já zatím s čistící pěnou nemám žádné zkušenosti, musím vyzkoušet

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké! Já mám pěnovou kosmetiku ráda, přijde mi taková "něžná", i když ve skutečnosti obsahuje kvůli té pěně většinou víc chemikálií... :-(

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  5. Koukám jak blázen! Někdo konečně z beauty blogerek napsal o Alcině. Mohu potrvdit odlíčení voděodolné řasenky od essence. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to se pěně dodatečně omlouvám, že jsem ji podcenila :)

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty