pátek 29. března 2013

předvelikonoční doba na růžové vlně

pěkné odpoledne,

dneska jsem měla v práci volno a věnovala jsem ho jak jinak než přípravě na Velikonoce.
Hned ráno jsem se vydala na nákup medové šunky na velikonoční chlebíčky, prodávají ji u nás jen v jednom obchodě (pokud vím) a je rozebraná hned po vybalení. Musela jsem si tedy i při volnu přivstat, vybavit se teplým prádlem a čepicí a vydat se do chumelenice vstříc bitce o žvanec! A měla jsem recht, fronta byla dlouhá a šunky zatraceně málo, nicméně jsem urvala ještě skoro půl kilča z pod pultu :D Člověk by ani neřekl, jak jsou důchodkyně agresivní pokud jde o nákup surovin na chlebíčky.
Pak už následoval převážně úklid a konzumace cukroví, které jsem včera pekla na Velikonoce, ale které se Velikonoc nedočká ani omylem....Až na příhodu s vylitým čističem, pobryndaným oblečením a spálenejma otiskama prstů vše dopadlo dobře a teď si užívám zaslouženého odpočinku u posledního dílu hvězdné brány a hrnku ovocného čaje.
 
Přidat popisek
 Dopoledne u nás padaly obrovské chuchvalce sněhu, proti kterým bylo třeba se pořádně vyzbrojit, čepice tedy nesměla chybět!



Poslední dobou oblibuji růžovobílou kombinaci!



A tahle růžová voda od Purity Vision by měla být údajně taky skvělá, včera mi přišla poštou spolu s plechovkou čaje English Tea Shop - Super Berries. A trvalo to, než se mi podařilo je z balíku vydolovat!! Můj pokus o rozbalení dopadl nějak takto:



Hermínka prostě obsah balíku zalehla a nehodlala se o opuštění svého stanoviště ani bavit...



Právě mi kvetou v kuchyni 3 orchideje - všechny 3 jsou růžové, i když každá má jiný odstín.


Pokus o velikonoční zákoutí - slepičky šili a vycpávali klienti jedné sociální služby naší charity, konkrétně se jedná o osoby s mentálním postižením :) Fakt jsou moc šikovní a mám je ráda! Já bych na stroji nikdy slepičku neušila, to bych si spíš k ní přišila ruku!


 
Vánoční hvězda z předloni se taky nechala zmást počasím a pokouší o "kvetení", pravda není příliš dekorativní, ale snaha se přece cení :)
 
Mějte se krásně! Meduňka

16 komentářů:

  1. Orchideje i slepičky jsou krásné! Ale nejkrásnější jsi ty v čepici :-*

    OdpovědětVymazat
  2. moc hezký:-)!!
    jeste me zajímá, co to je v misticce za bombony! snd to nejsou dekorativní dietní kameny!!! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lentilky v mentolový krustičce :( já vím, že hubnu... správně mě upozorňuješ!

      Vymazat
    2. chtěla jsem se zeptat na to samý :)))) ale já doufala v mandle v cukru, škoda

      Vymazat
  3. jo to počasí jsem taky nepochopila. v sedm ráno chumelilo, jak týden před vánocema. v deset chumelilo ještě víc. ve dvanáct jsme přeskakovaly kaluže a svítilo slunko. ve dvě už byly suché chodníky. že by snad konečně už jakože začalo jaro?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně!!! Jen co jsem celá morká došla z nákupů domů, tak vylezlo slunko a když jsem šla odpoledne se smetím, tak jsem se mohla na dvoře opalovat... ale ještě tomu jaru nevěřím!

      Vymazat
  4. Krásné růžovo-bílé zátiší jsi vyrobila! :) Ač na růžovou nejsem, takhle se mi líbí... a přidávám se k otázce Páji, copak je to v misce bonbony? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak se mi nezobrazila Tvá odpověď... lentilky v mentolové krustě vůbec neznám!

      Vymazat
    2. nedávno jsem je viděla v potravinách a vzpomněla jsem si na ně z dětství - kdysi mi je strejda přivezl odněkud z ciziny. nemůžu vám říct, jak se to jmenuje, bo jsem někam zahodila obal.

      Vymazat
  5. Tak to tě obdivuji, že si vstala kvůli tomu abys stihla něco koupit. To já bych se na to vykašlala a zůstala bych v teplíčku v postýlce :D. Jinak máš moc pěknou růžovou výzdobu :))).
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
  6. J,jo agresivní důchodkyně a ostatní nákupčíci mě dokáží od nákupu naprosto odradit, tak před svátky raději posílám do boje o kus žvance v marketech svoji silnější polovičku :). Orchideje jsou nádherné!! A na Purity Vision se taky chystám - snad mi ji moje kočka taky nezalehne..Krásné svátky!

    OdpovědětVymazat
  7. Fascinuje mě, jak ty kočky milují všemožné krabice a byly by schopné se narvat snad i do krabičky od sirek :D :D NA Youtube jsou na tohle téma strašně vtipný videa:D

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné fotky a vůbec se ti nedivím, že si ulítáváš na bílo-růžové kombinaci, je to hezké.

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkný článek, hezké fotky, dokonalá číča a v neposlední řadě autorka sama :)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty