pondělí 4. června 2012

moje nude rtěnky

pěkné odpoledne přeju, dneska se mi nějak nechtělo ani psát, vlastně celý víkend, byla jsem jakási zmožená, unavená... prostě jakási rozbitá.... no a dneska mě navíc strašně bolí koleno, nedokážu propnout nohu a tak jsem se přemohla a doskakala k MUDr. a jako vždy jsem se cítila jako hypochondr... takže fakt nálada nic moc teda.... zítra z pilátes nic nebude, to mě teda štve!!! A navíc už mám po pár dnech konečně chuť k jídlu, avšak lednice zeje prázdnotou....a já do sámošky teda skákat v dešti nebudu....a tak jsem se raději pustila do tohoto postu, který bude věnovaný mým rtěnkám.
Nemám rtěnek mnoho, nicméně na to, že je téměř nepoužívám, jich je až zbytečně moc!Ukážu vám ty, které jsem našla a řekla bych, že mi tak 2-3 ještě chybí, budou zatoulané někde po kabelkách. Pokusila jsem se vám je vyfotit i na rtech, ale jelikož jsou nude a jelikož je dneska dost tma, tak je vidět velký kulový, za což se předem omlouvám..... ono vidět je tak leda můj krásnej "jebák" hned pod rtem...ale možná se mi ho podaří z fotek oříznout :)

Všechny moje rtěnky jsou z avonu či oriflamu. To bude tím, že já rtěnky nenosím a tudíž v obchodech ani nevybírám, nezajímám se o ně, ale jak dostanu do ruky katalog, tak je zle, tam je vidím vyfocené a přepadne mě špatné svědomí, že si nemaluji téměř rty, což bych jako žena v nejlepších letech a ještě k tomu blogerka asi měla!!! A když se k tomu přidá nějaký splín, který se holt léčí nakupováním, tak jsou ty rtěnky dost na ráně - bo žádnou pleťovku z katalogů neberu, makeup si netroufnu, na mytí už toho mám miliardy, tělo si mažu jen když mám mazací období....tak zbývají řasenky a rtěnky :)



Oriflame - Spectacular Nude
cena: 249,- Kč
množství : 4g
výrobce slibuje: První trojvrstvá rtěnka na světě spojuje v jediném balení pečující balzám, vášnivé odstíny a dramatický lesk. Výsledkem jsou hebčí, krásnější a výraznější rty než kdykoliv předtím. S avokádem, jojobovým olejem, heřmánkem a vitaminem E.

můj názor: krásná přirozená barvička, v prostřední vrstvě jsou třpytky, na rtech nejsou příliš výrazné, nic nápadného, rtěnka moc nekryje, řekla bych, že se jedná spíš o barevný balzám. Rtěnka krásně voní - někde jsem se dočetla, že vanilce, já bych řekla, že po ovoci, tak nevím. Mám obecně ten čich nic moc, tak nevím, přítel též v tom cítí spíš ovoce a nebo prý pendrek :) Přemýšlela jsem, proč tak příjemnou rtěnku nenosím a pak jsem na to přišla - ona má odpornou chuť - úplně hořkou... jako slupka od grepu!

Oriflame - Pale Mauve
cena: 149,- Kč
množství: 4g
výrobce slibuje:Úžasně hydratační rtěnka v delikátním bledě fialovém odstínu. Rty budou mít hladký, matný efekt, šik barevný nádech a subtilní, střední krytí.

můj názor: krásná barva - světle fialová, řekla bych, že matná, na rtech vypadá krásně, hodí se k výrazným očím, parfemace taková neutrální, nijak výrazná, konzistence krémovitá, velice příjemná, chuť jsem nezaznamenala.


Avon - Perfect Nude
cena: 159,- Kč
množství: 2,3g + 6ml
výrobce slibuje: Představujeme báječný lesk na rty a rtěnku v jedné inovační novince navržené speciálně pro ženskou přirozenost, která se projevuje v okouzlující proměnlivosti. Sytá barva rtěnky? Oslnivý lesk na rty? Nebo třeba kombinace obou? Můžete si kdykoli vybrat jeden ze tří úžasných efektů. Návod k použití:Pootočením vysunete rtěnku. Stisknutím aplikujete lesk. Pootočením a stisknutím zároveň dosáhnete dvojího efektu.

můj názor: nepoužívám tuto rtěnku ráda, vlastně ji nepoužívám téměř nikdy, připadá mi, že je neustále upatlaná, jak ní vytírá ten lesk, je ulepená, hnusná, špatně se mi s ní pracuje, lesk se musí vymačkávat, nikdy se mi nepodaří ho vymáčknout tak akorát. Jinak barva pěkná, lesk obsahuje zlaté minitřpytky. Chuť ani parfemaci jsem téměř nezaznamenala.

Oriflame Total Nude
cena: 189,- kč
množství: 4g
výrobce slibuje: Široká škála barev: okouzlující, dlouhotrvající odstíny tak hebké a krémové, že si je zamilujete. Složení s avokádovým a jojobovým olejem zanechává rty krásně hydratované.

můj názor: rtěnka má krásně zpracované elegantní balení, je radost ji vytáhnout k kosmetické taštičky; je krémová, dobře se aplikuje, rty jsou po použití jemné, příjemné, barva už se mi zdá tak nude, že je až lehce mrtvolovitá :) K dispozici je opravdu velká škála odstínů, takže si vybere každý.

Avon Palest Pink
cena: ? už se tuším neprodává
množství: 3,6g
výrobce slibuje: Mini obal, maxi rtěnka! Představujeme vám rtěnku ve skvělém obalu, která se vejde i do té nejmenší kabelky a přitom nabízí objem běžně velké rtěnky! Vytváří efekt našpulených rtů.

můj názor: nevím no, jako není špatná, líbí se mi, že je malinká, vejde se do kapsy, přitom obsahem je téměř stejně velká jako ostatní běžné rtěnky. Odstín je takový třpytkatě růžový, na což já úplně moc nejsem, jako je příjemný na oko, ale já si v něm připadám jako bych utekla z 80.let, fakt nevím proč. Je to asi ničím nepodložený pocit :) to už tak u pocitů bývá!
V zimě jsem ji nosila víc, když jsem měla tmavé oblečení a tmavé oči, tmavou linku, tak jsem si prosvětlila rty... ale dnes z ní nadšením neskáču :)

Oriflame Pink Nude
cena: 239,- kč
množství: 4g
výrobce slibuje: Krémový lesk bez třpytu! Saténově hladká textura v teplých, tlumených odstínech pro svůdné rty a bezvadný konečný efekt. Krémové, pohodlné složení hydratuje vaše rty, které se po aplikaci cítí stejně skvěle, jako vypadají. Speciální tvar rtěnky zajišťuje precizní aplikaci.

můj názor: toto je moje zamilovaná rtěnka! Mám ji ještě v odstínu Pure Berry, který je výraznější, ale neuvěřitelně krásný. Po nanesení se mi zdá odstín výrazný, ale po chvíli jakoby splyne s odstínem rtů a je daleko jemnější. Konzistence je nádherně krémová, při aplikaci mám pocit, jako by mi na rty pomalu "odtávala". Má příjemnou parfemaci, chuť jsem nezaznamenala. Odstín Pink Nude, není výrazný ani po nanesení, je krásně decentní, rty ale dostanou jakoby šťávu! Opravdu tuto rtěnku doporučuji!

omlouvám se, nevím, proč se fotka zase otočila....
Tak to je k tématu rtěnek asi všechno. Doufám, že se vám článek líbil a že mi napíšete, jak jste na tom s rtěnkami vy!

Pěkný zbytek dne přeje vaše Meduňka!

15 komentářů:

  1. Všechny jsou krásné. Také mám jednu nude z avonu. Nějaké x let staré vánoční kolekce. Ale stále funguje jak má, je krásně krémová a pigmentová tak co :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já používám kosmetiku i sto let starou, pokud nesmrdí, není žluklá atd :) asi jsem prase :D

      Vymazat
  2. Krása, krása, krása! Tleskám!

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle je hrozně milý článek- protože znám to "asi bych si měla pořídit..." :) a teď mám v hlavě, že nutně potřebuji nude rtěnku!! A máš pravdu, že na těch fotkách jsou ty odstíny dost podobné, ale o tom přeci nude barva je :D Moc se mi líbí poslední odstín, achjo, musím si koupit rtěnku!:)):/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já myslím, že bys rozhodně měla :) taková nude rtěnka se vždy hodí :)

      Vymazat
  4. To já si teda rtěnky radši vybírám v drogerii, obecně ke katalogové kosmetice nemám velkou důvěru a ještě si vybírat odstín jen tak z papíru... :))
    Ale jinak vesměs vypadají pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, s těmi odstíny je to takové všelijaké z těch katalogů, nikdy neodpovídají reallitě.... ale v těch nude odstínech se člověk nesekne :D a v řasenkách taky ne :)

      Vymazat
  5. Meduňko k té otočené fotce... měla jsem s něčím takovým taky problém. Nahrála jsem fotky na net a třeba na Windows se zobrazovaly v poho, ale na Applech (třeba na iPhonu bo iPadu) se fotky zobrazovaly obráceně. Sosnula jsem si tenhle program: http://www.softdownload.cz/cs/software/161015/batchpurifier+3.3 a fotky přes něj prohnala. Odebere to obrázkům exif informace, takže pak si s nima můžeš dělat co chceš a zůstanou otočené tak, jak potřebuješ.

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, to je ale pěkná sbírka :) Já nemám nude rtěnku ani jednu, mám radši spíš výraznější rty :) A ta poslední je nejhezčí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já dřív nosila rudé rty, ale když jsem se začala živit jako poradkyně, tak jsem měla pocit, že by ženy v krizi měly proti sobě mít někoho, kdo vypadá důvěryhodně a ne jako žena vamp :) a změnila jsem líčení :)

      Vymazat
  7. Taky nemám ráda vybírání rtěnek z katalogu, vždycky mně došel úplně jiný odstín :D Takže už je raději vybírám v drogérkách. Jednu jsem si ale oblíbila - je to snad nejlevnější rtěnka od Avonu (myslím, že to je kolekce Colortrend) a jde o odstín Pink Sunrise - naprosto dokonalá barvička :)

    OdpovědětVymazat
  8. neumela bych se rozhodnout! vsechny jsou super! ZVEME TĚ NA NAŠI GIVEAWAY http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/526878_10150863440996840_916362646_n.jpg Budeme moc a moc rády, když se taky zúčastníš a zkusíš své štěstí! :-)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty