čtvrtek 14. června 2012

crabtree & evelyn Smoky Amber

pěkný večer, pozdě, ale přece přináším recenzi krému na ruce od crabtree  & evelyn. Ten, kdo mě sleduje pravidelně si možná vzpomene, že jsem si jako náplast na jakýsi splín či nepovedený den zakoupila několik výrobků od crabtree & evelyn. Cestovní sadu jsem jsem darovala svojí milované mamince, krém na ruce Smoky Amber jsem začala sama testovat a krém na ruce Topaz Hand mám schovaný na následující Giveaway, takže recenzovat bude někdo docela jiný :)


Jak se můžete přesvědčit na fotce, krém má neuvěřitelně krásné balení. Firma crabtree & evelyn si dává na designu svých výrobků záležet, což je mi velice sympatické, protože mám moc ráda detaily.
Ocenila jsem, že pumpička byla zajištěna zarážkou, která se dá na krém kdykoli zpět nasadit a zajistit tak krém například při cestování. Nicméně 275g balení je na cestování dost nepraktické :)

Ale přejděme již k obsahu. Krém má hutnější konzistenci, určitě vám nebude po rukou stékat, 1 pumpnutí bohatě stačí na namazání obou rukou. 


Krém se krásně roztírá, rychle se vstřebává, ruce jsou po aplikaci sametově hebké, hydratované a tento pocit vydrží opravdu dlouho. Z čeho jsem však nadšená úplně nejvíc, to je vůně! Dle výrobce krém voní jako krystalizovaný zázvor, zlatý jantar, kardamom a santalové dřevo. Já nevím přesně jak tuto vůni popsat. Je to taková těžší spíš zimní vůně, pocitově bych ji zařadila někam mezi Armani code a Alien od Muglera. Ale to je opravdu jen můj pocit. Každopádně mi vůně krému připomíná Vánoce, asi pro ten zázvor a kardamon, který ve mně evokuje cukroví. Ta vůně na rukou vydrží opravdu dlouho, řekla bych, že až několik hodin. Dokonce i můj přítel si jí všímá, vždy mě chválí, že krásně voním. Někdy, když se namažu před spaním, tak tu vůni pak cítím i z ložního prádla.

Cena krému pravda není lidová - tuším, že něco kolem 600,- Kč, já jsem kupovala ve slevě za cca 300,- Kč, což se mi zdá taky hodně, nicméně nelituji. Krému je opravdu hodně, vůně je opojná, ruce jsou heboučké. Právě proto, že krém není třeba mazat často a balení je veliké, vydrží skutečně hoooodně dlouho.

Ke krému se dá ve stejné vůni pořídit také tekuté mýdlo, svíčka nebo vůně do interiéru. V současnosti je krém v e-shopu vyprodaný a stažený z nabídky, ale myslím, že před Vánoci by se tam mohl opět objevit. Toto je však moje spekulace, takže ji berte s rezervou.

Pokud by vás zajímaly informace o crabtree & evelyn, výrobci tohoto skvělého krému, zde jsou:
text převzat z oficiálních webových stránek.

Značka byla založena v roce 1972 Cyrusem Harveym. Díky němu se stala z malé rodinné firmy, která se specializovala převážně na výrobu mýdel, světově proslulou.

Dnes vyrábíme stejně kvalitně i další přípravky jako jsou vůně, péče o ruce a tělo, luxusní produkty do interiéru a v neposlední řadě vynikající trvanlivé potraviny.

Ještě dlouho před tím, než celý svět začal používat přírodní suroviny a organické potraviny, Crabtree & Evelyn tyto ingredience pokládala za samozřejmost.

Stále používáme ty nejlepší suroviny z regionů, kde se vyrábí a ručíme za jejich původ.
Snažíme se, aby používání našich přípravků bylo tím nejpříjemnějším zážitkem z celého dne...


John Evelyn
Crabtree & Evelyn se nechala inspirovat Johnem Evelynem, anglickým botanikem a vizionářem ze 17. století. Byl prvním přírodovědcem a uchovatelem. John Evelyn cestoval po Evropě a poznával různé kultury a přírodní prostředí a o své prožitky se dělil se svými přáteli ve staré Anglii. Na svém panství v Sayes Court pěstoval obrovské množství stromů, bylinek a dalších rostlin, které mu sloužily k bádání. Jeho motto “vše prozkoumej a ponechej si jen to nejlepší”, platí pro Crabtree & Evelyn dodnes.


The Crab Apple Tree Symbol

Naše značka má ve svém názvu Crab Apple Tree (Pyrus malus), matku jabloň, která pochází z Anglie a z níž se kultivovaly jabloně, jak je známe dnes. Byla vždy oceňována pro své uplatnění v lékárnictví a představovala krásu a dary přírody.


The Still Room

Naše obchody jsou inspirovány dekorem místností, které se nacházely v téměř každém domě v Anglii. Sloužily k uchovávání potravin, bylinek a další produktů ze zahrady, které se zde i zpracovávaly odděleně od kuchyně. Květiny se například používaly v různých formách do koupele, prádla, či na tělo. Toto dědictví nás dodnes inspiruje v každodenním životě.


Přeji krásný den, Meduňka!

18 komentářů:

  1. To balení je naprosto dokonalé a krásné a luxusní a holčičí a .... áááááách

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. třeba vyhraješ ten druhej :) ten má stejně krásný balení :)

      Vymazat
    2. Uvidíme :-) Budu doufat a budu sama sobě držet pěsti (fuj, jak sobecké) :-)

      Vymazat
  2. naozaj vyzera nadherne, ale ta cena je aaaau :D ja si to urcite nemozem dovolit ... tak sa aspon zapojim do tej giveaway a mozem dufat :D

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné. Voní mi až sem. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Měla jsem možnost vyzkoušet jejich krémy a jsou fakt skvělé... Miluju Iris a Summer hill :)

    OdpovědětVymazat
  5. Asi jsem jedine člověk na světě, kterej vůbec nevidí důvod v tom poižívat krém na ruce? Kromě opalováku teda.. Já to nějak nechápu, proč se to dělá? :) Nikdy jsem neměla ani suchá, ani vlhké ruce, určitě nejsem výjimka, tak proč se to maže?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D asi když nemáš vyložene problém tak se nemaže :) a nebo aby se předcházelo stárnutí pokožky? ruce hodně odráží věk

      Vymazat
  6. Ta cena je docela dost vysoká, ale vypadá nádherně.

    OdpovědětVymazat
  7. Belní je vážně luxusní, už jenom kvůli tomu bych si ho pořídila :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  11. Without the internet, this is not possible to play these novoline games online and even they
    can't live online that they perform now with public for additional characteristics and completely attractive in a delusion earth to participate in a game. Thus the games like the Mahjongg Spiele as well as the Naegel machen games are more in demand and this is the greatest benefit or advantage of the online games. In our next article, we'll be tackling using SNES4i -
    Phone to do exactly that - play those old favorites, like Chono Trigger, Super Ghouls and Ghosts, or even Super Mario Bros 3.


    Here is my weblog :: onlineradio

    OdpovědětVymazat
  12. Essentially, it is usually drastically more affordable in the event you exchange the actual battery oneself, as
    opposed to finding a storage area to get it done. As you
    lift out the screen you'll see it is still attached via a ribbon cable. Double Tap (Tap the home button twice > Press down on an app for one second > Hit the "minus" button on all apps that are running) When you open an app, it stays running until you actually turn it off.

    My web site: internetradio - tinychat.com

    OdpovědětVymazat
  13. Please supplement charge before use when the battery has been kept for a long time.
    The Lenmar 1530 m - Ah for the Amazon Kindle 1 e-reader is
    the first choice for consumers. For the first generation, you'll need to release the back cover from the unit by running a shim along the edge of the unit to release all of the clips holding the backing on.

    Feel free to surf to my website :: www.folkd.com

    OdpovědětVymazat
  14. If you look into it, you will find anything from high
    schools, geographic communities, individuals and of course, businesses and corporations as well.

    Although we can relax a bit on the side of the numbers still have to pay attention to them and what we may be saying.
    Prior to joining Asian Food Recipes, Chef Lim Zhi Yuan
    helmed numerous prestigious hotels and restaurants,including
    the Hilton and Banyan Tree.

    Have a look at my website; Our Website

    OdpovědětVymazat
  15. She is likely a WARRIOR PERSONALITY I talk about
    in the KWML Mastery Course on women, dating, love,
    and friendship. This way you are not disappointed when you get residence, and you won't have to make a excursion back to the shop. We carry R4 SDHC, DSTT, R4i SDHC, Acekard 2i, EZFlash Vi, M3i Zero, and now the i - Edge.

    my web-site - visit the up coming internet site

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty