neděle 27. října 2013

Po vysazení I.

pěkný den,

v minulém příspěvku jsem nakousla téma vysazení HA. Protože mám z minulosti opravdu dost neblahé zkušenosti s dramatickým zhoršením stavu pleti a příšernými podkožními boláky a jizvami, rozhodla jsem se, že nenechám tentokrát nic náhodě a pokusím se tělu trošek pomoci potravinovými doplňky a úpravou životosprávy.
 
A po čem, že jsem sáhla a proč?
 


 
Ráno - co nejdříve po probuzení se snažím vypít co nejvíc vody s notnou dávkou citronu, touto "citronádou" zapiji 1tobolku pupalkového oleje s brutnákem a 1-2 čajové lžičky konopného oleje.
Celodenně se snažím konzumovat co nejvíc ovoce.
 
"Konopný olej je jedním z nejcennějších olejů rostlinného původu, protože obsahuje až 80 % nenasycených mastných kyselin, které lidský organismus potřebuje k běžnému správnému fungování. Jedná se především o esenciální mastné omega-3 a omega-6 kyseliny – jsou to kyselina linolová a alfa-linolenová a vzácná GLA kyselina gama-linolenová. Esenciální se jim říká proto, že si je lidské tělo neumí samo vyrobit a musíme je přijímat z potravy nebo vstřebáváním.

Esenciální mastné kyseliny také slouží jako základní stavební kameny pro tvorbu endokanabinoidů. Tyto látky fungují v rámci endokanabinoidního systému, který udržuje rovnováhu v životně důležitých systémech v našem organismu. Má velký vliv i na funkci imunitního systému, který pravděpodobně hraje významnou roli ve výskytu nejen atopie, ale i lupenky a akné.

Do oleje se však za lisování dostává další sloučenina a to kanabidiol (CBD), který má celou řadu positivních farmakologických účinků, a to i při nízkých koncentracích kolem 10 mg/kg oleje. Tento kanabinoid bez psychoaktivních účinků má antibakteriální působení a velmi účinně léčí záněty. Do určité míry také dokáže tlumit bolest. Konopný olej obsahuje mnoho dalších látek s příznivým účinkem na zdraví – fytosteroly, antioxidanty, terpény a vitamíny – a mimo příznivého vlivu na stav pokožky blahodárně účinkuje i v dalších oblastech lidského zdraví." (zdroj)
 
"Nenasycené mastné kyseliny mají nezastupitelnou úlohu v těle člověka. Podporují zdravou kůži a vlasy, napomáhají při prevenci zánětů kloubů. Pomáhají snižovat krevní tlak, Snižují hladinu cholesterolu a snižují riziko tvorby krevních sraženin, tudíž preventují mozkové příhody a trombózy. Jsou nutné pro normální vývoj a funkce mozku. Jsou nutné pro regeneraci a tvorbu nových buněk. Olej s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, dobře vstřebatelný, regeneruje, zjemňuje a zklidňuje pokožku, omezuje tvorbu vrásek, osvědčuje se při extrémní suchosti pokožky, akné, je znám i pozitivními účinky při ekzémech a lupénce. Olej je bohatý na esenciální mastné kyseliny a obsahuje mnoho látek prospěšných pro lidský organismus. Je velmi účinný v péči o suchou a citlivou pokožku postiženou ekzémy a lupénkou. Vyvážený obsah omega nenasycených mastných kyselin výrazně posiluje odolnost pokožky, má silné regenerační, zvláčňující, antibakteriální a protizánětlivé účinky, brzdí rozvoj alergických reakcí. Omezuje vznik vrásek a stárnutí pokožky. Napomáhá hojení ran, popálenin i bércových vředů. Velmi příznivě působí na vlasy a nehty, lze ho využívat k vlasovým zábalům i pro vnitřní užití." (zdroj)
 
Olej mi docela chutná, má decentní vůni, cítím z něj seno, chuť by měla být oříšková, to bych tedy nepoznala, vlastně mi ani nic moc nepřipomíná. Důležité pro mě je to, že se mi z něj nezvedá žaludek, jsem schopna ho spolknout absolutně bez problémů, což se o všech olejích říct nedá.
 
"Olej z pupalky se používá jako doplněk výživy, protože obsahuje látky, které se v běžné stravě vyskytují v zanedbatelném množství. Dodává nám vysoce nenasycené (ochranné) mastné kyseliny, zejména kyselinu linolovou (obsahuje jí asi 70 %) a velmi cennou kyselinu gama-linoleovou (GLA), které obsahuje přibližně 9 %. Tato kyselina se v organismu mění na prostaglandiny, které zabraňují zadržování sodíku a vody a působí tak proti zvyšování hmotnosti například před menstruací. Účinné složky pupalkového oleje však obnovují i další důležité biochemické pochody v organismu. Pomáhají regulovat krevní tlak, metabolismus tuků a krevní srážlivost.  
  • snižuje menstruační potíže, je vhodný i pro ženy v klimakteriu
  • podporuje prokrvení končetin, omezuje tvorbu křečových žil
  • zlepšuje kvalitu pleti, vlasů a nehtů
  • snižuje riziko infarktu, mrtvice a angíny pectoris
  • doporučuje se u roztroušené sklerózy, schizofrenii a Parkinsonově chorobě
  • snižuje hmotnost urychlením spalování kalorií
  • zlepšuje sexualitu (animo) žen
  • příznivě ovlivňuje funkci jater
  • působí protizánětlivě na klouby
  • působí proti zánětům očních víček, slzení a pálení očí" (zdroj)
Jak může pupalka prospět ženám a jejich organismu:
  • "při bolestivé menstruaci či bolesti prsou
  • při premenstruačním syndromu, endometrióze, léčení cyst aj.
  • pupalkový olej příznivě působí při klimakteriu
  • pupalkový olej se užívá na posílení ženské enegie
  • pomáhá obnovovat hormonální rovnováhu
  • zlepšuje intimní život žen" (zdroj)
Puplakový olej jsem před několika lety již užívala a byla jsem nadmíru spokojená! Velice mi pomáhat na PMS, neměla jsem vůbec stavy nekontrolovatelné žravosti, stejně tak jsem nebyla plačtivá a nerudná bába!

"Olej z brutnáku lékařského (Borago officinalis) je významný obsahem nenasycené mastné kyseliny gama-linolenové (omega-6), které obsahuje až 24%, což je dvojnásobné množství než olej pupalkový. Esenciální mastné kyseliny si nedokáže naše tělo vyprodukovat a musejí být dodávány stravou. Jsou zásadní pro správnou funkci mozku, růst a zdraví vlasů, kostí a pokožky a regulují metabolismus. Proto je brutnákový olej významným pomocníkem při léčbě zánětlivých onemocnění, jako například revmatoidní artritidy, kdy zmírňuje otoky, ulevuje od bolesti a zlepšuje pohyblivost kloubů. Zásadní je jeho účinek na některá kožní onemocnění - atopický ekzém, lupénku, erysipel či akné. Má regenerační a hojivé účinky na problematickou a zánětlivou pokožku. Jeho vnitřní užívání dodává organismu důležité výživné látky, které zmírňují symptomy menopausy, premenstruačního syndromu, vysokého krevního tlaku a srdečních potíží, nervových onemocnění a metabolických poruch." (zdroj)
 
 
 
 
Večer - večer opět voda s citrónem nebo ovocný či bylinkový čaj a k tomu 1 kapsle aktivovaného rostlinného uhlí, od kterého si slibuji celkovou detoxikaci organismu.
 
Aktivované rostlinné uhlí - "je určené k detoxikaci organismu od škodlivin usazujících se ve vnitřních orgánech. Na rozdíl od uhlí živočišného původu je Carbofit až o 80 % účinnější a neobsahuje rakovinotvorné příměsi. Carbofit adsorbuje jedovaté látky, ale neodvádí z těla živiny, vitamíny a minerály. Udržuje cholesterol v normálu a zároveň příznivě reguluje střevní pochody.
Aktivované uhlí Carbofit funguje na principu adsorpce (na rozdíl od absorpce). Dojde k jakémusi přichycení jedné látky k povrchu jiné látky. Můžeme si to představit na principu dobře fungujícího suchého zipu. Dojde-li k zaklesnutí obou částí tzn. produktu Carbofit a jedovaté látky do sebe, tvoří pak jeden celek, který je bezpečně vyloučen z těla ven. Tak nedojde ke zpětnému uvolnění jedů zpět do organismu, ke kterému by mohlo dojít, kdyby byl jed pouze vsáknut nebo absorbován.
 
Kdy Carbofit pomáhá:
  • podporuje přirozenou očistu organismu,
  • adsorbuje toxické (jedovaté) látky,
  • odlehčuje při střevní nevolnosti (průjmy a plynatost),
  • pomáhá při zažívacích potížích,
  • udržuje hladinu cholesterolu v normálu,
  • reguluje střevní pochody,
  • odstraňuje zápach z úst (prášek dejte na zubní kartáček, čistěte několik minut - má i bělící účinek na zuby).
Látky adsorbovatelné dřevěným uhlím:
  • radioaktivní látky, narkotika, morfin, kokain, opium, penicilin, aspirin, astopin,
  • sulfonamidy, barbituráty, nortryptilin, amfetamin, digitalis, fenobarbital, strychnin, salicylany,
  • meprobamat, chinin, nikotin, kyanid, benzin, pesticidy, fenol, fenolftalein,
  • jód, arzen, selen, stříbro, některé soli stříbra a antimonu." (zdroj)


Na cestě mám další 2 přípravky, do kterých vkládám velké naděje - jedná se o ayurvédské kapsle, o kterých vám napíšu v dalším pokračování.
 
Omlouvám se, že jsem informace o jednotlivých doplňcích kopírovala, měla jsem v úmyslu parafrázovat a poctivě vypisovat, ale nějak jsem neměla už sílu a ony ty informace takto asi dávají i víc smysl :)
 
Mějte se moc moc pěkně! Meduňka

22 komentářů:

  1. Jé tolik informací o přípravcích pro krásnou a zdravou pleť a zdraví celkově, že člověka hned láká něco z toho vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A NIC Z TOHO NENÍ NIJAK PŘEVRATNĚ DRAHÁ ZÁLEŽITOST,COŽ JE BEZVA!

      Vymazat
  2. Já jsem vysadila antikoncepci v lednu a měla jsem to stejně jako ty-také už jsem jednou předtím vysazovala a to zhoršení tehdy přišlo naprosto okamžitě. Tentokrát jsem se tedy taky vyzbrojila a týden před vysazením jsem začala užívat bylinné tinktury od firmy Naděje (konkrétně femina a jeřáb ptačí) a s přestávkami je užívám doteď. Tyto tinktury odvedly podle mě výbornou práci, zhoršení nastalo asi po třech měsících (krupička čele a kolem úst plus mastná pleť, že bych na ní mohla smažit řízky :-). Začala jsem tedy chodit pravidelně ke kosmetičce, která má i laser a postupně se to začalo zlepšovat. Teď už mám pleť nesrovnatelně lepší. Dávám si ještě vitamin A a vařím bylinkové čaje (kontryhel plus řebříček), plus jsem si z dovolené dovezla Neemové kapsle (ty nejsou taky špatné, ale u nás se prodávat nesmí) a vypadá to, že snad už je to nejhorší za mnou. Takže přeju pevné nervy, ať to překonáš bez nějaké psychické újmy! Je to nepříjemný boj a je strašně nefér, že každý nemůže mít krásnou pleť! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, musíme se navzájem podporovat! O tinkturách Naděje jsem také uvažovala, brala je kolegyně, co vysazovala loni. Ale nerada bych to pletla s těmi ayurvédskými kapslemi, abych to nepřehnala, tak to plánuji až pak.

      Vymazat
  3. To je moje téma :-( Mojí pohnutou story vypisovat nebudu, ale vysadila jsem HA v květnu a furt to je mírně řečeno na pytel. Používám teda výhradně přírodní kosmetiku, ale trochu pozdě mi došlo, že problém bude uvnitř. Takže zkouším detoxikaci ostropeřcem a doufám, že to pomůže. Díky za tipy, myslím, že to všechno potřebuju. Jen teda nevím, co si počnu, až se jednou vzbudím a budu krásná, snad to se mnou nesekne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. minule mi taky nedošlo, že bych to měla brát od podlahy - zevnitř a výsledek byl mírně řečeno tragický! Snad to s tou vnitřní očistou dopadne lépe. Počkej si na druhý díl, tam by mohly být též dobré tipy!

      Vymazat
  4. Olej z pupalky mě velmi zaujal,moc příjemné čtení,dozvěděla jsem se spoustu nových věcí..
    Holky,držím,vám všem palce,ať jste všechny krásné...a doufám,že úsilí,které vynakládáte se projeví...a já jdu hledat tu pupalku....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Betty, když jsem ještě měla tu nekapslovou, ale klasicky olej, tak jsem si ho přidávala i do krémů, báječně se mi pak všechno hojilo!

      Vymazat
    2. Já už objednala pupalkový olej 100%,tak na lžičku a vzhůru k lepším zítřkům..doufám,že mi to prospěje...já teda nemám extra problémy s pletí,ale zaujalo mě to zlepšení prokrvení a energie(a v dnešní době se mi hodí i snižující riziko mrtvice):-D

      Vymazat
    3. Ahoj holky,
      vysadila jsem téměř před rokem a už cca tři měsíce mám šíleně mastnou pleť a akné. to jsem měla naposledy ve dvanácti letech:(. Zatím zkouším biodermu sébium. Jíst zdravě atd. Doufám, že se to časem srovná. Tělo by se mělo prý vyčistit cca za dva roky.

      Vymazat
    4. Tak hlavně tělo se musí vyčistit od těch umělých hormonů. Že strava ovlivní hormony si nemyslím, no. Ono někomu začne tělo po HA fungovat za dva měsíce, někomu za rok tak jako tak. Já moc na tuhle zdravou životosprávu nevěřím. Jo, dodržuju ji, ale protože nejsem unavená, přežraná a nemám nadváhu, s pletí mi jakživa žádná úprava jídelníčku nepomohla. (Beru HA, vysadit neplánuju, mimčo zatím fakt nechci a dodnes se mi dělají premenstruační pupínky.)

      Vymazat
    5. tak existují určité byliny, které ovlivňují hormonální systém těla, věřím, že těmi si člověk může hodně pomoci. To ostatní - hodně vody, zdravé oleje, kyseliny, zinek atd, má pomoci celkově tělu, aby bylo v lepší kondici a aby se případné zánětlivé procesy lépe a rychleji hojily. Tak to aspoň vidím já.

      Vymazat
    6. Já tomuhle moc nakloněná nejsem, myslím si, že tělo si prostě stejně nejspíš musí pomoct samo a všechno to záleží na genetických predispozicích. Možná jsem skleptik, ale zdravá strava a přírodní produkty mi nic neříkají, nevěřím, že to má výrazné účinky (možná proto mi to nefunguje i kdyby to totiž zabíralo alespoň jako placebo, tak dobrý, psychika je mocná, u problémů s pletí zvlášť, udělají se vám pupínky a jakmile kvůli tomu začnete stresovat, začnou se jen razit další). :-)

      Vymazat
  5. Držím palce, ať se ti nerozjedou žádné boláky na obličeji a podobně! To dokáže pokazit celý den/život a člověk/žena má pak strašně nízké sebevědomí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, no, máš pravdu, dokáže to dost pokazit sebevědomí

      Vymazat
  6. Přesně tak, srovnat hladiny hormonů zevnitř (pokud to teda jde)...

    OdpovědětVymazat
  7. Moc děkuji za tento článek. Brzy tě budu následovat, chci vysadit HA. Potíže sice nemám, ale proč čekat, až přijdou, že? Už mám tedy napsaný nákupní seznam a dost se toho začínám děsit. Doufám, že vše bude v pořádku, držím palce!

    OdpovědětVymazat
  8. tenhle článek si uložím někam do záložek, protože mě to čeká a mám z toho šílenou hrůzu. vzhledem k tomu, že se mi podkožáky a zhnisané pupínky občas udělají i s HA, tak nevím, co bude, až vysadím :( beru ji přes 5 let a vím, že bych měla přestat, na jednu stranu mám strach ze všech těch věcí, o kterých se píše (mrtvice atd.), na druhou si teď prostě ještě nedokážu představit ke všem věcem ještě boje s pletí, hrůzu z toho, kdy to dostanu (dřív jsem to měla třeba po 14 dnech a pak dva měsíce nic) a navíc řešit jinou metodu ochrany (kondomy nesnesu)... skoro každý měsíc s načínáním nového platíčka o tom přemýšlím, ale prostě jsem se k tomu ještě neodhodlala.
    určitě se budu moc těšit na další díly a držím palce, ať máš co nejkrásnější pleť! doufám v samé pozitivní zprávy, které jednou taky využiju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nátalko, já beru přes 15 let, takže bylo načase vysadit. Pupínky se mi dělaly i s HA, ale nebyly to ty šílený vředy a jizvy, takže jsem byla vlastně spokojená...já se zase bála zvýšené pravděpodobnosti rakoviny prsu! Jestli budu vypadat jako před těmi pár lety, kdy jsem vysadila poprvé, tak snad budu chodit s pytlíkem přes hlavu :)

      Vymazat
  9. Díky za skvělý článek Meduňko!!! anti se teda zatím vysazovat nechystám, beru ji něco málo přes rok (ale ta doba určitě taky příjde, a po přečtení nejrůznějších článků na toto téma se už ted připravuju na masakr, tak se tyto rady určitě budou hodit). Co si beru za své už teď jsou účinky pupalkového a brutnákového oleje, mám docela problémy s premenstruačním syndromem a nevím proč jsem vlastně po něčem takovém nezačla pátrat dříve! Takže děkuji za tip, olej už mám doma a hurá na to:)))

    OdpovědětVymazat
  10. Držím palce. Já už jsem po vysazení několik let a cyklus mám pořád rozhozený, pleť jako minové pole atd. Svítá ale na lepší časy. Snad Tě nic podobného nepotká. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Dobrý den, jsem Maria Iliana Mendez jsem byl trpí rakovinou štítné žlázy, která byla potvrzena jako stupeň čtyři, doktor mi řekl, že tam byl malý jsem mohl udělat, protože jsem byl nereaguje na léčbu, ale můj přítel přišel do mé záchraně objednáním tohoto konopí Olej z Dr. Roland, který řekl, byl pomáhá trochu boj o pacienty proti rakovině různých typů, takže jsme se rozhodli dát mu šanci, tak daleko jsem zlepšil dokonale velmi dobře a v současné době můžu chodit po domě úplně sám, to je Nejlepší zprávou musím se s vámi podělit. Pokud opravdu chcete být vyléčen z rakoviny poté kontaktujte Dr. Roland co nejdříve prostřednictvím e-mailu níže. Cítil jsem, že je to nutné, i nechat ostatní, kteří trpí tímto onemocněním akutní, že jakmile máte dobrou Cannibas olej, je to opravdu může dát jeden zvukový druhou šanci na život. pokud se stalo, že se v případě potřeby této Cannibas oleje můžete obrátit na nadaci, která mi dodaného Cannibas olej.
    E-mail: rolandsmithmedicalgroup@yahoo.com
    webové stránky: www.rolandsmithmedical.wix.com/medicals

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty