sobota 18. února 2012

oblíbené zimní vůně

pěkné odpoledne,
dneska vám chci ukázat svoje nejoblíbenější vůně, které používám v zimě. Jsou celkem 4 a docela často je střídám, protože si nejsem jistá, která je ta nej nej nej...

little black dress - avon - patří k mým oblíbeným již cca 10 let. Ani nevím, čím si mě tak získala, ale mám k ní sentimentální vztah a stále jsem se této vůně nepřesytila.
Parfém Little Black Dress EDP je zařazen do květinovo-orientálních vůní. Hlavní složky jsou tvořeny z japonských švestek a kašmírového mošusu. Srdce vůně jak tvořeno z růžové pivoňky, gardénie, květu ylang-ylang a kopretiny. Na samém konci svých čichových vjemů ucítíte africký zázvor, koriandr a brambořík.
 Od mládí trpím špatným čichem, zničila jsem si jej nadužíváním nosních kapek...škoda mluvit :D, takže jednotlivé ingredience opravdu,ale opravdu nerozeznám - ani netuším, jak voní gardénie nebo kopretina, natož brambořík. Popravdě jsem žila celý život v tom, že brambořík je "ez chuti a bez zápach", zřejmě jsem se mýlila.

armani code - tuto vůni jsem si zamilovala asi před 4 lety a stala se moji jedinou zimní vůní asi na 2 roky. Až letos jsem se odhodlala ji střídat, asi i proto, že jí už mám jen na dně :)
složení - sevillský pomeranč, italský pomeranč, jasmín, květ pomerančovníku, jasmín, med, vanilka
Opět se musím přiznat, že jednotlivé ingredience nerozeznám. Někde jsem četla, že je tato vůně příliš jednoduchá a nekomplikovaná. Nevím, nikdy jsem nepřemýšlela o tom, že by vůně měla být složitá ...Líbí se mi na ní i to, že vydrží opravdu celý den.

LANCOME Tresor Midnight Rose  - dostala jsem ji letos od přítele pod stromeček a jsem z ní nadšená, přesně můj vkus.
V úvodu vůně se ukrývá sladká růže s malinou, srdce této parfémové vody patří kasii, pivoňce, jasmínu a růžovému pepři. Vůni umocňuje hřejivé pižmo v kombinaci s neodolatelnou vanilkou a cedrovým dřevem.
Musím se pochlubit, že ty maliny dokonce i cítím :) Řekla bych, že rozhodně nevydrží tak dlouho jako armani,ale je jednoduše úchvatná.

Euphoria - Calvin Klein - koupila jsem ji na vyzkoušení v bazaru omlazení asi za 300,- a rozhodně nelituji. Vůně vydrží opravdu dlooooohu, očichávám se pak celý den a jsem spokojená. Navíc je to přesně moje gusto. Někde jsem četla, že je to vůně, kterou ucítíte z každé druhé ženy na ulici, popravdě, já na ženách moc jejich parfémy necítím, to už musí být, aby mě praštilo něco do nosu.. ale i kdyby, vůbec mi to nevadí. Nemusím být originální za každou cenu :)
Vůně Euphoria se otevírá vůní křehkého exotického tomelu, který je zahalený do svěžích zelených akordů a obohacený dávkou bergamotové silice. Nóty orchideje a květiny Champaca, mistrovsky smísené s chvějícím se bílým zimolezem, poskytují velmi ženskou vůni, která je zahalena do tajemného závoje oroseného lotosového květu. Průhledné bílé santalové dřevo se mísí se svůdným smetanovým akordem překypujícím do konečného okouzlení.

Máte některou z těchto vůní? Líbí se vám? Nebo mi doporučíte nějakou podobnou?

2 komentáře:

  1. Tresor od Lancome je nejlepší,tu vůni prostě zbožňuju! :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Armani code je pěkná!

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty