čtvrtek 9. února 2012

Moje každoranní kosmetická rutina

Dobrý večer všem,
dnes jsem se rozhodla, že se s vámi podělím o svoji každoranní kosmetickou rutinu. Jelikož vstávám v nekřesťanských ranních hodinách, je osekaná na minimum :)
  1. již dříve zmiňovaná zubní pasta supirivicky
  2. levandulový deodorant
  3. mycí obličejový gel alverde s mořskými řasami - poměrně kvalitní výrobek, poměr cena/výkon na jedničku, pokud čirou náhodou nenanesu okamžitě krém, lehce stahuje pleť, avšak nijak dramaticky. Předtím jsem používala mycí krém na citlivou pleť od baleji (růžový obal), ten byl taky OK,ale dřív se mi po něm mastila pleť a hůř i držel mejkap.
  4. vylepšený jarishuv roztok - působí velmi blahodárně na můj xichtík, asi před rokem jsem si rozhodla svého jarishe tak trochu vylepšit a to lehce rozdrcenými kousky hřebíčku. Nejenže se hřebíčkem jarish krásně provoní, ale získá i lepší antiseptické účinky a nahnědlou barvu. Sem tam přidám také malé množství levandulového květu. Možná jste si už stačili všimnout, že jsem levandulofil :)
  5. krém redukující tvorba mazu SYMBIOSE (syncare) - tuším, že se teď prodává pod jiným názvem, ale nejsem si 100% jistá. Účinné látky: glukonolakton, lipokaprylová kyselina, salicylová kyselina; výrobce udává, že je krém příjemně parfemován, já jsem si na ten "puch" za rok a půl nezvykla a řekla bych, že je to právě jeho odér, který mě ráno definitivně probere :D, nicméně s jeho účinky jsem spokojená a mám již druhé balení. Mimo jiné se mi líbí právě i jeho balení, které považuji za praktické, navíc jeho obsah v ml je v poměru k ceně více než slušný.


Poté již následují nánosy dekorativní kosmetiky, které se budu věnovat v následujících dnech. Ráda bych se jí věnovala už zítra....nicméně jsem po práci zvaná na "přátelskou" návštěvu k rodině svého "skoromanžela" a hádám, že až se vrátím domů, tak ....to prostě nevyjde :D

Mějte se pěkně a těším se na vás zase při příštím příspěvku.

7 komentářů:

  1. o tom symbiose som nepocula ale znie to super:)
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dívala jsem se, že teď se krém jmenuje SEBUNORM - 75ml za 366,- Kč. Mě dřív hodně trápil i exem na bradě a kolem úst - asi periorální derm. a tento krém mi pleť na těchto citlivých místech vůbec nedráždí. Já jsem s ním opravdu spokojená.

      Vymazat
  2. teda meďunko, fakt jo ?? já právě perior. derm. mám, poprvé v životě a v mém věku jsem vykolejená, každopádně ani atb nezabrala, že by tento krém, děkuju za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš co, ale ještě se mi na to osvědčil jiný jejich krém - biomineral - ten jsem mazala úplně zezačátku a pleť se mi uklidnila, pak jsem přešla na tento a vpohodě. Taky jsem hodně dělala obklady z černého čaje a obklady z jariše, právě obohaceného o ten hřebíček, sem tam taky obklad z výluhu ovesných vloček.ale bacha, ten černý čaj hodně vysušuje.

      Vymazat
    2. hotová dermatologická poradna, v konečné fázi stejně bez makeupu ven nevylezu, takže doma dávám černý čaj, pak zinkovou mast a uvažuji buď o tvém doporučení nebo ještě od sanflore, každopádně děkujuuu

      Vymazat
    3. to ja taky bez mejkapu ven nelezla, jeste mi hodne pomahalo piti koprivoveho caje. Pred x lety jsem na tyto obtize taky pouzivala levandulovy krem od nobilisu na zklidneni a pak sem i uzasne osvedcil krem solnea od atoku! sice me to zpocatku palilo,ale exem ustupoval krasne! skoda, ze kazdy organismus reaguje jinak :(

      Vymazat
  3. Mám to ráno podobné

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty