čtvrtek 3. října 2013

Moje expres ranní péče o pleť

pěkný den,

už docela dlouho jsem vám neprozradila, jak se právě starám o svoji pleť, jaké přípravky pravidelně používám a jak jsem s nimi spokojená. Tak je na čase to dnes napravit. Nečekejte nic extra exotického, cizokrajného, neobvyklého, jsem totiž osoba bez nějakých extra ambicí v hledání nedostupné kosmetiky na cizojazyčných shopech, šmírování na zahraničních blozích a podobně, nesleduji kosmetické guru a ani trendy... chci tím říct, že jsem taková docela klasicky založená, neinovativní, někdy až zpátečnická. I když někdy mám chuť hledat na korejských eshopech kosmetiku v roztomilých obalech s barevnými obrázky :)
 
Moje ráno tedy začíná vyčištěním pleti gelem od Yves Rocher, který jsem dostala od Lucifridy v Lucifridoboxu :) Moc ji za to děkuji, protože já bych si ho sama nikdy nekoupila a jsem ráda, že jsem ho vyzkoušela.
 

Yver Rocher - Pure systém - jedná se o gel určený pro mastnou pleť, která se potýká s černými tečkami. Test spokojenosti mezi 26 dobrovolníky ukázal, že 84% respondentů poznalo po 7mi dnech snížení počtu černých teček. Výsledky na 26 lidech nepovažuji osobně za příliš signifikantní, ale budiž, je to spíš taková sranda, ale budiž...Gel neobsahuje mýdlo, tudíž nevysušuje pleť, což mohu potvrdit. Není to jen tak nějaký ledajaký obyčejný gel, jedná se o gel exfoliační; brusné částečky jsou velice jemné, takže mi pleť nedráždí a nedřou ani při každodenním používání. Kyselina salicylová otvírat ucpané póry a předchází jejich opětovnému ucpávání. Vůně je taková nepříliš výrazná, neobtěžuje, vlastně o ní většinou ani nevím, nevšímám si jí. Gel vypadá trošek jako medově, nad což jsem se povznesla, i když med vyloženě nemusím. Naoranžovělá barva je způsobena právě velkou koncentrací jemných brusných částeček. Pleť je po použití pěkně "obroušená" a hladká, není vysušená, sem tam se mi stane, že lehce pne, ale přestříknutí kokosovým tonikem to celkem spolehlivě spraví. Já vlastně na černé tečky moc netrpím, takže nedokážu posoudit, zda v tomto smyslu gel dodrží, co slibuje, ale pleť se mastí o něco málo méně, ale ono to bude hodně ovlivněno i používáním denních krémů, prostě tento kousek nepovažuji za stěžejní produkt pro udržení matné pleti, ale mám ho ráda a používám ho  ráda. Jen je škoda, že to tedy není nic moc přírodního.
Cenově se gel pohybuje tuším někde kolem 150,- Kč, což není žádná tragédie :)






 
 
Po vyčištění následuje tonizace pleti s Coconut Water, o kterém jsem psala např. zde.
Následuje zklidňující a omlazující sérum od Lumene, o kterém jsem psala pár slov v minulém postu. Zatím se nechci pouštět do nějakých větších soudů, ale je mi moc příjemné a považuji ho za kvalitní produkt. Po chvíli nanesu buď Biodermu AKN nebo sírový krém od Ilcsi.

Biodermu AKN jsem používala cca 3,5 měsíce prakticky denně a byla jsem s ní moc spokojená. Krém je určen na problematickou a aknózní pokožku. Krém obsahuje glukonát zinku a komplex aktivních látek fluitactiv. Právě spojení těchto dvou látek pak zajišťuje regulaci kožního mazotoku a vyhlazování pleti, dále pak zabraňuje ucpávání pórů. Krém navíc slibuje i hydrataci pokožky.
Krém má velice lehkou konzistenci, která se výborně roztírá a velice rychle se vstřebává do pleti. Zpočátku jsem měla problém s drolivostí, ale to bylo dáno tím, že jsem krému nanášela zbytečně mnoho a on se nedokázal všechen do pleti pěkně vsáknout. Rychle jsem však našla množství, které potřebuji - cca velikost hrášku, které mi ošetří celý obličej a zároveň nedělá neplechu s drolivostí, která by následně bránila řádnému nanesení makeupu. Parfemace krému je poměrně výrazná, ale příjemná.
Výrobce doporučuje používat tento krém 1-2x denně, já používám pouze na den, na noc jsem používala jiné produkty.
K produktu bych ráda řekla, že jsem jeho skvělými účinky byla až překvapena. Krém mi pleť úžasně matoval už od prvního dne! Prodloužil trvanlivost makeupu i o několik hodin. Nyní po několika měsících používání už ten efekt není až takový, nebo si možná jen nepamatuju výchozí stav... ale i tak jsem spokojená. Kromě matování mi krém opravdu pomohl s pupínky, pleť je jemnější, barevně jednotnější. Prostě a jednoduše - FUNGUJE! Dám za něj ruku do ohně!



Složení krému:
AQUA/WATER/EAU, C12-13 ALKYL LACTATE, CITRIC ACID, DIPROPYLENE GLYCOL, CYCLOPENTASILOXANE, SODIUM HYDROXIDE, GLYCERIN, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, SALICYLIC ACID, ZINC GLUCONATE, ARACHIDYL ALCOHOL, DIMETHICONE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, DODECYL GALLATE, GLYCYRRHETINIC ACID, BEHENYL ALCOHOL, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, ALLANTOIN, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, SILICA, XANTHAN GUM, ARACHIDYL GLUCOSIDE, C30-45 ALKYL CETEARYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, PROPYLENE GLYCOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, FRAGRANCE (PARFUM). (zdroj)
Cena za 30ml činí cca 360,- Kč.

Nyní zkouším teprve pár dní sírový krém, který mi doporučila a sehnala Míša. Zatím ni na obličeji nedělá žádnou neplechu, nedráždí, ale mám pocit, že mi na něm drží minerální makeup trochu hůř než na Biodermě, i když na tu si pleť už taky zvykla a ten super matný efekt už není takový jako zpočátku.
Pak už nanesu jen minerální makeup, nanesu řasenku, tvářenku a šlus. Ale to už nespadá do ranku péče o pleť, takže o tom třeba zase jindy a podrobněji :)

Tak to by bylo k mojí ranní péči o pleť všechno. Mějte se krásně a užívejte toho, že už budeme mít víkend!

Meduňka
 

3 komentáře:

  1. já mám teď od YR čistící "vodu" (ona to není voda, ale spíš takový gel, teď si nevybavím, jak se to přesně jmenuje), krém i masku z téhle řady a jsem s tím moc spokojená! krásně si to poradilo s celkem těžkou krupičkou na bradě i čele, takže jak nemám ráda jejich dekorativku, tak pečující kosmetiku beru všema deseti! :)

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem moc rada, ze ti ten YR sedne :). Ja s nim byla taky moc spokojena. Bych ho zas mohla vytahnout, je nekde ve skrince vzadu, mam pocit :).

    OdpovědětVymazat
  3. To čistítko od YR vypadá opravdu zajímavě. :) Škoda jen, že se mi málokdy daří tenhle typ výrobků spotřebovat do dna. :)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty