úterý 30. července 2013

Nežiju jen makeupem

Pěkný večer,
tak jsem se konečně dokopala k tomu vytvořit odpovědi pro TAG nežiju jen makeupem. Už si nepamatuju, kdo mě "nominoval", ale děkuji!
V první řadě bych ráda řekla něco málo k názvu tagu - já nejen že nežiju JEN makeupem - já jím nežiju vůbec! Makeup je pro mě jen nástroj k tomu, abych nebyla úplně tak vošklivá, jak ráno vylezu z pelechu, jen chci něco zamaskovat a k něčemu přitáhnout pozornost. Makeup pro mě určitě není výrazový prostředek, dle mého líčení nepoznáte, jak se cítím, jaké prožívám období, nechci svým xichtem dělat kolem sebe hezčí a milejší prostředí :)
 
Koukáš se na televizi? Jaký je tvůj oblíbený pořad, případně seriál?

Televizi mám zapnutou většinou jen jako kulisu, pravidelně každý den se chodím dívat za babičkou na VIP zprávy, ale to je spíš taková společenská událost J jakože babička je ráda, že s ní na to někdo  kouká a má se koho třeba zeptat, o kom ta reportáž je, protože hodně těch mediálních „hvězd“ teď už nezná. Jinak mám ráda detektivky – Vraždy v Midsomeru, Mentalista, CSI Miami – zamilovala jsem se do charakteru Horatia, vždy se stydím za to, jaký jsem člověk, že ta televizní postava je více empatická, než já… Taky se s Pilotem díváme pravidelně na Akta X a hrozně mě zajímá nový seriál Zločiny nad Seinou.

 

Vaříš? Jaké je tvé nejoblíbenější hlavní jídlo a dezert?

Vařím, když jsem ještě pracovala doma, tak jsem vařila každý den a docela ráda, teď, co pracuji klasicky, tak vařím jen o víkendu a nebaví mě to, protože Pilot docela nerad jí, jídlo pro něj není požitek, ale povinnost – jí, aby neumřel. Takže je z máločeho nadšený a mě to pak nebaví. Dělám ráda tortily na X způsobů, falešnýho twistra, takže vlastně taky tortilla J Nejraději mám asi rajskou – pěkně kyselou s rýží a sekanou. Dezerty miluji, mám ráda třeba Bebe buchtu, čokoládovou roládu se šlehačkou, ovoce se šlehačkou, pravé tiramisu …


 
Vysněné povolání?

Moc jsem si přála být právník, ale člověk míní …

 
Ovládáš nějaký cizí jazyk? Jakým jazykem by ses chtěla dorozumět?

No, je to ostuda, ale už moc ne. Dřív jsem obstojně ovládala AJ a výborně NJ, nicméně jsem po škole přestala jazyky užívat, cvičit a téměř všechno jsem zapomněla. Anglicky už nežblechtnu, německy rozumím třeba seriálům, když někam jedu, tak si objednám jídlo, zeptám se, na co potřebuju, ale velká sláva to taky není. Určitě bych chtěla umět španělsky nebo francouzsky.

 
Za co utrácíš v rámci kategorie "pro radost", když ne za makeup?

Asi za knížky… a pak za šmuky – stříbro a bižu, nejvíc za náušnice 

 
Seznamuješ se snadno s neznámými lidmi?

Ani ne, jsem v jádru nedůvěřivá osoba, vychovali mě rodiče, kteří mi zdůrazňovali, že kde kdo je úchyl, vrah atd…takže když na mě někdo mluví, tak ho považuju za divňouše… nebo rovnou nějakýho vraha…
 

Čteš knížky nebo preferuješ internetové čtivo?

Moc ráda čtu knihy, nejsem sice žádný čtenář profesionál ani žádný literární fajnšmerk… letos jsem přečetla asi 10 knížek, převážně detektivek. Na beletrii zatím nejsem dost mentálně vyspělá. Teď právě dočítám trilogii Milénium a fakt super čtení!
 


Co je tvá nejhorší a nejlepší vlastnost?

Tak na toto téma mi nedávno Pilot poslal vtip:
Na pracovním pohovoru:

A: "Co si myslíte, že je vaše nejhorší vlastnost?"
B: "Asi upřímnost?"
A: "Nemyslím si, že by upřímnost byla špatná vlastnost."
B: "Mně je u prdele, co si myslíte."
 

Chodíš se večer bavit mezi lidi nebo preferuješ komorní společnost?

Jééé, já nechodím mezi lidi ani přes den, natož večer. Já jsem vyloženě introvertní osobnost, takže společnost více než 2-3 lidí mě děsí k smrti! Taky už jsem nějaká stará a zapšklá a fakt jsem ráda doma, chci mít svůj klid, chodit v pyžamu nebo v županu, mít zamotaný vlasy a pleťovou masku…
 

Kdybys neblogovala, mezi jaké činnosti bys podělila volný čas, kterého by najednou bylo nejspíš mraky?

Nooo, asi bych četla, taky bych víc plela záhony a možná, že by mi nechcípl ani meloun ani cuketa… možná i mšice a svilušky bych zklikvidovala… taky bych zase malovala na hedvábí a nebo bych se pustila do tvorby šperků.
I to studium jazyků bych mohla dohnat!
 
 

Tak to by bylo asi vše :) Mějte se krásně!!!

Meduňka

12 komentářů:

  1. Vtip mě fakt pobavil :D A kočička je opět krásná :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné naušnice, úplně k nakousnutí :) Ale nejlepší je kočka, samozřejmě...mám už úplný kočičí absťák, když jsem v cizině..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé, ahoj, tebe už jsem neviděla, ani nepamatuju!

      Vymazat
  3. Pekný tag :) ani ja moc nechodím medzi ľudí a keďže mám len 17 tak si všetci o mne hovoria že som suchar, že mám vlastný svet atď... Dobre možno hej ale tak čo je ba tom zle že nechodím na zábavy?? Ľudia v mojom veku sa tam chodia iba ozrat q cez deň ani nevyjdu von, lebo je to pod ich uroven a nevedia ako by sa mali zabaviť bez chľastu ;)
    Dobre, vykecala som sa, budem rada ak navstivis môj blog a že ak sa ti bude páčiť, staneš sa aj pravidelnou čitateľkou :) http://ourpinkhell.blogspot.sk/?m=0

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. suchaři jednou dobijí svět! To ti říkám ;) Protože budou jediní střízliví a udrží se na nohou, až bude potřeba :D

      Vymazat
  4. Pani, jsi mi čím dál tím víc sympatičtější:-D Jo a vař mně! Já budu nadšená pořád!
    Akorát nevim, jestli se se mnou můžeš bavit, nejsem úchyl nebo vrah?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dejni, jestli ty ses vrah, tak ja jsem pařmen profesionál :D

      Vymazat
  5. A já jak četla Bebe buchta, tak jsem, přečetla Bebe, vyvalila oči a říkám si: Ty vole, Meduňkja sežrala naši chroustí Bebe :-)
    A jinak fórek fakt dobrý!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. haha :) To s tou upřímností jsem celá já, ale už se ke stáru ovládám :D

    OdpovědětVymazat
  7. Ten vtip je dobrý:D
    S tvými odpověďmi se docela ztotožňuji:)

    OdpovědětVymazat
  8. To je dobře, ono je potřeba ty koníčky a zájmy totiž střídat. :) My jsme třeba letos postavili dva zahradní altány a tak se ze mě stala čilá zahrádkářka. Jeden altán je u rodinného domu. Druhý jsme pak vybírali na chalupu, kde si chceme dělat taky takové to příjemné chalupářské posezení. :)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty