neděle 11. března 2012

sobota

ahoj všem,
včera jsem se vydala s přítelem na návštěvu výstavy orchidejí a pak na nákupy, ze kterých jsem měla panický strach už pár dní předem :) Chtěla jsem si pořídit co největší část svého jarního wishlistu, bohužel se však musím přiznat, že dost zaostávám za plánem :(
Přináším pár fotek z krásného včerejšího dne - dne, kdy jsem poprvé v životě okusila vepřové koleno :)




Mám moc ráda orchideje, sama jich doma pěstuji několik druhů, samozřejmě mám nejvíc orchidejí rodu phalenopsis, dále oncidium, dendrobium, cymbidium, katleje. Přiznám se, že s cymbidii se mi příliš nedaří, nějak je ne a ne donutit kvést, ani letnění na zahradě je nepřesvědčilo, aby mě obšťastnili kvetením.

Po výstavě jsme se přesunuli na nákupy, které probíhaly přesně dle mých noční můr - davy lidí, hluk, hadry, hadry, hadry a tím slovem hadry mám na mysli opravdu hadry, většina obchodů mi připadala, jako by byla zásobována z našeho charitního šatníku. Byla jsem zoufalá, znuděná, protivná, no hrůza.
Nakonec se mi však podařilo sehnat aspoň sako - není úplně dle mých představ, ale je z pěkného materiálu, není pomachlané, jako většina sak např. z HMka a dokonce mi i sluší a to je co říct. Já mám jakousi defektní postavu - můj zadek nějak absurdně trčí a většina sak se mi pak o pozadí zarazí a nebo nějak deformuje, neumím to popsat, ale není to pěkný pohled! Toto sako končí naštěstí nad úrovní zadku, takže tento problém odpadá. Kdybyste měli nějaký tip na to, jak se trčavého pozadí ale Lopez zbavit, uvítám vaše rady!


Dneska jsem šíleným způsobem unavená, všechno mě bolí, připadám si jak oživlá mrtvola, myslím, že mám i podobnou barvu jako zombí. Nejraději bych si lehla a ani se nehla,ale nějak to není možný - moje podlaha si už pár dní žádala hadr a savo a prostě se nedala jen tak odbít, stejně tak špinavý prádlo v koši, odpadky, umatlaný umyvadlo a další... noooo a teď se vrhnu na pracovní záležitosti, protože v práci mi nějak na všechno nezbývá čas....

Od zítra se chystám trochu pozměnit svůj životní styl. Třicítka se už totiž nezadržitelně blíží, téměř již klepe na dveře a stejně šíleným tempem moje dělo chátrá - kila přibývají, mentální funkce mě opouštějí, pleť povadá, svaly rosolovatí.... A proto se musím trochu snažit, abych tu třicítku přivítala v dobré formě a náladě. Mám 4 měsíce na to, abych zhubla, posílila ochablé svalstvo, opěkněla atd. S inteligencí už hádám nic nenadělám, možná kdybych začala luštit křížovky :)
Rozhodla jsem se, že se s vámi po dobu těch 4 měsíců budu dělit o to, jak proces "opěkňování" pokračuje a že se zde budu přiznávat ke všem svým prohřeškům proti životosprávě, stejně tak jako se zde budu chlubit každým úspěchem, prodělaným cvičením, návštěvou kadeřníka atd. Tím, že budu vystavena veřejné kontrole, budu cítit větší odpovědnost vše dotáhnout do zdárného konce. Tož, uvidíme, jak to dopadne :)

přeji pěkný zbytek neděle, vaše Meduňka

9 komentářů:

  1. Držím pěsti! I já mám v plánu vyladit své tělo do lepších křivek, ale zatím jsem jen u plánu...:-)

    OdpovědětVymazat
  2. :D:D dělo nebo tělo??:D hezky čtivě píšeš, docela jsem se u toho pobavila:)
    To, že začnu sportovat a víc o sebe aktivně pečovat, jsem si vždy víc a víc slibovala s příchodem jarem..ale letos jsem se k ničemu nutit nemusela, ptž jsme si na podzim s přítelem pořídili pejska, tak procházkama hubnu, aniž bych se o to vůbec snažila:)dokonce jsem se dostala na váhu, kterou jsem měla na základce, což je docela příjemný zjištění:)Ale i tak se od tebe ráda přiučím jak omládnout:)Denisa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ha, samozřejmě tam mělo být tělo,ale to dělo je docela vtipny :D tak ho tam nechám :D

      Vymazat
  3. Krásné orchideje... to si domů pořídit nemůžu. Jsem takový "pěstitel", že mi chcíply i dva kaktusy... :-D
    Ale už se těším na další články a tipy, fakt se to tady dobře čte!
    A samozřejmě držím pěsti, ať se "vylaďování" nového životního stylu daří podle představ. Třicítka navíc ještě nezní tak hrozně. To je jen o rok něco jiného než 29 :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zrovna dneska jsem přemýšlela, kam se poděl kaktus....no na nic jsem nepřišla....já jsem maniak na rostliny - svýho času jsem měla 33 různých barev ibišků... bohužel mi přes zimu dost pochcípali hajzlíci :(

      Vymazat
  4. držím pěsti ať jsi se svým d/t/ělem spokojená a dosáhneš svého cíle !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jeeee děkuju moc :) otázka je,jestli to člověku fakt přinese takový uspokojení, jaký si představuje...uvidíme, určitě se o pocity podělím :)

      Vymazat
  5. DRZIM VELMI PALCE A BUDEM TO SLEDOVAT !!! Som velmi rada, ze som objavila Tvoj blog ! :)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty