středa 14. března 2012

CND gel lak

ahoj všem,
dneska bych ráda napsala pár slov na téma gel-laků. O gel-lacích jsem se dozvěděla někdy zhruba před 3/4 rokem a chtěla jsem je vyzkoušet. Před dovolenou u moře jsem se tedy objednala do salónu a nechala jsem si udělat těmito laky francii. Chtěla jsem mít ruce po celou dobu dovolené upravené, pěkné, abych se o ně nemusela starat a nemusela za ně stydět.
Gel-lak je (jak už název napovídá) cosi mezi gelem a lakem. Nanáší se lehce jako lak, má lakovou konzistenci, po vytvrzení v UV lampě ihned schne, má vysokou míru lesku a dlouhou životnost - cca 1-3 týdny. Výhodou gel laků by mělo být lehké odstranění bez nutnosti broušení nehtu.
Slečna mi upravila tvar nehtu odmastila je, nanesla vrstvu podkladového gel-laku - base - šup pod lampu, dále nanesla bílý gel-lak na špičky a opět nechala zapéct, pak následovala vrstva vrchního průhledného gel-laku a opět zapečení. Následně setřela z nehtů výpotek, čímž je i vyleštila a bylo hotovo. Slečna pracovala s gel-leky firmy EDB. (base i top jsou obsazeny v 1 výrobku)
Zaptalila jsem tuším 350,- Kč a musím říct, že nehty vydržely pěkné asi 10 dní. Rozhodně vydržely celotýdenní máchání v moři, čemuž jsem se divila. Poté jsem si nechala gel-lak odstranit. Slečna říkala, že lepší než odlakování bude spilování....no neměla jsem z toho radost,ale budiž. nechala jsem si udělat gel-lak ještě jednou - opět spokojenost, další sundávání probíhalo již jakýmsi speciálním odlakovačem. Nicméně na mých nehtech to drželo jak přibité, takže mi na nich kousky laku zůstaly, nehty byly hrbolaté až hrůza, slečna to jen přetřela vrstvičkou kalciového gelu, aby to opticky nevypadalo tak strašně a nehty se trochu vyživily. přiznám se, že jsem z toho byla celá rozhozená, na odpor jsem se nezmohla, bála jsem se, abych nedopadla ještě hůř. Doma jsem si to leštičkou zpilovala a dospěla jsem k názoru, že aplikace není nic složitého a zvládanu to doma sama. Pořídila jsem si tedy lampu a gel-laky - jednalo se o napodobeninu CND shell laku - tuším, že se to jmenovalo Bluesky či nějak podobně. Nehty vypadala krásně, měly opravdu super životnost, nicméně sundávání byl horor, nešlo mi to dolů naprosto ničím, musela jsem pilovat a protože jsem v tom neměla praxi, propilovala jsem se po několik sundáních téměř až na maso. všechny nehty se mi pak nalomily tak v polovině délky, bolely téměř při všem a když jsem je natřela zpevňovačem, tak jsem myslela, že vypustím duši....

Nakonec jsem si objednala CND shell lak z ebay a naprostá spokojenost. Dobře se s ním pracuje, pěkně vypadá. Koupila jsem si jen PODKLAD a TOP - CND je nedělá jako 2v1,ale jsou to 2 rozdílné výrobky. Pokoušela jsem se dál používat ten bíly od Bluesky, protože se mi nechtělo "vyhazovat" 400-500,- Kč za CND kvůli pár proužkům.... ale nějak to nefungovalo. Během vytvrzování v lampě se ten bílý proužek tak podivně roztékal po podkladu a nevypadalo to vůůůbec pěkně.
Teď tedy dávám jen podklad a top, jen aby byly nehty lesklé a pevné a jsem docela spokojená. Občas použiju mezi ně docela obyčejný bílý lak na špičky a taky to drží, ale řekla bych , že ne tak dlouho. Můj problém je stejně v tom, že si ty odrosty nípám, hraju si s nima a odlupuju a ničím si tím nehty....takže sundávám po týdnu, ale tak dlouho mi nikdy žádný klasický lak nevydržel.
CND se odstraňuje velice dobře, stačí k tomu obyčejný odlakovač s acetonem. Namočím tamponek, přiložím, zabalím do alobalu a po 10ti minutách to stáhnu dolů pomerančovým dřívkem.

Závěr: CND shell lak je výborný výrobek, dlouho vydrží, lehce se odstraňuje (opravdu mám srovnání s EDB a Bluesky a je to nebe a dudy), nehty jsou pevné, lesklé, vypadají upraveně. Jsem spokojená, jen se mi ne vždy chce procházet celou tu proceduru - odlakování a lakování, protože mi to trvá tak hodinu i dýl a ne vždy mám na to večer dost chuti a energie.

Těm, kteří chtějí gel laky vyzkoušet jednoznačně doporučuji investovat do kvality a neničit si nehty nějakými napodobeninami.
(web)


vaše Meduňka

9 komentářů:

  1. Já naprosto souhlasím! Na druhou stranu, myslím, že hodinu a kousek času a práce za krásné nehty co vydrží 10 dní je naprosto luxus! Samotné lakování a úprava nehtů např. barevným lakem mnohdy trvá déle než tato aplikace.
    Každopádně se přimlouvám za kvalitu a originál.
    Gel-lak jako takový je fajn, že vám nikdo "nelepí" žádné umělé nehty a gel si dáváte na svůj přírodní, ale bohužel to sundávání se bez pilování neobejde. A proto vymysleli Shell-lak a já ho miluju! Člověk má nehty krásné a klidně i barevné 14 dní a pak to jen odlakuje, dokonalost! A to bez jakéhokoliv pilování.

    evelinsbook.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě to vyzkouším, až někdy někam pojedu, ale zatím mě baví měnit každé 3 dny barvu a design nehtů, takže zůstávám u klasiky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je pak jina :) já nerada měním, tak jsem ráda, když to vydrží a hlavně te zpevnění, to je jedinečné

      Vymazat
  3. Tak to jsou bombový barvy!

    OdpovědětVymazat
  4. Kolik aplikací je v jedné lahviččce. Jestli to vydrží na 10 aplikací 10 nehtu tak se to teda vůbec nevyplatí.

    prosím dej mi vědět na email KapounovaK@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. ahojky, teda prispevek me moc nadchnul, uvazuji o potahovani nehtu gelem, nechci nic lepit, ale desim se toho odstraneni zpilovanim, to u shell laku je super! zajímalo by me něco vic, stále používáš gel lak? kde se ti zadarilo nakupovat a zda si třeba nevyzkoušela mezi BASE a TOP obyc barevny lak? osobne se mi libi francie, ale nemam na to pekna nehtova luzka ... jak vidim v jinych prispevcich co se kosmetiky a pece tyce ... klobouk dolu, nejak pozbyvam casu :(
    předem moc diky za odpověď
    jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, víc informací bys našla v mém dalším fotočlánku o tom, jak se aplikuje a jak se odstraňuje gellak. Když pohledáš, určitě najdeš.
      Kupoval mi zatím vždy přítel na ebay, vychází lahvička asi na 400Kč.
      Ppoužívám stále, teď jsem měla přestávku kvůli tomu, že jsem nehty zničila novinkou striplakem, holt taky musím vyzkoušet všechno a někdy to špatně dopadá. Každopádně, teď mám právě CND na rukách na dovolené, drží krásně i při máčení v moři, ruce jsou stále upravené. Obyčejný lak nedávám mezi base a top, ale mezi 2 vrstvy topu, připadá mi to lehčí na aplikaci, ale moc to nedělám. Mezi base a top dávám takové ty kamínky a podobné blbůstky, ale jen sem tam!

      Vymazat
    2. moc moc dekuju, uz jsem to to tu všechno prosla :) a procetla :) diky za zkusenosti a za stranky, je to super, at se ti dari :)

      Vymazat
  6. Dobrýden,mohla bych poprosit opodrobnosti,jak objednat CND gel lak na e bay?hlavně pod jakým kódem a kolik to zhruba stojí.Děkuji Hana Šnyrychová

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty