neděle 7. května 2017

Navia pleťový peeling

krásný den všem,

v minulém článku jsme se společně podívali na zoubek chemickému peelingu, tentokrát bych se ráda zaměřila na peeling klasický mechanický. Je to typ peelingu, který používám mnohem častěji a obvykle s radostí a potěšením.
 
Na pleťový peeling od slovenské značky přírodní kosmetiky Navia jsem měla políčeno už delší dobu, ale vzhledem ke kosmetikou naplněným poličkám a skříňkám jsem svoje vášně dokázala usměrnit a nekoupila jsem. Ale zřejmě mi bylo souzeno jej vyzkoušet a proto se ke mně dostal prostřednictvím swapu s Klárkou Škodulkou. (jako by mi četla myšlenky či co, není to trochu děsivé???)


 
 
 
 
Dostala jsem peeling určený pro můj  typ pleti - tedy pleť masnou a problematickou, což jsem moc ráda. Tak si o něm teď pojďme něco málo říct.
 
Přípravek má dle mého názoru/vkusu opravdu "kjůt" milounké minibaleníčko. Skleněná sklenička s krásnou vkusnou etiketou má objem 30ml. To balení je první věc, která mě na internetu na tomto produktu  zaujala. Obal prostě prodává, ať si říká kdo chce, co chce, je to prostě neoddiskutovatelná pravda. Vevnitř  skleničky se nachází takové poměrně husté tmavě zelené bahýnko. Jelikož je peeling vyroben z oleje a tuhých peelingových částic, je potřeba před použitím produkt důkladně promíchat - zrníčka se totiž usazují u dna a olej plave na povrchu. Po promíchání vypadá hmota tak jako na fotce výše. Zeleně brčálově žabincové cosi, které mi vůní připomíná zeleninové smoothie.
 
Složení má peeling přesně podle mého gusta:
konopný olej, Rhassoul marocký jíl, olej z lískových ořechů, šípkový prášek, neemový prášek, vitamín E.
 
 
V krátkosti si ingredience představíme.  
 
Konopný olej má antibakteriální, protizánětlivé, regeneračně a zvyšuje odolnost pleti. Jedná se o hypoalergenní olej, proto se hodí i na citlivou pokožku se sklony s ekzémům. V kosmetice má za úkol také hydratovat a zvláčňovat pleť.

Rhassoul marocký jíl dokáže pleť hloubkově čistit, uvolňovat a stahovat póry, odstraňovat černé tečky, stejně tak suchou kůži a škodliviny. Můžeme jej využít jak k léčbě akné, tak i ke zklidnění ekzému nebo lupenky. Kromě pleti se použitá také na vlasovou pokožku.

Olej z lískových ořechů je velice jemným olejem, který se hodí na citlivou pleť, ale také na pleť mastnou, kterou dokáže dokonale vyrovnávat. Obsahuje vysoké množství vitamínu E, rychle se vstřebává do pleti a nezanechává ji mastnou. Tento olej se hodí pro ošetření mastné pleti a pomáhá bojovat s akné.
 
Šípkový prášek - jedná se o rozemleté plody šípkové (plané) růže. Šípky, jak je známo, jsou velice bohaté na vitamín C a působí celkově na zvýšení imunity. Dočetla jsem se, že šípkový prášek se používá do mnoha multivitaminových přípravků jak pro děti, tak dospělé. Šípkový prášek se prodává pro vnitřní použití jako jedna ze superpotravin, na pleť jej lze použít například  pro léčbu infikovaných ran. Dále by měl prášek čistit, osvěžovat pokožku a pomáhat v eliminaci vrásek.
 
Neemový prášek - neem je zázračná rostlina jak pro vnitřní, tak vnější použití. Působí antibakteriálně, antisepticky, ale také antimykoticky. Prášek bývá hojně používám ve formě pleťové masky u aknotické, mastné pleti. Neem by měl pomáhat také při lupence a ekzému. Velice obšírně jsem o neemu psala už před 5ti lety - zde.

Vitamín E - působí na pleť rovněž zázračně - je protizánětlivý, zklidňuje pokožku po slunění, ale klidní i ekzematickou pokožku a pomáhá léčit akné. V neposlední řadě se používá na jizvy všeho druhu a k regeneraci kožních buněk. V kosmetice je tento vitamín používán hojně jako konzervant - prodlužuje trvanlivost olejů a brání jejich žluknutí.

 
Jak vidíte sami, peeling opravdu obsahuje jen samé přírodní účinné látky, řekla bych, že složení je poměrně minimalistické a pro mě osobně lákavé. Tíhnu totiž léta letoucí ke konopnému oleji a miluji neem i vitamín E.
 
 
Peeling se aplikuje max. 1x týdně na vlhkou pleť, která se jím chvíli jemně masíruje a následně se přípravek opláchne čistou vodou. Takže úplně klasické použití peelingu, umíme to snad všichni.
 
Jako uživatel bych k produktu měla tyto postřehy:
 
  • nechce se mi před použitím zdlouhavě promíchávat, fakt na to nemívám čas, jsem ráda, že se denně stihnu umýt
  • peeling má velice malá drobná zrníčka, avšak na můj vkus jsou ostrá, mám pocit, že mohou pleť ošklivě podřít, když se to s masírováním přežene; mám raději jemnější peelingy
  • díky neemu má peeling hořkou chuť, když si po použití olíznu rty, cítím výraznou hořkost, stejně jako při použití masky z neemového prášku
  • dobře se z pleti smývá
  • po použití je pokožka opravdu hladká, není podrážděná, je příjemně měkká, troufám si tvrdit, že snad jakoby vypnutá a téměř až namazaná krémem
  • v nějaké dlouhodobější účinky nevěřím, něco, co je na pleti chvíli a to jednou týdně, nemůže podle mě nijak výrazně ovlivnit zdraví pleti

I přes příjemně vyhlazený pocit po použití si asi nový kousek tohoto peelingu nekoupím, ta ostrost, škrábavost na pleti je mi dost nepříjemná, vždy se bojím, že pokožce ublížím.
 
30ml peelingu vychází cca na 190kč, což není úplně málo, ale není to rozhodně likvidační cena. Pokud by zrníčka v peelingu nebyla tak ostrá, koupila bych si přípravek určitě znovu, protože ostatní jeho vlastnosti se mi vlastně dost líbí. Nevysušuje mě, nedráždí, ale přes tu ostrost se nemohu a nemohu přenést.
 
Pokud nejste citlivky a rádi se ošmirglujete s vervou, koupit můžete tento peeling například v:
 
 
 
Tak to je pro dnešek všechno. Užívejte volný den a zase brzy ahoj!

Meduňka


 
 

2 komentáře:

  1. Děkuji za recenzi, nad peelingem jsem pro sebe uvažovala,ale po přečtení není moc o co stát :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono mě to vlastně hrozně mrzí, že jsem nemohla ochat, já jsem si moc přála ho mít ráda... škoda, no.

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty