středa 17. května 2017

Spotřebováno v dubnu

zdravím všechny,

duben za námi, přežili jsme, to je vlastně důvod k oslavě a k tomu, abychom si koupili něco pěkného, voňavého, barevného případně něco s líbivým obalem, kochali se a dali si k tomu dortík :) Já teda sice zrovna žádný nemám, ale až nějaký potkám, určitě se s ním blíž seznámím.

Než zrekapituluju dubnové prázdné obaly, napíšu vám pár dubnových pranostik, které se mi zalíbily, ať jsme zase o něco chytřejší (nebo ať hloupneme pomaleji):

  • Panská láska a dubnový sníh za mnoho nestojí.
  • Sníh dubnový jako mrva pohnojí.
  • Pakli mokrý a zimavý duben, jest úroda na víno.
  • Na velikonoce jasno - bude laciné máslo.
  • Na svatého Marka, brambor plná řádka.
  • Přijde-li před Jiřím bouře, bude dlouho za kamny dobře.

Tak co, už máte brambor plnou řádku??? Protože se zdá, že já mám dost co dohánět!! Aspoň, že ta spotřeba v dubnu byla obstojná a zásoby kosmetiky doma se tenčily. (předtím, než jsem to roztočila v květnu na eshopu Fannu...)

Spotřebovala jsem celkem 15 kousků, z toho 9 bych si klidně koupila znovu, 4 vlastně kupuju opakovaně a to:
 
Balea hloubkově čistící šampon, který kupuju už nějaký ten rok, protože dokáže z vlasů a hlavně vlasové pokožky vyčistit opravdu všechno. Sem tam se mi podaří pokožku hlavy docela slušně zaneřádit, cítím, jak je mastná, zalepená, zanesená a celkově mám z vlasů nepěkný a nekomfortní pocit. V takovém případě pak sahám po tomto šamponu a kůži pořádně vydrbu. Nejužitečnější mi byl po několika měsících na Loreal Mythic Oilu, do kterého jsem se nejprve bláznivě zamilovala (do té hebkosti, lesku a vůni vlasů) a později jsem hořce litovala, když jsem z pokožky hlavy nemohla dostat jakýsi mastně odporný povlak.  Dokonce si ho oblíbil i Pilot, který se po něm i cíleně ptá, když ho zrovna nemáme doma.
Pro naši domácnost je to must have produkt.

Tetesept a Kneipp soli do koupele - používám rovněž už léta a hlavně Tetesept miluju - nejraději mám červenou variantu, ale i tahle zelená antistresová byla vpodstatě fajn. Jen ty ceny mi připadají asi neadekvátní vůči té velikosti a tomu, že je to je "jen" sůl. Kupuju v akcích, za plnou cenu bych nekoupila, na to jsem prostě moc lakomá.

Avon Anew Clinical - o tomto produktu jsem psala pojednání nedávno. Už mám v zásobě další 2 balení. Teď mám v užívání pauzu, protože jsem načala kyselinový krém a nerada bych to přehnala, hlavně teď s přicházejícím létem a slunečními paprsky, které přeci jen mohou pleť při používání kyselin podráždit nebo způsobit pigmentové skvrny.

Supirivicky  - tuto pastu používám s přestávkami už víc než 5 let. Pokud se nepletu, tak jsem se článkem o této pastě "otvírala" svůj blog. :) Takže je to taková milá nostalgie. Jedná se o ayurvédskou zubní pastu s obsahem rostlinných extraktů jako například z garcinie kambodžské, vrcholáku,  opíhledu :), lékořice, skořice a dalších. Výtažky zajišťují antibakteriální a protizánětlivou funkci této pasty. Pasta pečuje o zubní dutinu, předchází vzniku zubního plaku a kazu, dokonce velice jemně bělí. Mám ráda její štiplavě netradiční chuť i "špinavou" barvu.
Pro mě osobně zaručený must have produkt.

 



Fenjal olejový krémový sprchový gel s vůní růží - jedná se tedy spíš o krém než o gel. Opravdu připomínal konzistencí lehce tekutější krém, měl nádhernou autentickou růžovou parfemaci, růžovou barvu a byl mi hrozně moc příjemný. Musím říct, že velice špatně pěnil a to i přes obsah SLS. I když mi to u jiných produktů na mytí vadí, tomuto "gelu" jsem to odpustila, protože mi byl celkově sympatický. Líbil se mi obal, těšila jsem se na vůni, ale nedá se říct, že by to byl přípravek, který bych musela v koupelně mít a nemohla bez něj existovat. Bylo moc příjemné, že nevysušoval, což u některých sprchových gelů pozoruju.
 
Epiderma proti ekzému - krém české výroby, který při likvidaci ekzému spoléhá na výtažky z konopí setého a břízy. Krém slibuje potlačení úporného svědění, zvláčnění kůže a zklidnění ekzematických projevů. Vzorek tohoto krému jsem zakoupila v lékárně za cca 150Kč a to kvůli ekzému, který má moje dítko v obličeji. Musím říct, že při prvním namazání účinkoval zázračně, červené fleky snad do hodiny ustoupily, zesvětlaly, celkově se ekzém úplně uklidnil. Mazala jsem několikrát denně a tváře vypadaly krásně, byla jsem nadšená. Bohužel účinek tohoto krému byl krátkodobý - za cca 4 dny se ekzém začal opět vracet a krém jakoby přestal účinkovat. Když jsem přípravek vysadila a namazala opět cca po týdnu, znovu krém zaúčinkoval skvěle, ale opět jen krátkodobě. Zdá se, že si kůže na něj velice rychle zvykne a vytvoří rezistenci.
 
Bepanthen senziderm krém - dostala jsem jeho vzorek v lékárně a opět (jako v předchozím případě) dobře účinkoval na synkův obličej, proto jsem zakoupila za nemalý peníz toto pidibalení, které pěkně zklidňovalo, pomáhalo k ústupu projevů ekzému, nicméně úplný zázrak se nekonal. Celkově bych však řekla, že jeho účinky byly lepší, než v případě krému od Epiderma, protože dokázal svůj účinek udržet mnohem déle.  Určitě je to dobrý pomocník.
 
Maat  pleťová voda růže - velice voňavá záležitost. Údajný balzám na pleť i duši :) Jedná se vpodstatě o vodu s kapkou růžového esenciálního oleje, která mi voněla, moc ráda jsem ji používala, byla mi příjemná jak na osvěžení, tak i dočištění pleti. Já měla vzorek 30ml za 45Kč, což si myslím, že je na vyzkoušení fajn. Přípravek mi vyhovoval moc, jen si nejsem jistá, zda by nebylo mnohem levnější a celkově výhodnější, si ten olej nakapat do vody sama... Každopádně já byla s tímto vzorkem spokojená.





O dětském šamponu bych ráda napsala samostatný post, nebo tedy spíš post věnovaný dětské kosmetice, tudíž je to pro dnešní den vše.
 
Doufám, že si užijete celý den a že se tady zase brzy potkáme.
 
Zdraví vaše Meduňka B.

1 komentář:

  1. Fenjal má pěkné vůně a líbí se mi jak jsou jejich sprchové krémy výživné.

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty