čtvrtek 29. března 2018

Florihana čistící gel ze 3 druhů růží



 
ahoj, krásný den,
 
dneska to bude pohádka o tom, jak jsem byla lakomá dát cca 600Kč za 200ml Julie (ve slevě), kterou mi všichni doporučovali a pěli na nic chválu, proto jsem si cca měsíc na to koupila úplně bez doporučení a bezhlavě 100ml Florihany za 350Kč :D Chápete, ne? To se prostě vyplatí. Je v tom řůže. Co růže... jsou v tom 3 různé druhy růže! To prostě nejde nekoupit, když máte růžové období!! Rozumíme si, že jo...
 
No a tak se čistidlo ocitlo kousek po novém roce v mé koupelně a protože už mele z posledního, tak je čas si ho nějak zhodnotit. 
 
Tak nejdřív vám sem hodím takové ty reklamní okecávačky o tom, jak je to dokonalé a neobejdete se bez toho, protože to čistí dočista, dočista a nevysuší to a celkově vás to zkrášlí, zklidní, odvráskuje a navíc je to BIO, EKO a asi to můžete i pít... :)
 
"Florihana spojila ty nejlepší přísady do jemného přípravku k čištění pleti. Ideální směs tří květových vod z damašské růže, bílé růže a stolisté růže k dosažení osvěžujícího a adstringentního účinku. Ty nejměkčí tenzidy na trhu (bez obsahu laurethsulfátu sodného), zajistí, aby vyhovovaly všem typům pokožky. Tento čisticí gel má příjemnou vůni po růži, vytváří jemnou a lehkou pěnu, šetrně odstraňuje veškeré nečistoty, aniž by zanechával pokožku vysušenou. Esenciální oleje z růžového dřeva a růžové palmy mají adstringentní a zklidňující účinek a regenerují svrchní vrstvu pokožky. Lehký, ale mimořádný dotek esenciálního oleje z damašské růže pomáhá bojovat proti vráskám. 
 
Složení:
 
 
 
 
Jak jsem říkala - dokonalost sama a prakticky všelék na každou pleť.
 
A co já na to??
 
Vzala bych to asi od Adama, tedy od balení - plastová lahvička opatřena pěknou opravdu bytelnou pumpičkou, která však na můj vkus dávkuje až zbytečně moc produktu. Popravdě řečeno se divím, že mi ten gel vydržel víc než dva měsíce používání 2x denně. Čekala jsem, že za 14 dní budu na dně. Líbí se mi i design balení, navíc je to 100% recyklovatelné, takže za to rozhodně má u mě Florihana body navíc. (balení má i víčko, to se u nás doma však ztratilo už druhý den).
  
Vyzkoumala jsem, že uvnitř toho plastového obalu je pytlík, ve kterém je teprve  usazena ta pumpička a ten samotný produkt (bez přístupu vzduchu, patrně ve vakuu) a jak gel používáte, tak se ten pytlík smršťuje, a budí to ve mně dojem, že takto vypoužíváte opravdu všechen ten obsah. Ještě jsem takové balení produktu neviděla. Asi jsem toho ještě viděla v životě málo.

 
 
Konzistenčně se tedy jedná o gel, ale já bych řekla, že tak příjemně lehce krémový. Navíc to má narůžovělou perleťovou barvu se třpytem, takže je to fakt efektní. Ale prakticky je vám to k ničemu, žejo... Vážně mě ten perleťový efekt překvapil, připomnělo mi to ten nedávný boom jednorožčích produktů.
 
 
 
 
 
 
 
  
Ačkoli hlavními ingrediencemi produktu je hydrolát a extrakt z růže, já bych asi po čichu tu růži nepoznala. Jsem asi divná, ale fakt ne. Vysolila jsem 350Kč kvůli růžové vůni a necítím ji... Prostě kdybych zavřela oči a dal mi to někdo ovonět, nepoznala bych to. Ale jinak je ta vůně příjemná, to zase ne, že ne. Jen pro mě to není to ono růžové, co bych si já představovala.
 
Na obličeji vám to s vodou vytvoří takovou jemnou hustou pěnu s fakt mikrobublinkama. Pokud použijete něco jako konjak houbičku, tak produkt rozpěníte poměrně hodně a do větších bublinek. Není to olejový produkt, takže se to smývá dobře, nezanechává to na pleti žádná rezidua, ale nemyje to ani do vrzava.
  
Do této chvíle je všechno úplně super a fajn, jenže! Pokud se po smytí hned něčím nepřestříknu, nepoužiju marine sérum nebo něco podobného, tak mám pleť po chvíli takovou lehce staženou a zaznamenala jsem prostě sušší pocit. A to se u mé smíšené pleti běžně nestává ani s přípravky na problematickou pokožku. Dost mě to překvapilo. Měla jsem totiž zato, že to bude přípravek vhodný i pro stárnoucí, citlivější pleť a stahování a vysušování jsem nečekala.
 
Možná je to dáno i tím, že teď bylo opravdu nepěkné počasí a ta pokožka asi trpěla i tak ... možná bych si měla nechat trošku gelu na léto a vyzkoušet ho v lepším počasí. Nerada bych mu totiž nějak ublížila... ale v současné době se k němu stavím tak, že bych další balení nepotřebovala a za ty peníze určitě ne. Ale to je dáno hodně mojí lakomou povahou, když na netu vidím, kolik jsou lidé ochotni dát peněz na něco, co mají na obličeji 30sekund a pak to smyjí, jdou na mě mrákoty. (syndrom strýčka Skrblíka)
 
"Je mi to fakt líto, těšila jsem se na tebe hodně... i jsem na tebe netrpělivě čekala, když jsi byl vyprodaný... ale láska z toho prostě není. Musíme si to přiznat, promiň!"
  
Ingredience:
 
EXTRACT Z RŮŽE BÍLÉ (ROSA ALBA FLOWER EXTRACT)*, HYDROLÁT DAMAŠSKÁ RŮŽE (ROSA DAMASCENA FLOWER WATER)*, DECYL GLUKOSID (DECYL GLUCOSIDE), GLYCERÍN (GLYCERIN)**, KAPRYLOVÉ/KAPRINOVÉ GLYKOSIDY (CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE), LAKTOBACILLUS-ENZYMY (LACTOBACILLUS FERMENT), HYDROLÁT RŮŽE STOLISTÁ (ROSA CENTIFOLIA FLOWER WATER)*, KOKOYL GLUTAMÁT SODNÝ (SODIUM COCOYL GLUTAMATE), BENTONIT-KAOLINOVÁ HLINKA (BENTONITE), KOKOSOVÉ GLUKOSIDY (COCO-GLUCOSIDE), GLYCERYL OLEÁT (GLYCERYL OLEATE), INULIN, VODA (WATER), ARABSKÁ GUMA (ACACIA SENEGAL GUM), XANTANOVÁ GUMA (XANTHAN GUM), SLÍDA (MICA) , TOKOFEROL - VITAMIN E (TOCOPHEROL), PŘÍRODNÍ BARVIVO (CI 77891), ÉTERICKÝ OLEJ Z RŮŽOVÉHO DŘEVA (ANIBA ROSAEODORA (ROSEWOOD) WOOD OIL)*, ÉTERICKÝ OLEJ Z RŮŽOVÉ PALMY (CYMBOPOGON MARTINI OIL)*, ÉTERICKÝ OLEJ Z DAMAŠSKÉ RŮŽE (ROSA DAMASCENA FLOWER OIL)*, KYSELINA MLÉČNÁ (LACTIC ACID), GERANIOL***, LINALOL***.
 * Ingredience z kontrolovaného ekologického zemědělství. ** Vyrobeno použitím bio ingrediencí. *** Přirozená součást éterických olejů.
 
Znáte značku Florihana? Už jste od ní něco zkoušeli??
  
Pokud by vás zajímala, můžete se mrknout třeba sem. Dost mě zaujaly vůně jejich sprchových gelů - neroli a pomerančové listí nebo třeba citron a verbena... ale upřímně, bojím se možného vysušování (ačkoli na ně běžně netrpím)
 
Mějte krásné Velikonoce a brzy zase ahoj.
  
Meduňka


































4 komentáře:

  1. stejné balení má ren jílová maska. úplně mě ten pytlík vevnitř fascinoval při každém použití. i když tedy jsem si toho všimla až tak někdy v půlce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem si toho taky vsimla az za pulkou. Nebylo to videt přes tu etiketu.

      Vymazat
  2. Ahoj, tak růže mám taky moc ráda a tuhle značku neznám, a to balení vidím taky poprvé v životě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za komentář :) Tuhle jsem doma cuchala něco růžového a zaboha si nemůžu vzpomenout, co to bylo a kam jsem to dala :D

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty