sobota 24. března 2018

BiRetix Duo gel - zajímavý přípravek na akné

krásný dobrý den,




možná jste si už všimli toho, že je mým dobrým zvykem, seznamovat vás s přípravky, které jsou určeny na akné. Mám totiž pocit, že co se týče akné, tak lékaři na kožním se předepisují už 25 let pořád to stejné, narážíte na stále stejná schémata léčby, žádná inovace se nekoná; v drogeriích jsem kloudný přípravek na akné též nezaznamenala.... mívala jsem ráda například kosmetiku lékárenskou - Biodermu AKN nebo LRP Effaclar K považuju stále za moc fajn produkty, zanechali ve mně dobrý dojem. V poslední době jsem se pustila do kyselin a retinolu a musím říct, že jsem s tímto kombem spokojená, proto když jsem při brouzdání po lékárnách narazila na přípravek, který kombinuje kyselinu, retinol a další účinné látky, hodně mě zaujal a hned jsem si ho pořídila... jak jinak, že .... No a dneska bych ho chtěla ukázat i vám.



 




Jedná se o přípravek ze španělské produkce Cantabria labs Spain - BiRetix Duo gel. Řada BiRetix obsahuje i další přípravky, které jsem zatím nezkoušela, ale do budoucna to nevylučuji. Jedná se o čistící gel, peelingový gel a masku.


BiRetix Duo gel i dle popisu výrobce nejdůležitější a nejúčinnější produkt z celé řady. Dovolím si vám sem nakopírovat část z popisu výrobce, abyste si udělali představu, co produkt slibuje.


"Má protizánětlivé, čistící a  exfoliační účinky,  viditelně zlepšuje vzhled aknózní pleti.  Díky špičkové technologii obsahuje optimální poměr účinných látek, tento produkt funguje tak, že se zaměřuje na každou fázi vývoje akné, a zároveň pomáhá zabránit dalšímu vzniku aknózních projevů.
Unikátní kombinace vitamínu a dalších aktivních složek přípravku dokonale vyčistí kožní póry, čímž pomáhá snížit výskyt komedonů, které mohou vést ke vzniku nedokonalostí na pleti. Kyselina salicylová jemně exfoliuje, čistí uzavřené póry, projasní pleť a snižuje zarudnutí. 
Bylo klinicky prokázáno, že díky sofistikovanému botanickému složení, gel působí proti kmenům P. acnes - bakteriím, které způsobují vznik akné - a zároveň nezpůsobují vznik  bakteriální rezistence, což znamená, že tato péče působí velmi dlouhou dobu."



A tady si můžete prohlédnou složení:

Aqua, Glycerin, Butylene Glycol, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Polysorbate 80, Dimethyl Isosorbide, Benzyl Alcohol, Isohexadecane, Hydrogenated Lecithin, Trehalose, (0.5%) Salicylic Acid, Tocopherol, Hydroxypinacolone Retinoate, Phenoxyethanol, Lecithin, Dehydroacetic Acid, Palmitoyl Hydroxypropyltrimonium Amylopectin/Glycerin Crosspolymer, Oryza Sativa Bran Extract, Polysorbate 20, Honey Extract, Retinol, Ascrobyl Palmitate, Beta-Sitosterol, Sqaulene, Glycine Soja Oil, Sodium Hydroxide, Oligopeptide-10, Citric Acid, Pentylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, BHT, BHA


Za nejdůležitější účinné látky by se dala označit kyselina salicylová - 0,5%, Hydroxypinacolate Rerinoate 0,1% a Retinol 1%.  Dále pak biopeptid BIOPEP 15, o kterém bohužel vůbec nic nevím.


Kyselina salicylová proniká do pórů, otevírá je a pomáhá tak dalším účinným látkám v produktu pronikat do kůže. Běžne ji používám každý večer právě před použitím retinolových přípravků.

Hydroxypinacolate Retinoate je forma retinoidu, kterou naleznete například v The Ordinary Advanced Retinoid 2%, Mad Hippie Vitamin A Serum, Pestle & Mortar Superstar nebo Sunday Riley Luna Sleeping Night Oil. Je to jedna z novějších forem retinoidů, která slibuje skvělé účinky bez podráždění pleti . Jak moc účinná je tato látka na akné při koncentraci 0,1% nejsem schopna posoudit. Dočetla jsem se, že na vrásky kolem očí je dostatečná koncentrace 0,2%, tak snad výrobce vím, co dělá a nedává to tam jen tak na efekt...

Retinol - další člen rodiny retinoidu. 1% koncentrace je považována již za koncentraci vyšší a obecně se asi nedoporučuje s touto koncentrací začínat. (Já jsem s tím neměla žádný problém, žádné podráždění jsem po žádném přípravku s retinolem nezaznamenala.) 1% prý vyčistí nejen vaše póry, ale bezpochyby si poradí i se zanesenými trubkami od dřezu, prostě velice univerzální použití!! Navíc je zde retinol upraven tak, že dochází ke kontrolovanému uvolňování - technologie glykosféry. Abych se přiznala, moc se v těch retinolech enkapslovaných a nekapslovaných neorientuju, neumím odhadnout, jaká koncentrace kapslovaného retinolu odpovídá koncentraci nekapslovaného. Ale ono je to pro jednoduššího uživalele (jako jsem já) asi jedno.
Retinol se mimo jiné nachází opět například v již zmiňovaném Advanced Retinoid 2% od The Ordinary, který mám osobně tak ráda.

Kromě toho v gelu najdete taky takové mňamky jako vitamín E, C, extrakt z medu, skvalen ... prostě paráda, nezdá se vám??

Ale abych vás tu nenudila nějakými chemickými pohádkami ... vyjádřím tu svůj názor k produktu.



Balení vypadá lékárensky - úplně obyčejná zcela funkční a dostačující  plastová tuba se šroubovacím uzávěrem, žádný pokus uchvátit spotřebitele líbivým designem.

Voní/smrdí to lékárensky - žádný pokus uchvátit spotřebitele líbivou parfemací - žádný pokus o to nacpat tam nějaké éteráky, aby měl pocit, že na něj dýchá příroda ...

Samotný produkt je logicky gelové konzistence (lehce odvodíte od názvu, že). Barevně lehce do žluta, ale to není vůbec podstatné...

Aplikace je úplně normální a bezproblémová. Na celý obličej mi stačí cca množství menší fazole nebo většího hrášku. Gel se dobře roztírá a téměř okamžitě vstřebá a nezůstávají po něm žádná rezidua, žádný povlak, nic. Když na nějakou lokalitu přidám trošku produktu, opět se gel hned vstřebá, necuckuje, nevadí mu vrstvení.
Pocit na pleti po aplikaci je příjemný, kůže nijak nepne, nepálí, nečervená, není podrážděná, stažená. Prostě úplně vpohodě. Jako necítíte nějakou porci hydratace nebo výživy, to určitě ne, tu si musíte dodat před nebo po v rámci vrstvení, ale pleť je v dobré kondici.
 
Nicméně všechny asi nejvíc zajímají výsledky. Já to vidím asi takto: gel funguje, vyrážky se hojí rychleji, ale bez toho, aby pleť byla vysušená, i jednotlivý zánětlivá ložiska se hojí bez vysušování, bez olupování. Jestli se vyrážek dělá méně, neumím úplně posoudit, hodně závisí na cyklu a hormonech, ta kosmetika si myslím v mém případě na to nemá až takový vliv, spíš na to hojení se zaměřuju.

Z Advanced Retinoidu mám asi lepší pocit, co se účinku týče, nicméně, ten používám společně s kyselinou salicylovou od Bravura. Tento gel již kyselinu v sobě obsahuje, takže je to taková jednokroková záležitost, když máte těžké večery a hodně práce nebo například na cestování si myslím, že je úplně ideální. On je ideální na cesty i co se velikosti týče - je ho totiž jen 30ml, což za cenu kolem 400Kč, není úplně málo.(Advanced Retinoidu je taky 30ml, ale dáte za něj asi 250Kč. Zase v tom není ta kyselina salicylová, že jo, takže to vlastně cenově nebude takový rozdíl. )
 Takže malé, díky plastovému balení lehké a nerozbitné... Kdybych cestovala, rozhodně bych si to zabalila s sebou, o tom nepochybujte.

Celkově hodnotím produkt pozitivně, hlavně pokud nechcete objednávat kosmetiku ze zahraničí, ale chcete zkusit retinoidy, stačí objednat klasicky v lékárně a máte klid. Víceméně nejlevněji ho seženete na Benu za nějakých 360Kč. Já jsem kupovala u nás za rohem v lékárně a dala jsem za to skoro o 100 víc, ale zase neplatíte poštovné, takže to vyjde tak nějak "šulnul".
 
Tož to by bylo pro dnešek asi tak všechno. Doufám, že jsem na něco podstatného nezapomněla. Jestli ano, tak se klidně ptejte.

Krásný víkend přeje Meduňka.




2 komentáře:

  1. To vypadá zajímavě, já teď zkouším Akneroxid, vysušuje to jak blázen a bohužel i u mě je to hodně o hormonech. Tohle ráda vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  2. Are you blacklisted? Struggling to get a personal loan? Has your application been DECLINED due to Low Credit Score? Over COMMITTED? Affordability? But you know you can afford this loan. Loans Approved in 12hours, you can email us at collinsguzmanfundings@gmail.com



    Ste na čiernej listine? Chystáte sa získať osobnú pôžičku? Bola vaša žiadosť DECLINED z dôvodu nízkeho kreditného skóre? Viac ako COMMITTED? Cenová dostupnosť? Ale viete, že si môžete túto pôžičku dovoliť. Pôžičky Schválené do 12 hodín, môžete nám poslať e-mail na adresu collinsguzmanfundings@gmail.com

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty