pondělí 24. dubna 2017

May Lindstrom - The Honey Mud : medový zázrak?

pěkný den všem,

aspoň vám ho popřeju, když už za okny ho nemáme... nebo u vás máte hezky???

Před pár týdny jsem měla to štěstí, že jsem dostala od sympatické Trb vzorek masky od May Lindstrom - Honey Mud. Je to takový víceúčelový produkt, který stojí z mého pohledu nekřesťanské peníze a nikdy bych si ho asi nekoupila sama, protože jsem na to moc lakomá nebo by se dalo říct, že až moc praktická??? Což ovšem neznamená, že mě nelákala, když o ní kde kdo mluvil, stejně tak jako o slavné Problem Solver, ale o té zase jindy.
Byla jsem proto nadšená, že jsem mohla masku vyzkoušet a že mám tak velké balení, které i vydrží na mnoho použití. Zatím jsem použila cca 7x a mám pocit, že ta maska skoro neubývá.


 
 
Maska má i ve vzorku/cestovním balení (nevím co přesně to vlastně je) krásný luxusní keramický obal, který je poměrně těžký a asi bych nechtěla, aby mi v koupelně vypadl kalíšek nad umyvadlem. Ale šikovné ženy se toho nemusí bát, já se bát musím :)
Maska samotná má barvu mandlového pudinku a vlastně je mu i podobná konzistencí. Jinak mi hodně připomíná taky masku, kterou jsem používala před lety - obyčejnou kostku droždí rozpuštěnou v troše medu. Jen tedy o něco lépe voní. Vůně mi evokuje Vánoce, nějakou vánoční kolekci, kterou jsem jak dítě věšela na stromeček, ale nemůžu si za vzpomenout, jak se jmenovala.
 
 
Dle oficiálního popisku je produkt určen na všechny typy pleti, včetně pleti citlivé. Použití má dvojí - jednak se dá použít jako čistič, kdy masírujeme vlhkou pleť trochou přípravku pro rozpuštění nečistot a projasnění pleti. Nejedná se však o produkt, kterým by se dala pleť odlíčit! Při pomyšlení na to, že bych pleť čistila něčím tak nekřesťansky drahým, mi vstávají vlasy hrůzou na hlavě. (tedy jejich zbytky). Druhý, pro mě přijatelnější způsob využití je klasicky jako hydratační a maska. Tímto způsobem je doporučeno masku používat 2-3x v týdnu. Doba působení by měla být 10 - 20 minut. Použít by se maska měla v silnější vrstvě, já dávám vrstvu slabou, že by to byl důvod toho, že nevidím, že by maska něco dělala???



Fakt nevidím. Ono se mi to příjemně aplikuje, krásně se to roztírá, pěkně to po xichtíku klouže, dá se to rozetřít krásně do tenounké vrstvičky, která téměř splývá s pletí. Na tu vůni jsem si tak nějak zvykla, ale není to nic, co by mému nosu vyloženě lahodilo, to zase ne. Na pleti to necítím, vůbec o masce nevím, nezasychá do tuha, obličej pod ní nijak nepne, kůže nepálí, na pleti je opravdu velice příjemná, až komfortní. Masku nechávám na obličeji klidně i hodinu, myslím, že jednou jsem ji tam měla skoro 2 hodiny, ani pak mi nedělala na obličeji žádný problém, skoro jsem na ni zapomněla. Smýt jde produkt taky velmi dobře, při navlhčení maska emulguje, krásně jakoby taje a mizí pod rukama. Po smytí je pleť příjemná, hladká, řekla bych tak půl hodinky a pak se vrací do normálu. Vím, že někomu funguje maska krásně na stažení pórů, já jsem si ničeho takového nevšimla. Ani čistění a bohužel ani té slibované hydratace. Třeba taková hydratační maska od Avene mi udělala mnohem, mnohem lepší službu a to nemluvím o masce od Lumene s vitamínem C. (Musím se podívat, jestli se dá ještě koupit.)





Masku můžete zakoupit v Praze v obchodě Ingredients nebo v jejich eshopu. Fajn je, že si tam můžete objednat vzorek - přesněji sadu 5ti vzorků za 250Kč. Není to malá částka, ale vzhledem k plným cenám balení se vyplatí. (Jen musím upozornit, že toto malé balení není onen vzorek!!!)

Za 100ml masky zaplatíte 2700Kč. Věřím, že vám vydrží takové balení na věčné časy, protože mi neubývá, ale vzhledem k tomu, že na moji pleti nevidím lautr žádný efekt, bych si plné balení nekoupila. Přitom to má tak pěkné složení:

***Raw Honey with Bee Pollen and Propolis, White Halloysite Clay, *Macadamia Integrifolia (Macadamia Nut) Oil,, *Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Theobroma Cacao (Cocoa Absolute) Oil, *Citrus Sinensis (Sweet Orange) Oil, *Cananga Odorata (Ylang Ylang) Oil, *Vanilla Planifolia (Vanilla) CO2 Total Essential Oil, *Juniperus Virginiana (Cedarwood) Oil, **Boswellia Carteri (Frankincense) Oil, **Commiphora Myrrha (Myrrh) Oil, Argentum Metallicum (Colloidal Silver)
*certifikovaný bio, **divoce rostoucí, ***z chemicky neošetřených, divoce rostoucích květin
(zdroj: www.ingredients-store.cz)


Abych to nějak shrnula:
  • je to slavné,
  • je to drahé,
  • je to luxusní,
  • má to pěkné složení,
  • má to pěkné balení,
  • krásně se to aplikuje,
  • krásně se to odaplikovává,
  • nic mi to nedělá!! :(

Já říkám NENE.... pro mě tento medový kousek zázrak rozhodně nepředstavuje!

Co vy a produkty May Lindstrom??? Znáte? Máte? Milujete? Nechápete? Jste povzneseni?

Krásný den všem, Meduňka
 

8 komentářů:

  1. no ale jestli to nechceš, tak to můžeš vrátit...
    a že jo. složení je fakt pěkné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nebylo by to nezdvorile? Vracet to �� Ale klidne ti tu vonavku poslu :) Ja jsem rada, ze to ve svem zivote nebudu postradat.
      Medunka

      Vymazat
  2. Já měla jen vzorek, ale zkušenost podobná, btw připomínalo mi to termix :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja bych rekla, ze spis Parizanku nez termix. Existuje jeste Parizanka???
      Med.

      Vymazat
  3. Jako láká mě tahle značka moc, ale ta cena mě odrazuje, tak uvidím, jak to dopadne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám to štěstí, že se mi obvykle tyto super značky a ohipované produkty neosvědčí, takže mě ani tak moc nelákají :) Fakt doporučuju ty vzorečky, když je ta možnost.

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty