středa 2. listopadu 2016

Moje řasenky - část I.

zdravím všechny,

jsem si při debordelizaci dekošuplíku všimla, že v něm mám nějak mnoho řasenek a tak jsem se rozhodla, že bych o nich třeba mohla něco málo napsat. Co vy na to? A teda taky nafotit, protože ony ty pohádky o řasenkách nejsou nic moc bez obrazu, že...
 
Než se do toho pustíme, ráda bych upozornila, že jsem se snažila oči fotit v takovém stavu, jak jsem řasenku nanesla - tedy se všemi čmouhanci, co jsem si při aplikaci nadělala a to prosím schválně, aby bylo vidět, jak se mi s kterou daří spolupracovat i po této stránce.
Oči jsem líčila jednou vrstvou řasenky.
 
Celkově, když tak koukám na ty fotky, tak mám pocit, že ať na ty řasy aplikuju cokoli z toho, co teď mám k dispozici, výsledek je dost podobný.
 
Esteé Lauder - Sumptuous Bold Volume - v klasické velikosti 6ml cca 650 - 700Kč, jak kde... znáte to.
Jedná se o řasenku, kterou jsem si pořídila v miniatuře a to hned v několika kusech. Vlastně jsem ji objednala omylem, protože jsem chtěla tu verzi Extreme, se kterou jsem měla výborné zkušenosti a přehlédla jsem, že to není ona... Když jsem pak viděla viditelně menší kartáček, než na který jsem byla zvyklá, byla jsem zaskočena. Nicméně řasenka je moc fajn. Pracuje se s ní dobře, řasy pěkně zvedne a hodně zvýrazní. Neopadává mi, neobtiskuje se mi, dobře se mi odličuje i teplou vodou. Poté jen lehce přejedu očním odličovačem a je hotovo.
 
 





 
Esteé Lauder - Sumptuous Extreme - za 8ml cca 700Kč. Řasenka, kterou jsem objednávala opakovaně až do minulého roku, kdy jsem měla takové velice plačtivé období, které tato řasenka "nedávala". Kupuji také v miniaturách. Na fotce je originální balení řasenky, které však není moje. Oči jsou nalíčené miniaturou, kterou teď nemohu zaboha najít!! Doufám, že ji brzy najdu, protože bez ni "nemohu žít". Ne, kecám, až tak extrémní náš vztah není, ale nemá k tomu daleko. Tato řasenka je moje asi nejoblíbenější z pohledu efektu. Když porovnávám jednotlivé fotky, tak chápu, že to asi nepochopíte, ale ty řasy s touto řasenkou vypadají naživo mnohem líp, jsou opravdu extra krásné, obvykle extra dlouhé a natočené, vydrží mi perfektní celý den, navíc se mi za celý den neobtiskává. Co si pamatuji, tak se mi hodně (asi nejvíc) obtiskávala Benefití They're Real!
Řekla bych, že konzistence řasenky je hustší, krémovější, než u předchozí verze. Na fotce je úplně nový kousek, který vypadá opravdu mokře. Já mám svoji miniaturu už hodně dlouho, sice nepoužívanou, ale možná proto je hustší, nicméně si ji i z minulosti hustší pamatuji z předchozích kousků. Řasenka má ten největší kartáček, který jsem kdy viděla, zprvu jsem se až lekla a musela jsem se učit jej používat. Ale těmi výsledky jsem prostě unešená!
Tato řasenka s vámi však "nedá" pláč, sníh, déšť, protože se velice lehce rozpustná, tím pádem i lehce odlíčitelná. Pokud máte nějaké složitější životní, emocionální období, tak ji nedoporučuji.
Podařilo se mi koupit nedávno jeden kousek, který mi přišel divně "vyschnutý", ačkoli to tak na první pohled nevypadalo, řasenka řasy vůůůbec nenatočila, řasy byly rovné jak prkno, šíleně opadávala pod oko i do oka a to během celého dne, no byla to učiněná tragédie. Jednalo se o kousek, který byl z nějakého kufru dárkového - samostatně neprodejný kousek, tak bůh ví, jak to bylo staré... každopádně mě to velice zklamalo a ranilo!
 
Ale třeba Liška z ní nebyla vůůůbec nadšená - zde.
 













 Oriflame - Volume Build - jedná se o řasenku, kterou mám v zásobě již delší dobu (ale nepoužívala jsem) Ani si nejsem jistá, jestli ještě existuje. Možná, je to tato?? - zde - objemová řasenka ONE. Nejsem si jistá, dlouho jsem Oriflame katalog neviděla. Každopádně je to řasenka, která mi kdysi moc vyhovovala, protože se s ní dalo dělat několik vrstev, ani by to řasy nějak zatěžovalo, extrémně slepovalo a řasy zůstávaly lehké.  Řasenka má klasický kartáček, který je poměrně takový tlustší. Konzistence řasenky je lehká, mokřejší, nic moc krémového, docela fajn se s ní pracuje. Ale mám pocit, že tento konkrétní kousek mi řasy docela slepuje a i takové cucky na nich sem tam vznikají. Řekla bych, že řasy nevydrží zvednuté celý den, ale není to žádná tragédie, to rozhodně ne. Dá se úplně vpohodě používat. Dobře se odličuje, pěkně pouští i vodou, ale řekla bych, že ji až tak "neobrečíte" jako tu EL extreme.
Pokud jsem se nahoře nespletla a nově přebalenou a přejmenovanou řasenku jsem správně určila, tak její běžná cena je 249Kč, nyní ve slevě za 129Kč, což je slušné.





Maybelline - Lash Sensational - tak to je klasika. Myslím, že o ni již léta píšou snad všechny blogerky světa, takže není třeba představovat. Jedná se o řasenku, kterou jsem třeba vloni kupovala neustále dokola a už mám tak 7. kousek. Řasenka má plastový kartáček, je nejmenší ze všech řasenek, které dnes zmiňuji, ačkoli na fotce níže se to tak nejeví. Má zvláštní prohnutý tvar, má řady kratších a pak delších štětin, které mají samozřejmě každý jinou funkci. Její konzistence je zpočátku trochu mokřejší, po nějakém čase se s ní pracuje o něco lépe. Řasy dokáže moc pěkně natočit, zvednout a hlavně zafixovat. Řasy se mi s ní celý den ani nehnou, zůstávají vytočené a beze změny. V jedné vrstvě dělá pěkné řasy, ve více vrstvách dělá megařasy. Obvykle dávám jen 1. Řasenka se neobtiskává během dne, neopadává, nedrolí se. Na druhou stranu se řasenka jeví jako neodlíčitelná. Nepodařilo se mi najít odličovač, který by si s ní poradil. Já tedy většinou řasenky neodličuju odličovačem, ale umývám celý obličej vodou a jen zbytky řasenky setřu pak nějakým tím tamponkem, tímto způsobem lze řasenku odlíčit asi nejpohodlněji a nejefektivnějí. Řasenka se nerozpouští, ale sundávám z řas celé "cucky", opravdu zvláštní konzistence. Nicméně pokud jste plačka, máte alergii a často vám oči slzí či cosi podobného, tak její nerozpustnost jistě oceníte.
Nejlepší cenu má myslím DM drogerie, kde řasenku seženete za cca 150Kč a často na ní mají nějaké akce. V jiných drogeriích je za cca 250, což je zbytečné.
Myslím si, že tuhle řasenku by měla vyzkoušet každá žena, že je to řasenka s heslem "hoodně muziky za fakt malý peníz".
V současnosti jsou na trhu už její další modernější a jistě ultimátnější "mutace", se kterými zatím nejsem obeznámena, protože mám řasenek opravdu hodně a navíc jsem měla nakupovací stopku...




 


Pokud bych měla dnešní post nějak shrnout, tak asi takto:

EL - Sumptuous Bold Volume - v miniatuře je milionová na cesty. Efekt dělá pěkný, nedělá neplechu, nemám co vytknout. Za plnou cenu bych si ji nekoupila ani omylem.

EL - Sumptuous Extreme  - je moje láska, ale za plnou cenu se oproti Maybellince opravdu nevyplatí, ten rozdílný efekt není až takový... jako mrzí mě to, ale musím si to racionálně přiznat. Pokud by stála kolem 300, tak by se o tom dalo uvažovat...

Oriflame - není vůbec špatná, ale zároveň ani nic, bez čeho bych nemohla vůbec žít, zvlášť ne za plnou cenu, to je Maybellinka z mého pohledu určitě lepší.

Maybelline - je to moje topka, kupuji dokola a určitě se k ní budu stále vracet.


Žádná z dnes představených řasenek není propadák, všechny mi dělají pěkné řasy, vedle nešlápnete ani s jednou z nich... jen ty cenové rozdíly jsou propastné a ten efektový rozdíl tomu neodpovídá...


Tak to by bylo pro dnešní den všechno.

Budu ráda, když mi dáte vědět, jaké články by se vám líbily na blogu číst. Ráda bych se mu začala víc věnovat, teď sem asi nikdo moc nechodí a opravdu by mě zajímalo, co by tu hrstku zbylých věrných zajímalo.

Děkuji a pěkný den! Meduňka

2 komentáře:

  1. Tak to máme stejného oblíbence, na EL jsem nedávno přešla právě díky malému balení. Jinak mám ráda řasenky Lancome. A chystám se zkusit něco přírodnějšího, ale bojím,bojím ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem pár Lancomek taky měla, některé byly fakt skvělé, z některých jsem nebyla úplně hotová. Já přírodní věci ráda, ale přírodní dekorativku nezkouším, nějak jsem k tomu ještě nedozrála...

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty