pondělí 6. ledna 2014

Mycí tag

pěkný den moji milí,

Verunky mě nominovaly na pohodový mycí tag a protože se myju ráda, tak jsem se toho ihned chopila, já taky co neudělám hned, to neudělám nikdy... mám nějaké výpadky paměti a kognitivních fcí :)
Nebojte se, nebudu se nijak moc vykecávat, naštěstí se jedná o docela jednoznačné téma :)
 
Vana nebo sprcha?
 
podzim, zima, jaro - vana
léto - sprcha
 
Proč?
To je jednoduché přeci, jsem zimomřivá a ve vaně se prostě chci ohřát, trošek si porochnit, přečíst nějakou tu kapitolku z detektivky nebo zavřít oči a prostě si užít ticho a klid a nicnedělání.
No a v létě bych v horké vodě pošla, takže se potřebuju rychle umýt a osvěžit.
 
Ráno nebo večer?
Večer. Jelikož si každý den při koupeli myju vlasy, není ráno schůdné. Když jsem nastoupila před X lety do práce, koupala jsem se a myla si vlasy ráno, ale musela jsem vstávat před půl 6 a to jako už teď fakt nedávám! Čím jsem starší, tím raději spím a odmítám vstát dřív, než je to nezbytně nutné! Fakt nemůžu.
 
Bez čeho si neumíš mycí rituál představit?
Tak vanu jednoznačně bez soli nebo pěny, obvykle spíš bez pěny. Poslední dobou mám nejraději Fenjal pěny, jsou ale na každodenní použití docela drahé. Dál mám moc ráda Tetesept serepetičky do vany, v zimě také oblibuji mycí a koupelové oleje, například rozmarýn nádherně protáhne dutiny, což s mými problémy bývá opravdu úleva.
Taky už si neumím představit, že bych relaxovala ve vaně bez Míši, která obvykle sedí na vaně a povídá si se mnou :) a nebo se stočí na koš s prádlem a odpočíváme obě najednou :)
 
fotka je ilustrativní!:)

 

Na tento tag si dovolím nominovat - Color Beam, Lucifrídu, Mitsuuko a každého, komu se líbí a chtěl by se na toto téma rozepsat :)

Mějte se krásně! Meduňka

22 komentářů:

  1. A já si myslela, že moje kočka je šmírák, když chodí se mnou do koupelny, sedne si na poličku a čumí na mě. :-) Tak ony to dělají i jiné kočky.

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám už se verunčí tag moc hezky ujímá. :) Asi ho taky sepíšu někdy v týdnu, a to ať už mě někdo akční označí či nikoliv. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Ježiš, tak ony chodí do koupelny i jiný kočky? Se mnou se "umývá" na střídačku Kulička a kocour Morris. :-D Oba berou svůj pobyt v koupelně děsně zodpovědně, sednou na zadek a celou dobu, co se meju já, se taky poctivě umývají a rovnají si chloupky v kožichu. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Kočky semnou taky straší v koupelně. Prostě sedí a čumí do vody (když mám napuštěnou vanu) a nebo mi vlezou za závěs do sprchy (to je ale ženu ven, protože je pak od nich úplně všechno mokré :-). A když mám ve vaně pěnu, tak se jim děsně líbí, když tu pěnu vyfukuju do vzduchu....je to sranda s kočičákama XD Jo a třebasky když si myju zuby a mám vyplou vodu, tak ke mě jeden y kočičáků příjde a pořád mi čumákuje do ruky ať mu tu vodu pustím, protože miluje, když může chlemtat tu tekoucí vodu... jsem pak celá poprskáná od zubní pasty, protože je to děsně legrační se na něj koukat :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Hezký tag, asi se do něj vrhnu :). Včera jsem psala už u Verunek, že jsem se asi nikdy "nevanila", ani jsem nevěděla, jak se to dělá, tak jsem se musela zeptat. Asi to zkusím! Ale u mě to má pár nevýhod, například to musím dělat jen, když je přítel v práci, protože jinak by celou dobu nemohl použít koupelnu, což nevím, zda by se setkalo s nadšením :D. A taky jen, když mám čas...což je problém...nedokážu si představit tomu věnovat každý den. Já jsem většinou večer po celém dni tak mrtvá, že mám problém stát na nohou a ve vaně bych asi usnula a utopila se...bývám tak unavená, že jsem fakt schopná se utopit, že nemám sílu se zvednout :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proč by nemohl přítel použít koupelnu? On tě nesmí vidět nahou? ;) Já tedy se koupu a přítel si sedne za mnou a třeba večeří a povídáme si a nebo se třeba holí a nebo se koupeme spolu :) Provoz v koupelně není ničím koupáním nijak omezen.... takže tvůj pohled na tuto problematiku je mi velice vzdálený :D

      Vymazat
    2. Ne, nesmí :D Ne že by teda nesměl, ale snažím se tomu maximálně vyhnout :). Tudíž to nepřichází moc v úvahu, ale když je v práci, tak to zkouším.

      Vymazat
    3. ach so, no, tak to je pak jiná :)

      Vymazat
    4. Mi připomíná Bridget Jonesovou a tu scénku, jak se pod ohromnou přikrývkou "tajně" plíží z postele ráno pryč tak, aby ji neviděl nahou :D No, nevím, jestli jste obě, Kristý, měly stejné pohnutky, ale rozhodně si myslím, že to nemáš zapotřebí! ;-)
      Verunka

      Vymazat
  6. Dekuju za nominaci:-)!
    Ze bych se na to vrhla....;-)?

    OdpovědětVymazat
  7. Tak já bych doplnila sprcha, ale ve vaně, nesnáším sprchové kouty. A ono, když na tebe teče horká voda půl hodiny, tak se taky zahřeješ:-D
    Náš kocour chodí se mnou poležet na pračce, když se občas koupu a kočka chodí žrát pěnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se zase děsně nerada sprchuju ve vaně, protože šíleně nacákám všude!!!! fuj fuj fuj

      Vymazat
    2. Od toho je přece závěs;-) Nebo už jsem viděla i zavírací sklo okolo vany, stejně jako mívaj sprcháče.

      Vymazat
    3. to sice jo, ale já mám v linii vany zrovna okno a nějak tam prostě nejde dodělat to sklo, to jsem si už zjišťovala a závěs odmítám, připadá mi to ohavné a jak v 80tých letech, nemůžu si pomoct, zlatý vytírání...

      Vymazat
    4. No, naše koupelna v pronajatém bytě je tak hnusná, že ten nový závěs je to nejhezčí v ní:-D

      Vymazat
    5. Dejni :DDDD
      Baru, jsou i hezké a vkusné závěsy, jen nestojí padesátikorunu, ale fakt existují! :)
      Verunka

      Vymazat
    6. já bych nesnesla, aby mi tam něco viselo, úplně iracionálně mi z toho běhá mráz po zádech! přiznám se, že jsem netušila, že se to fakt používá, já myslela, že je to jen v amerických filmech :)

      Vymazat
  8. moc vám děkuji za krásné komentáře, jsem ráda, že nejsem jediná, kdo se koupe s kočkou :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nejsi rozhodně sama, kdo se koupe s kočkou:) Černá mi taky chodí po vaně a čučí do vody, ale ještě radši vyskočí na polici s ručníky a kouká na mě z vrchu přes zrcadlo aby se nemusela nahýbat:) Teď se ale zavírám, protože strašně líná a ručník plný chlupů a vana plná chlupů není nic moc... Veronika

    OdpovědětVymazat
  10. A děkuju za zodpovězení tagu, věděla jsem, že nezklameš :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  11. To s mackou si neviem predstavit :) to musi byt strasna sranda :) Inak mne Fenjal nevyhovuje, mala som doma viac veci, ale nic mi nesedelo :(

    Pozývam na Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  12. Čím dál raději mám sprchu, je to takové osvěžující:) Víc to člověka probere. A jednu dobu jsem se taky koupala a umývala si vlasy ráno, ale to bych teď, když velice často vstávám ve 12, asi moc nedávala... to už by bylo moc zvrácený:D

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty