pátek 20. prosince 2013

Cesta do města :)

pěkný den všichni,

tak jsem si tento týden udělala menší výlet do Vídně. Vyjely jsme si tam s maminkou vlakem, tak jako každý rok. Vlakem to máme asi hodinku a půl, vystupujeme víceméně ve středu Vídně na stanici Wien Mitte, takže jsme u Stephansdomu co by dup.... i když po cestě je nějaká ta DM drogerie, Bipa, obchod Sonnentoru atd, takže se cesta lehce prodlužuje :)
 
Pocouraly jsme s mamkou nějaké ty obchody, pořídily si pár věciček, ke kterým to máme z rodného města do Vídně blíž než do Prahy - konkrétně The Body Shop například. Taky pro přítele jsem pořídila něco málo, co jsem u nás v drogeriích neviděla...nebo jsem si jen nevšimla?
 
Daly jsme si punč, pečenou bramboru s máslem, špekem a sýrem, na kterou se vždy těším celý rok a taky výborné kapučíno se zákuskem s opravdovou nefalšovanou šlehačkou, která je tak tučná, že pokrývá při jídle patro tukem :) No k snídani na lačno fakt chuťovka :D ... ale my už si tu vídeňskou snídani neumíme jinak představit.
 
Musím říct, že letos jsme nějak nedošly až k radnici, protože jsme vymetaly obchody.... ale zato jsme objevily nové trhy, které vyrostly právě u Stephansdomu, docela jsem koukala, protože na tomto místě jsem je viděla poprvé, stejně tak jako stánky u železniční stanice.
 
 
Stromeček v nákupním středisku nad železniční stanicí
 
 
 Moje nákupy - zázvorová vánoční edice z The Body Shop, je naprosto úžasná - zamilovala jsem si ji loni; brusinkový balzám na rty si pořídila mamka, chtěla původně taky zázvorový, který si moc chválím, ale bohužel byl totálně vyprodaný :( Pak ještě jeden bodyšopí kousek - tea tree gel na ošetření pupínků.
Pak 2 pánské antiperspiranty od Loreal Men Expert (opravdu u nás nejsou??? nebo jsem si jich jen nevšimla?); pěna do koupele od Tetesept, která má dělat supertruper pěnu s extra trvanlivostí, což tedy bohužel není pravda... ale zato aspoň krásně voní.
Loreal sérum, které jsem v našich drogeriích zatím taky nepotkala (nebo jsem si opět nevšimla???) Nevím, jestli bude na tu moji nepěknou pleť úplně to pravé ořechové, ale četla jsem o něm, že by mělo být poměrně věrnou kopií séra od Lancome a nemohla jsem si prostě pomoct, musela jsem ho koupit....
No a nakonec sada vykrajovátek na marcipán, ty jsem fakt nutně potřebovala!


"Ukaž, cos to zase přitáhla domů? Co s tím budeš dělat???"


 "Já vím, že na ten stůl nemám skákat, ale když ty ty nový krámy na zem nedáš, abych na to hodila oko a trošek to počuchala....tak co mi zbývá"


A nakonec zlatý hřeb nákupů - vánoční cedník! U nás doma se dost ujala ta hláška z reklamy na Kofolu - "a kup cedník" .... mamka a taťka si tak vyznávají lásku :) a tak mu mamka koupila cedník :) No není to krásné po 31 letech manželství? :)

 
No a to je pro dnešek všechno. Doufám, že už finišujete s přípravami na svátky a že to nepřeháníte. Nezapomínejte, že Vánoce jsou svátky klidu a míru, nikoli mistrovství světa v desinfekci bytu, nevyhrává ten, u koho smrdí víc savo a okena! Uvařte si punč, dejte nohy nahoru a pusťte si nějakou pohádku nebo detektivku, jak je vám libo...
 
Mám vás ráda! Meduňka

13 komentářů:

  1. Jé, v úterý jsme s mamkou taky byly ve Vídni! Je to fajn odreagování před Vánocemi. Cedník je moc hezký, o kosmetickém nákupu ani nemluvě. :-) I kočička to musí řádně prozkoumat. :-D Petra

    OdpovědětVymazat
  2. ...ty trhy u Štěpána jsou tento rok nové a mají připomínat tradiční trhy, které tam asi kdysi bývaly...:) Eliška :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkujeme za osvětlení, Eliško :) jsou moc pěkné, prostoru je na ně dost, už tam měly být dávno :)

      Vymazat
  3. Cedník je boží!:-). A Míša má pravdu:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Zviratka jsou miloucky:)) mne westa takhle leze do vsech tasek:) cednik super zejo

    OdpovědětVymazat
  5. Koukám na první fotku a říkám si, že se máte, že sněžilo.. No, koukám blbě. :-)
    Perníčkový bodyshop bych taky brala.

    OdpovědětVymazat
  6. já jsem vídeň navštívila minulý rok a měla jsem ten výlet uplně zkažený, protože nám celou dobu strašně pršelo:-(. ale koukám, že to máme všechny dost podobně ( já teda kamkoliv jedu, drogerie nezapomenu navštívit :D
    Vánoční giveaway

    OdpovědětVymazat
  7. Cedník. To je roztomilé. :)
    A jinak moc vydařené nákupy. Spreje od L'Oréalu u nás vážně nejsou. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jů Vídeň, tam je krásně! To město mám ráda a trhy také,trhy u Štěpána jsou příjemná novinka :) To si budu pamatovat (nebo raději zapíšu do diáře, až ho koupím :D)

    OdpovědětVymazat
  9. ty spreje neznám, vypadají zajímavě! a pak potřebuju reference na tu pěnu, jestli je fakt tak hustá a trvanlivá, na to my si doma potrpíme :D :D

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty