sobota 21. září 2013

odměny tohoto týdne - Lumene, Lioele, Artdeco, Inferno...

pěknou sobotu všem,

dnes bych vám moc ráda ukázala, čím jsem se tento týden odměňovala za to, že jsem se donutila zvednout ráno zadek z postele a odebrat se poslušně do práce. Myslím, že jsou to moc pěkné odměny, jen už v tom bytě nejsou nějak moc kam dávat, takže se chystám dnešní den věnovat pořádnému úklidu - takříkajíc od podlahy, snad se mi podaří můj bohulibý záměr i zrealizovat... Když já jsem taková sběratelka a mám problém s tím věci vyhazovat a třídit a všeho je mi líto.... takže mám po šuplíkách a skříních kde co, třeba už jsem to 5 let nepoužila, ale co kdyby náhodou??? Mám schované i vypracované maturitní otázky, otázky s absolutoriu, otázky ke státnicím bakalářským, na magisterském naštěstí žádné otázky nebyly, jinak bych měla i je, taky mám schované všechny sešity a studijní materiály, oblečení, který jsem nosila před ..... 8mi kily.... a mimoto hafo blbostí jako sbírku free pohlednic, které se kdysi dodávaly do hospody, kam chodil můj milý na pivo... milého jsem sice už 12 let neviděla, ale pohledy mám schované :) no, chtělo by to asi všechno vzít a hodit do kontejneru... hned by bylo místa dost :)
Taky máte takový problém vyhazovat věci?????
 
Ale pojďme konečně k jádru věci.....
 
Lumene - 5min SOS krém - krém, který je určen pro okamžité zklidnění pleti, je určen zejména na suchou, podrážděnou pleť a dá se používat jak na obličej, tak na tělo. Na internetu jsem se dočetla, že je skvělý i na suché lokty, což určitě vyzkouším, protože s nimi mívám problémy. Krém obsahuje 95% přírodních složek, neobsahuje parabeny, syntetická barviva, parfém, alkohol... 
Extrakt z lněného semínka by měl stimulovat obranyschopnost pokožky, dále by měl redukovat začervenání pleti, působit proti předčasnému stárnutí pleti. Krém by měl na pleti vytvořit mikrofilm, který pokožku chrání dokonce i proti alergenům.... zajímavé. Krém je určen i do mrazivého počasí a slibuje ozdravení pokožky do 5ti minut. Mimo jiné obsahuje olivový olej, shea butter, pantenol...
 
Zatím jsem krém použila 2x na noc a to po použití přípravku s AHA kyselinami, kdy moje pokožka pak byla červená a lehce podrážděná. Krém je velice příjemný, ačkoli je určen na suchou pokožku, tak není extra mastný, krásně se vstřebává, ten mikrofilm mohu potvrdit, opravdu mám pocit, že na pleti něco je, co ji chrání. Tento krém si myslím, že se mi bude hodit, jsem z něj nadšená. Dokonce jsem ho sehnala ve slevě za 190Kč. Důvod slevy už tak radostný není, kosmetika Lumene se ve Znojmě bohužel nechytila a tak byl její sortiment rušen a vyprodáván.
 
 
Lioele - BB krém Water Drop - krém, který jsem si kdysi pořídila v setu miniaturek a použila jsem ho na dovolené. Toto BB je neuvěřitelně "jemné", když ho vymáčknete z tuby a promnete v prstech, tak úplně taje, mění se na "vodu" či jak to vyjádřit, prostě mění konzistenci z hutné na jemňoučký obláček dešťový, krásně se rozetře, vpije do pleti, jen lehce natónuje, žádná maska, nepřirozený obličej... No, senzace! SPF 27 je úplně dostačující. Krému je 50ml a vyšel na cca 260Kč. K tomu samozřejmě i nějaký vzoreček :)
 
Dan Brown - Inferno - jelikož nejsem schopna číst anglické knihy...(tak možná pro děti), musela jsem si počkat na české vydání a měla jsem knihu objednanou předem v knihkupectví. Sice vyšla víc než o 100Kč dráž než na netu, ale musím podporovat místní obchodníky :) Ne snad, že bych měla teď čas ji číst.... to ne, musím z toho svého bordel bytu udělat byteček jak klícku :) Ale už se na ni těším!
 
Artdeco - magnetická krabička na oční stíny  - má krásný design a musela jsem ji prostě mít. Stíny do ní ještě nemám, teprve si posháním, vejdou se tam jen 2, ale do kabelky to úplně stačí! Je to limitka, ale na netu ji ještě mají, kdyby po ní někdo zatoužil. Já ji kupovala u nás v kamenném obchodě.
 
 





No a nakonec jsem se včera odměnila novým sestřihem. Nechala jsem v kadeřnictví dalších cca 15cm vlasů, ale nelituji. Sice to není tak krátké, jak jsem chtěla, ale kadeřnice už mě zná a ví, že já šokem někdy pak brečím a nadávám si doma, že jsem plešatá :) ... no a tak se mě kadeřnice bojí stříhat, víc ji vyhovuje, když toužím po dlouhých vlasech :) Když jsem včera řekla, že chci mikádo, tak byla chudera docela v šoku :) Ale dopadlo to dobře, koukatelná jsem a stáhnout to do copu taky jde, takže vlastně paráda!

 
 
 
Mějte krásný víkend a kdyby chtěl někdo přijít na debordelizační brigádu, tak se hlaste :)
 
Meduňka
 

30 komentářů:

  1. Na Inferno si taky delam zálusk a sestřih ti moc slusi! Tipuju max 25 let,úplně jsi v něm omladla :-*

    OdpovědětVymazat
  2. Koukatelná jsi naprosto vždy...a ten setřih je šmrncovní...no a s vyhazováním věcí je to prosté,vždy vyhazuji až když zapomenu na co to vlastně je:-D V téhle krabičce od Artdeca mám limitovanou tvářenku bronzing glow blusher i jejich loňskou limitku glam star blusher.. je báječná,tvářenky jsou nejen hezké v obalu,ale hezky se s nimi pracuje,nemám strach,že to s nimi přeženu a vytváří moc hezkou přirozenou barvu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Betty, děkuji moc :) Já tu jejich limitovanou tvářenku dostanu pod stromeček, jestli ji mamka někam nezaloží :D už se na ni těším :)

      Vymazat
    2. Tak to máš dobře zařízeno :-)

      Vymazat
  3. vlasy máš perfektné! neľutuj ani jeden centimeter, čo si tam nechala, veľmi ti to pristane :)

    OdpovědětVymazat
  4. Sluší ti to, vypadáš šmrncovně. :-) Se schováváním věcí jsem to měla jako ty, ale naštěstí jsem se donutila k heslu "Nebylo to rok potřeba? Letí to do koše". :-D Určitě napiš, jak se ti líbil nový Brown!

    OdpovědětVymazat
  5. S věcma to mám podobně, i když už se docela lepším, páč dochází misto:-D Takže třeba učení ze střední už je pryč, skripta a některé předměty z vš taky, ale nostalgicky mám ještě matiku, aj a pár dalších..asi bych to měla jít probrat... Ovšem oblečení schovávám stále, protože pořád doufám...

    OdpovědětVymazat
  6. ani mi nemluv s úklidem, už asi měsíc si plánuji, že vyházím všechny zápisky z vysoké, mám toho tři krabice. jenže co když se mi něco někdy bude hodit,že? Účes ti fakt sekne :)

    OdpovědětVymazat
  7. Meduňko - ten sestřih je parádní - úplně jsi omládla - mám to šmrnc!!
    Já jsem vyhazovací typ :D :D - co nepotřebuju, odchází nemilosrdně do věčných lovišť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji:) nojo, jenže já mám pocit, že to potřebuju :(

      Vymazat
  8. Nový sestřih ti sluší! ;) Na úklid taky sbírám síly, teď se k tomu dokopat...

    OdpovědětVymazat
  9. Tak hodně sil do úklidu :-). To já jsem zase spíš vyhazovací typ, protože věčně trpíme nedostatkem úložných prostor a jak děti rostou, tak prostě jednou za čas udělám debordelizaci, teď bych potřebovala nutně udělat taky pořádek v papírech a tak, ale vůbec se mi nechce, buď až před vánoci nebo na jaro hihi..Hodně se mi líbí to Artdeco - je to taková krásná krabička a skvělá odměna, asi po ní juknu :-) a Lumene krémík mě zajímá, já pořád pokukuju po tom s vitamínem C....

    OdpovědětVymazat
  10. Jó a zapomněla jsem napsat, že Ti ten nový účes moc sluší :-) - no mikádo to teda není, to mám já, ale asi bys při tom pravém mikádu fakt plakala :), ale zas je fajn, že máš kadeřnici, která Tě zná a jde na Tebe jemně - to je výhra :-))

    OdpovědětVymazat
  11. Jsi nesmírně koukatelná, sluší Ti to. :) Doufám, že potom podáš nějaké informace o tom, jaké Inferno je. :) A o ostatních věcech taky... :) Úklid je kapitola sama pro sebe, do toho se chce jen málokomu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá An, já se k těm šuplíkům ani nedostala, úplně mi stačila desinfekce povrchů v místnostech a takový ten povrchní úklid...na skříně už nezbyla chuť :)
      O infernu podám report, jen nevím, kdy se k němu dostanu, září a říjen je pro mě pracovně dost napjatý a nějak už pak doma nemám energii na nic :( navíc mám rozečtenou Kolumbovu záhadu :)

      Vymazat
  12. Ten účes je tak parádní, až se mi chce brečet. Jako vážně. Mám pocit, že jsem snad jediná na světě, koho kadeřnice příšerně oškubala. Ale ono to asi bude i materiálem. Hodně sil a hodně odměn, když pomáhají. A jako fakt skvělý účes.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc děkuji :) Neboj, já jsem taky kolikrát přišla s brekem, škoda, že nemám fotku... ale o tom bych možná mohla i něco napsat :D

      Vymazat
  13. Máš úžasné vlasy, strašně ti to sluší!

    OdpovědětVymazat
  14. ja kolikrat take mam problem neco vyhodit, presne jak pises ty - co kdyby naaahodou... tenhle tyden jsem se ale nastvala a uklidila vetsinu skrine (a vyhodila dve igelitky veci) a taky suplik s kosmetikou a podarovala mamku a nebo to vyhodila (vymizela mi asi polovina z laku na nehty, ruzne kremy a vzorecky...) ted jeste douklidit zbytek skrine a kosmetiku, kterou mam na komode :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono je to jednou za čas fakt potřeba jako sůl, člověk to hromadí a prd z toho, pak ani neví, co všechno vlastně má...

      Vymazat
  15. Opět parádní článek a vlásky krásné, myslím, že tvůj záměr být šik byl splněn na jedničku. Když už jsi zmínila kosmetiku Lumene ve Znojmě, nemohla bys mi poradit, kde ve Znojmě kosmetiku "obecně" nakupuješ. Samozřejmě nemyslím Rosman, Teta drogerie a Dmko. Zajímají mě spíš obchody, o kterých já jako "obyčejný smrtelník" :D nemám ani potuchy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji Kačko :) Tě bohužel asi nepotěším, ale já kupuju spíš na netu než v kamenných obchodech. Mám pocit, že toho ve Znojmě moc není,nebo spíš skoro vůbec nic; většinou jsem něco ulovila v té drogerii "Eva", co je nad šicím centrem na České, tam jsem chodila právě na Lumene a na Artdeco. Jinak bohužel žádný tip nemám :( Asi si budu něco muset otevřít :)

      Vymazat
    2. strašně mě mrzí, že už neexistuje drogerie, do které jsem chodila ještě na střední, byla na Zelenářské, taková maličká, kupovala jsem v ní hodně Lumene - pleťovku i dekorativnu a měla tam paní i vlasovou a dekorativní kosmetiku od Revlonu, prostě samé poklady... ale Znojmo ty poklady bohužel nedocenilo :(

      Vymazat
  16. na inferno se také chystám, máš krásné vlasy, vypadají hrozně zdravě

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  17. Tiež osm mala tú sadu doma aplánujem na ňu aj recenziu a práve tento BB ma tak zaujal, že asi prekonám svoj skepticizmus k Bb krémom a asi si ho naozaj objednám v plnom balení, pretože je skvelý. magnetickú paletku od Artdeca mám tiež, len na 4 tiene atú klasickú čiernu ale táto vyzerá skvelo! Keď si tak pretriediš doma všetko, môžeš dobehnúť k nám? už som spracovala takto kozmetiku, oblečenie, ale na školské veci napríklad nemám odvahu a je mi ich ľúto pretriediť :)

    OdpovědětVymazat
  18. A víš ty proč máš suché lokty? Dost možná důsledek tvého minimalistického pitného režimu ;-) Moje prababi pila podobně málo jak ty a suché lokty měla úplně děsně. Já sama když si to nehlídám, tak jsem loketní sušenka taky, takže něco na tom bude. I když teda se přiznám, že nejsem tolik v obraze, zda jsi kolem pití za poslední dobu něco změnila nebo ne...
    Verunka

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty