úterý 10. září 2013

dovolená v obrazech + bosenský seladon

pěkný den všem,

protože jsem zachytila jistou poptávku po dalších fotkách z dovolené, tak přináším várku č. 2. Moc fotek jsem nerobila, protože když někam jedete už po šesté, tak nemáte prakticky co fotit :)
























tak toto není můj úlovek!


poslední fotka před odjezdem!


Co se týče historek, tak mě už ta zlost docela přešla a nejsem schopná to tak pěkně sesumírovat, mám tu vlastnost, že špatné zážitky velice rychle zapomínám - vytěsňuju, takže jen 2 body:

Asi jsem povrchní snobská pindulína, ale jízda autobusem je pro mě fakt rok od roku horší, moje kolena šíleně trpí, vržou, nechápu jak to ty čiperné důchodkyně mohou těch 13 hodin vydržet, když já jsem pak jak invalida! Ale to není to nejhorší, já poslední dobou špatně snáším osazenstvo autobusu, ty prapodivné rozhovory, trochu mi připomínají klienty z práce. Vím, že to zní hrozně a ujišťuji vás, že nemám předsudky, respektuji téměř všechny lidi světa, samozřejmě mám i já svoje limity - pedofily a podobné chorobné záležitosti, takže proti klasickým klientům nic nemám; uvědomuju si, že to zní nepěkně, ale o dovolené chci mít klid a jistou minimální úroveň, nechce se mi cestovat s lidmi v uválených vytahaných tričkách a vytahaných teplácích, jako já taky necestuju bůh ví v čem, ale aspoň trošek se snažím... a i ty rozhovory ve frontách na toalety, no to je pro mě nápor na nervy jako hrom... půl hodiny debatují o tom, že půjdou na pánský, tak tam vletí, drží chlapa za dveřma násilím, jako asi je to normální, ale já na to fakt nemám nervy...
 
"tak co Maru, půjdeme? podržíš ty dveře?"
"Hele Ančo, teď je tam nějaký pán, tak počkáme ..."
"Maru, zase tam vlezl chlap, tak jak teda? Tak holky, musíme se rozhoupat, jinak to nejde, tady se ta fronta vůbec nehýbe, to nemůžeme za těch 15 minut zvládnout"
"No jasně, to nestihneme, ujedou nám"
"Já na pánský nejdu, pojďte na pole za keř...."
"Kam není žádný pořádný keř, každej nás uvidí, tam já nejdu, to rači na ty pánský..."
 
Takto dámy debatují 10 minut, pak je před nimi jen asi 5 ženských a v tom se rozhodnou, že teda na ty pánský půjdou.... do toho se tam hrnou ti chlapi, Maruš je drží za dveřma, oni se s ní hádají...ach můj bóóóóže... proč? za co????

Hned po záchodové frontě jsem si lupla prášek na spaní, který jsem si zapůjčila od babičky a můžu vám říct, že to byla jízda. Nikdy jsem prášek na spaní neměla a nevěděla jsem, co od něj čekat.... jéééé, já byla jak zfetlá, fakt! Neposlouchal mě jazyk, drmolila jsem blbosti, takže asi jsem byla nakonec asi horší než všichni ti lidi, kteří mi lezli na nervy...a pamatuju si, že na další čůrací zastávce jsem sice byla v kolenou dost nejistá a vratká, ale vedla jsem šik postarších žen na toalety do restaurace Oldtimer, který znám jako své boty, ale jak jsem se k tomu dostala, to fakt netuším.... nicméně jsem většinu cesty fakt prospala jak dudek! Moc se mi to líbilo :)
 

 
Jsem fakt snobská hnusná pindulína, ale nejedu na dovolenou proto, abych se tam "bratříčkovala" a nechala se ohmatávat od místního personálu! Nechápejte mě špatně, jsem ráda, když přijedu a vidím, že je vše a všichni na svém místě - český delegát, číšníci v okolních restauracích, dokonce i paní Božena, česká nutička místních výletů lodí, kterážto je mi sice nesympatická, ale prostě tam patří! Ráda je pozdravím, popovídám si s nimi, ale "ocať pocať". Od personálu čekám, že bude milý, vstřícný, avšak nebude vlezlý!!!

Jako představte si 50ti letého bosenského seladona s připitým úsměvem, který s vámi "laškuje", háže vám z bufetového stolu na talíř jídlo, které nechcete, nosí vám na stůl mraky jídla, které nechcete, chytá vás kolem ramen, běhá za vámi i mimo hotel, křičí na vás mezi lidmi, že jste jeho anděl, zve vás na skleničku a podobně! Jako to je fakt fialovej hnus!!!! Toto tedy jsem loni absolvovala s mamkou, kterážto byla terčem "milostných" návrhů onoho nepěkného vlezlouna! Doufala jsem tajně, že letos tam pán již nebude, že si toho snad někdo všiml, že je pán abnormálně neprofesionální, avšak moje přání nebylo vyslyšeno a opět jsme se "šťastně" shledali! Pán měl letos naštěstí v merku spíš zachovalou blondýnu ve středně pokročilých letech, která sice nosila na snídani tepláky a tričko s 9ti dírama (fakt jsem je počítala), ale i tak byla zřejmě děsně šik a bezbranná... Ne snad, že by to na mamku "obšourdník" nezkusil, to zase jo! To by si pán nenechal ujít, ale já jsem se na něj tvářila jako vrah a vždy jsem mu něco odsekla a jemu po pár dnech došlo, že tu mu pšenka fakt nepokvete a dal pokoj, tvářil se sice po zbytek času uraženě, což opět považuji za nemístné a neprofesionální, ale lepší než kdyby byl vlezlý a donutil mě kopnout ho do koulí, k čemuž jsem se odhodlávala již od loňského roku.

Ke konci pobytu jsem se stala terčem nechtěné pozornosti i já.... oblíbil si mě druhý pikolík.... ach jo....
Když si při snídani přisedl ke stolu a začal mi před všemi lidmi v jídelně vykládat, že beze mě nemůže žít a že můj odjezd nepřežije, tak jsem chvíli předstírala, že to nevidím a neslyším, ale styděla jsem se jako hrom! Když mi pak pán přinesl náramek, který mi vehementně nutil a pak pravil, že si mě chce vzít za manželku, tak jsem fakt měla chuť přestěhovat se do vedlejšího hotelu.... (žádost o ruku mi sice není proti mysli, ale raději bych ji dostala odjinud ;)

Já vím, že je to asi místní zvyk a že tento týden je o ruku žádána nějaká jiná slečna.... ale já toto fakt nerada. Chci, aby mě číšník pozdravil, přinesl mi polévku a hlavní chod, usmál se u toho (ani to není nutné), aby byl zdvořilý, stejně tak jako budu zdvořilá já a toť vše! Bohužel asi budu jedna z mála českých žen, která vyžaduje tento odstup, neb jsem si povšimla, několika dam, kterým tento familiárnější typ konverzace (aneb sem tam si šáhnu) vyhovoval, dokonce se s panem bosenským seladonem líbaly při odjezdu u autobusu a strkaly mu peníze.... 3x fuj velebnosti  a 4 zdrávasy k tomu!!! A tak mám pocit, že si tam asi děláme špatný jméno samy - české ženy...

Jo a pak mě tedy taky pěkně nasr*** slečna v autobuse, která nebyla nalíčená a přesto měla řasy hustý a dlouhý jak smetáky.... utěšovala jsem se sice tím, že jistě nejsou pravý, že jsou prodloužený, ale i tak! Slečně to prostě děsně seklo a mě to děsně .... jako vám to nepřipadá k vzteku? :)


Mějte se krásně! Meduňka





 

15 komentářů:

  1. Tak víš co, nemáte být s mamkou takový kočky!
    A jinak na tom nevidím nic snobskýho, na mě hrábnout, tak mu urazím pracku a cestovat autobusem už nikdy nikam nebudu, na to se mám moc ráda a nervy mám jen jedny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem ráda, že to má někdo stejně :)

      Vymazat
    2. Jo, mně se nikdy nic takovýho nestalo, takže jsem prostě ošklivá :D Ale jinak souhlasim s Dejničkou.

      Vymazat
    3. nene, to bude tím, že jezdíš do hotelů na úrovni, kde pracuje personál na úrovni!

      Vymazat
  2. Tak to som sa fakt pobavila :) (aj keď chápem, že ty si sa asi moc nebavila) Páči sa mi štýl tvojho rozprávania :) A propos doterných ľudí, ja nikdy neviem, ako sa mám k ním chovať, najradšej by som ich poslala k šípku, ale keď ide o chlapov, tak sa "bojím", aby sa nestali agresívni (ženy mi "nevadia", tým vypeckujem raz dva :)). Ja som napríklad minule venčila psa a nejakí robotníci si hoveli pri stavbe a jeden na mňa začal štekať... ako toto sa mi ešte nestalo :D A s tým obliekaním absolútne súhlasím. Síce idem na dovolenku, nevravím, že musia byť jehly a večerné líčenie, ale tak trochu menej ušmudlanosti by som uvítala...

    OdpovědětVymazat
  3. Krasne fotky! :) A uplne suhlasim so vsetkym vyssie napisanym - tiez teda poznam zopar slecien, ktore maju take nadherne (prirodzene!) mihalnice, ze ja len blednem zavistou :D a takych miestnych ´machov´ ozaj nemusim. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem nafrněná snobská pindulína. Nehodlám se na dovolené s nikým bratříčkovat jen proto, že jsme z jedné země nebo zájezdu. Teda celkově mě vidina "zájezdu" neláká. Ideálně všechno po svém, nepotkat nikoho známého, nemuset se vázat na itinerář a hlavně žádní animátoři. Autobus nebrat! (v pondělí jedu autobusem do Švýcarska, naštěstí nočním, snad to prospím. Mám z dálkových autobusů hrůzu. A to i bez nutnosti poslouchat cizí rozhovory.) ale fotky krásné!:) Veronika

    OdpovědětVymazat
  5. Fuj, tohle se mi stát, tak mě tam už nikdy nikdo neuvidí!

    OdpovědětVymazat
  6. 3x hahaha :) Ještěže jsme byli letos na mallorce, kde nebyl ani jeden čech, pro mě je to strašná úleva, ale jako do chorvatska bych se ráda zas někdy podívala, přece jen je tam krásně :) Svádět mě snad s mužem po boku nikdo nebude :)

    OdpovědětVymazat
  7. No tak fotky jsou lahodné a čtení výživné, ostatně jako vždy :-). Hele snobská pindulína nejsi anebo jsem já taky....:-) Všechno, co jsi popsala nesnáším v běžném životě - na poště, v práci na ulici a na dovolené by mě to s.....teda pekelně - souhlasím se vším. A nechtěné a jednostranné vlezlé flirty, to je fakt lahůdka - to je něco hrozného a často nechápu, kde Ti pánové berou to sebevědomí a drzost...ale víš co, po Tvém článku mi už není líto, že jsem letos nikde nebyla :-DD. díky!!!

    OdpovědětVymazat
  8. pobavilas :D já nikdy na ničem takovým nebyla, ale celkem bych řekla, že tyhle seladoni to dělají schválně, protože většina těch buranek v teplákách je z toho celá hyn a zvyšuje jim pak spropitný, tkž to zkoušej úplně na všechny (a když dotyčná v teplákách není, tak je to pro ně akorát bonus :D)

    jinak, ono je to takhle zájezdem levnější? nebo proč nejedete/neletíte samy, s vlastním vybraným hotelem a tak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mooro, ono nam nejde ani tak o peníze, ale o to místo, je to jako jet rok co rok "na chatu" a letecky zajezd jsem tam ještě nevidela, ridicak mame sice obe, ale obe to nepraktikujeme, takže jsme prostě absolutně marné! Nakonec je to s těmi důchodci a tepláčákama vždy nejjednodušší.... no a na hotel jsme zvyklé, on je pěkný, dobře tam vaří, dřív tam dělal velice slušný personál... a my jak jsme autisti, tak je nám to nepříjemné/trapné měnit.... říkám, jsme marné!

      Vymazat
  9. Tak tohle naprosto chápu, a cestování autobusem mi taky nedělá zrovna dobře, z poznávacíhp zájezdu jsem se vrátila v předklonu, protože pět dní v autobuse moje záda nějak nesnesla... A ti lidi, marnost mluvit... :))
    Seladonům bych asi místu líbání u autobusu vlepila facku... Ale co od všech těch ženských může člověk čekat...
    Takhle z dálky se mi to zdá docela úsměvné, ale zažívat bych to asi nechtěla... :)

    OdpovědětVymazat
  10. Krasne fotky a tobe to tak sekne! Ty jo, cim jsem starsi, tim vic me opousti trpelivost. Ja bych to nevydrzela a nakopala ho hned.

    OdpovědětVymazat
  11. To místo je krásné, chápu, že se rok co rok vracíte i za tu autobusovou oběť.

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty