pondělí 16. září 2013

3x Never More

pěkný den všem,

tak jak se vám daří? Ten podzim nám přišel tak nějak moc rychle, ne snad, že bych podzim neměla ráda! Miluju, když prší a kapky deště tančí na našich střešních oknech, je to trochu jako step :) A taky miluju popíjení horké čokolády nebo čaje při sledování Mentalisty ...hmmmm... paráda... Ale co už vážně nemám ráda, tak to jsou virózy, rýma jak Niagarské vodopády, kašel jak po 25ti letech urputného vdechování nikotinu a dehtu :) Ale to jsem se nechala unést a ždibec odbočila do tématu.
 
Nedávno jsem vám představila 3 výrobky, které mám na jednu stranu velice ráda, na druhou stranu nevím, zda je pořídit znovu, dnes to budou opět 3 výrobky, tentokrát však jsem bytostně přesvědčena o tom, že už mi nesmí přes práh. A o kom, že se to budeme bavit? O jednom hydratačním séru a o 2 kouscích BB krémů.
 
Bioderma Hydrabio Sérum - jedná se o sérum na dehydrovanou nebo citlivou pokožku. Sérum obsahuje patentovaný komplex Aquagenium, který by měl pronikat hluboko do pokožky a udržovat ji hydratovanou. Pokožce by mělo toto sérum dodat pocit svěžesti.
 
Moc jsem se na tento přípravek těšila, protože jsem si přála nějaké hydratační sérum, ale byla jsem z něj opravdu totálně zklamaná! Sérum je takový řídký gel, který se mi na obličeji docela rychle vstřebá, ale ne úplně. Mám pocit šíleného ulepení, takový nepříjemný, nekomfortní...prostě bleeee. Po nanesení krému a makeupu je to tragédie, makeup mi nedrží, už asi po 2 hodinách mám obličej jakýsi roztečený, ublemcaný, ulepený, šíleně mastný!
 
Já vím, že na internetu jsou na tento produkt veskrze velice pozitivní ohlasy a recenze, lidé toto sérum milují! Já ale ne! Nemám ho ráda, absolutně mě irituje a jsem ráda, že mám jen 15 ml miniaturku!!!
 
 
 
 
The Face Shop - Power Perfection BB Cream - přiznám se, že o značce The Face Shop jsem před objednáním krémů nic nevěděla, ani jsem nevěděla, že existuje. Tak jestli o ní něco víte, tak mě můžete klidně poučit a rozšířit mi obzory! Fakt, že jo!
Tento krém se mi zalíbil tím, že má poměrně malé (20ml) a praktické balení s pumpičkou.
Tak nějak nevím, co bych vám o krému řekla, nějak nemám na balení ani složení, možná bylo na krabičce, ale to už nemám :(
Bohužel mi tento krém nesedí, je docela hodně moc krycí, ale až tak nějak maskoidní mi připadá a takový jako silikonový. Mám BB krémy ráda, ale asi proto, že po žádném z nich jsem neměla tak šíleně silikonový pocit na obličeji jako po tomto krému... jako bych byla naimpregnovaná či co... Bohužel mi nesedí ani barevně, nějak se nepřizpůsobí tónu pleti tak, jak jsem zvyklá... Jediné, co se mi líbí je SPF 37. Brala jsem si ho na dovolenou k moři, když se mi vyhodila ta kopřivka jako intolerance opalováku na obličej, tak jsem se sem tam mázla tímto BB, abych se nespálila, ale nebylo to dobrý, měla jsem šílenou barvu, brzy jsem se leskla, spíš tak nějak tála... no, krása nesmírná to nebyla, fakticky ne!
 


 
 
The Face Shop - Clean Face Oil-Free BB Cream - toto BB jsem si objednala zejména proto, že je určen na mastnější typ pleti, je bez olejů a obsahuje mnoho výtažků přírodních - z grepových jader, medový extrakt, tea tree atd. Tento krém je mnohem lepší než ten předchozí, není tak hutný, má řidší konzistenci, lehce se roztírá, dobře se vstřebává a přizpůsobuje tónu pleti. Barevně mi taky mnohem lépe sedí. Tak co mi na něm vadí??? Nějak se mi podařilo přehlédnout to, že neobsahuje UV filtr, nebo se o něm alespoň nikde nepíše. Tak teď na zimu by to asi nevadilo, ale v těch jarních a letních měsících mi to fakt vadilo. A já se mezitím zamilovala do minerálního makeupu, který taky ten UV filtr nemá.... no, takže vlastně nevím, oč mi jde.... jen prostě, že zatímco ten předchozí BB ani nedopotřebuju, tak tento bych klidně používat mohla, ale znovu si ho prostě nekoupím.

Tak jsem byla v komentářích poučena, že minerální makeupy mají UV, jen se to na ně z ekonomických důvodů nepíše :) Takže jsem opět o něco chytřejší. Díky!
 



Tak a teď porovnání obou BB krémů:




Myslím, že je na první pohled vidět, že Power Perfection je mnohem hutnější a kryvější, než Clean Face.



Tak to by bylo pro dnešní den vše. Mějte se moc moc pěkně a prozraďte mi, jaké kosmetické "přešlapy" jste si pořídili/y  vy :) Ať vidím, že v tom nejsem sama!
 
Meduňka

21 komentářů:

  1. Já jsem si asi dlouho nekoupila žádný vyložený nepodarek... Ale je fakt, že hydrabio sérum mi taky moc nevyhovuje, ačkoliv ho všichni opěvují. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to nevím, kdo to všechno píše, když my 3 se shodneme, že je serum na prd :)

      Vymazat
  2. To sérum jsem měla taky a mám hodně podobný názor.. :) tenkrát jsem ho měla ještě s krémem a micelárkou a celá řada Hydrabio mi přišla na nic :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, měla jsem taky celou tu sadičku :) ale ty ostatní přípravky mě zdaleka neštvaly tak moc jako to sérum :)

      Vymazat
    2. Jo tak to mě to sérum štvalo taky nejvíc :D ale jako ani micelárka mi nepřišla jako žádná bomba.. snad krém jediný ušel :)

      Vymazat
  3. Me vyhovovalo Hydrabio jako takove, krem. A Hydrabio legere. Serum jsem nezkousela.

    OdpovědětVymazat
  4. Meduňko jaký minerální makeup máš?, většina jich má přirozené SPF cca 10-15 v sobě. K tématu - Bb nepoužívám a s Hydrabio mám podobnou nanicovatou zkušenost taky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, mám EDM, myslela jsem si, že by to snad něco mít mělo, ale napsáno na tom nic není a tuším, že jsem to hledala i na netu a nic jsem nenašla. Tak žiju v tom, že to UV nemá, ale za celý léto jsem se "nechytila", ani když jsem byla na sluníčku dlouho... tak nevím, no...

      Vymazat
    2. no... minerální makeupy na sobě nemají napsané SPF, protože aby to mohla mít v USA kosmetika napsané, tak by se musela nechat otestovat jakýmsi nezávislým úřadem, který jí hodnotu SPF přesně zjistí ... a pak si to můžou napsat na obal. jenomže tohle testování je dost drahé a výrobci minerální makeupu přeci jenom nejsou L'Oreal, takže si to nikdo netestuje. ale většina mmu SPF fakt obsahuje, no myslím, že nad deset to není, je to tak kolem 5-8.

      Vymazat
    3. ach soooo, no to je super, kolik se toho tady člověk dozví! Děkuji moc!

      Vymazat
    4. A platí to i pro další přírodní věcičky, třeba různé oleje a lecitinová séra apod. mají své přirozené UV filtry, nejsou moc vysoké, ale jsou tam. Dtto třeba přírodní pudry, LeClerc má určitě nějaké SPF 4, zhruba tak. Moc to není, ale lepší než nic. ;)
      Verunka

      Vymazat
  5. To hřímání u Hydrabio séra mě pobavilo :). Mně už do chalupy (eh, ne že by se našemu pražskému bytu dalo říkat chalupa) nesmí žádný asijský BB krém, sice mi udělaly na první pokus krásnou tvářičku, ale pak vyskákaly pupence, póry se ucpaly...hotová katastrofa a fuj hnus :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak taková reakce na BB se u nás doma naštěstí nikdy nekonala :)

      Vymazat
  6. Mňa dosť naštvali laky Rimmel 60 sec (tie novšie farbičky, čo sa objavili v lete), po dobrej skúsenosti s týmito lakmi som ich pár vzala a každý jeden má úplne katastrofálne okousaný šteteček a okrem jedného ani v 4 vrstvách nekryjú... ok, aspoň že stáli každý nejakých 35 kaček, čo ma ale nahnevalo viac, že som sa dokopala k nákupu China Glaze a ako never more... síce mám len jeden, ale kvoli nemu som už nemám chuť od nich nič skúšať. A propos tých UV filtrov v minerálnom MU na stránkach pureskincare.cz (konečne som našla MU, ktorý mi farebne sedí a nemá trilión ďalších látok!) píšu: "Přirozený obsah minerálů oxidu zinečnatého (Zinc Oxide) a oxidu titaničitého (Titanium Dioxide) pomáhá chránit před UV slunečním zářením." A to mne osobne stačí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak mne to asi taky stacilo, protože jsem se nespalila cele leto, ani nerůžověla :) Jen jsem o tom nevedela, ze je to tim oxidem :)

      Vymazat
  7. Tento týden mám naplánovaný článek o Hydrabio sérum i krém, já je miluji :D vyhovují mi maximálně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem říkala, že to lidi milují:) to já jsem divná osoba :)

      Vymazat
  8. S tym hydratacnym serom si ma teda nepotesila, chcela som si ho kupit, ale dakujem teda, ked si predstavim, ze by mi na tvari urobil to co tebe, tak by ma asi porazilo. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já být tebou, tak schrastím někde tu sadičku - kupovala jsem ji snad za 100Kč a bylo tam serum, krem a micelarka. Ono to serum je fakt hodne chvalene, to mozna bude moji pleti, ze mi nesedi.

      Vymazat
  9. Krém Hydrabio mi vyhovuje na bežný deň oveľa viac ako Sérum. Avšak, keďže som ho už mala kúpené, zobrala som ho so sebou na dovolenku na Rhodos a tam to bola úplná bomba. Nechávala som ho v chladničke a keď som prišla z pláže, hodila si sprchu a napackala na seba to vychladené sérum, ktoré sa do rozhorúčenej pleti ihneď vpilo neexistoval pre Sérum žiaden iný konkurent:))Proste úžas.

    OdpovědětVymazat
  10. Mentalistu nesleduji, ale taky mám ráda, když tak jemně prší, otevřu si okno a poslouchám, je to úžasný relax.
    Biodermu mám ráda, ale tento výrobek jsem ještě nevyzkoušela. Používám Sébium Moussant gel, a to už několik let, nemůžu si vynachválit!
    BB krém jsem měla jeden, ale byl na mě moc tmavý, nepoužívám teď žádný.

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty