sobota 24. srpna 2013

moje láska Lee Stafford

krásnou sobotu přeji,

už si ani nepamatuji, kdy naposledy jsem vám ukazovala svoje vlasové přípravky. Tak trochu mlhavě si vybavuji, že jsem psala o šamponu a kondicioneru od Natura Siberica,  tyto přípravky nebyly vůbec špatné, ale tak nějak mě trošek nudily.
Teď vám hned prozradím, že současné vlasové produkty mě zatím nudit nezačaly, ba naopak jsem z nich docela nadšená a ochám si o 106 :)
 
Mojí dennodenní rutinou je nyní používání šamponu a masky Lee Stafford Hair Growth. Jedná se o přípravky, které jsem určeny k výživě a regeneraci vlasů a k ochraně proti jejich vypadávání.  Nyní pár oficiálních slov z webu:
 
Obsažený komplex Pro-Growth™ s rostlinnými proteiny vyživuje a posiluje vlasy zevnitř a zajišťuje jejich optimální hydrataci. Pšeničný protein povzbuzuje prokrvení vlasové pokožky a posiluje vlasové kořínky. Šampon vytváří správné pH vlasové pokožky pro rychlejší růst zdravých vlasů, aby dosáhly své maximální délky. Vlasy získají objem, jsou posílené, měkké, hladké a zdravější. Extrakty z jablka a citronu dodávají vlasům lesk a antioxidační extrakt ze zeleného čaje chrání vlasy před vlivy prostředí, tepelným poškozením (fénem, žehličkou) a redukuje vznik volných radikálů způsobených UV zářením.
 
Hned na úvod musím říct, že oba přípravky naprosto božsky voní! Vůni dokonce cítím i já se svými téměř nefunkčními čichovými buňkami :) Vlasy voní opravdu i druhý den. Řekla bych, že parfemace je dost netypická k vlasovým přípravkům. Evokuje mi parfémy od Muglera, lehce Aliena, ale kamarádka říkala, že prý je téměř stejná jako Angel, což jsem neověřovala, neb Angela nemám a v našem menším městě nemám k dispozici Angela na každým rohu :) Ta vůně je pravda to, co mě baví na šamponu i masce úplně ze všeho nejvíc. Já se při každé koupeli cítím tak nějak luxusně, strašně moc si to užívám a nejraději bych si ty vlasy myla i 2x denně :)
 
 

Šampon je konzistence hodně tekuté, je průhledný, jak jsem již zmínila - velice velice voňavý. Šampon přiměřeně pění, stačí mi mýt jednou, s některými šampony musím umývat 2x. Jaké jsou vlasy jen po použití šamponu, to netuším, protože používám vždy jen společně s maskou.
 
Složení si můžete proštudýrovat na obrázku níže, nebude to nic pro milovníky čistě BIO eko přírodní kosmetiky, bo obsahuje např. LSL nebo Amodimethicone. Jak jsem se dočetla, Amodimethicone by  byl ve vodě rozpustným, pokud by byl v šamponu obsažen spolu s Cetrimonium chloride a Trideceth-12, které  jsem okem svým zkoumavým ve složení nenašla. Ovšem nejsem chemik a pouštím se fakt do neznámých vod, tak mě klidně poučte! :) Já to složení neřeším.
 
Balení se mi moc líbí, to platí i o masce. Tmavě růžový (malinovofuchsiový) plast je vyloženě ženský a líbivý. Já jsem taková nekomplikovaná v tomto směru, dejte něco do růžovýho obalu a já si to koupím :) A když to ještě tak božsky voní, cha, to musí být moje!!!
 
Objem - 200ml a to za "krásných" cca 260,- Kč.
 
 
Maska taktéž krásně voní, konzistence je taková gelovokrémová, není ani hustá ani řídká, ani malá, ani velká, ani levná, ani přespříliš drahá. Prostě tak akorát :) Podrobné info z webu Profimedu, kde ji můžete sehnat.
 
Zázračná maska pro zdravý a rychlejší růst vlasů s vyživujícím a hydratačním komplexem Pro-Growth™ založeným na rostlinných proteinech. Maska proniká hluboko do vlasů, hydratuje je a vyživuje. Zároveň hydratuje vlasovou pokožku, vyživuje a posiluje vlasové kořínky a upravuje pH vlasové pokožky - vytváří zdravé pH pro rychlejší růst kvalitních vlasů a působí proti vypadávání vlasů. Dodává vlasům i pokožce optimální hydrataci a lesk a chrání je před vnějšími vlivy.

Lee radí: Tuto luxusní masku používejte vždy mezi šamponem a kondicionérem. Do umytých vlasů vetřete množství velikosti vejce, jemně vmasírujte od kořínků ke konečkům a poté nechte působit 5 minut. Důkladně opláchněte a naneste kondicionér, jak jste zvyklí. Doporučujeme používat společně se šamponem a kondicionérem pro vlasy, které nikdy nedorostou - mají stejné složení, které výrazně podpoří účinek masky. Tato maska vaše vlasy ozdraví a udrží je zdravé a dovolí jim dorůst do jejich maximální potencionální délky.

Zázračnou masku používejte při každém mytí dokud se stav vašich vlasů nezlepší. Potom postačí pouze jedna aplikace týdně pro zachování zdraví a krásy vlasů. Pro vyšší účinek můžete masku ponechat působit i delší dobu. U kudrnatých, výrazně suchých nebo poškozených vlasů můžete masku použít jako bezoplachovou péči - vetřít ji do suchých vlasů (ne na pokožku) a ve vlasech ponechat celý den.

Jak jste asi pochopili, tak kondicionér nepoužívám, mám pocit, že šampon a maska bohatě stačí. Fakt až až :)





 
Složení opět můžete nastudovat, třeba se v tom vyznáte a něco tam fakt vyčtete a pochopíte, na rozdíl od mé maličkosti :) Našla jsem tu to hledané Cetrimonium Chloride (kdo hledá, ten evidentně dřív nebo později najde), ale zase mi tu chybí ten Amodimethicone ....
 

Objem taktéž 200ml, což není na masku moc a to za cca 380,- Kč.

No a konečně se dostáváme k tomu, že.... vlasy jsou po použití těchto přípravků krásné, hebké, jemné, ale vůbec ne takové silikonově klouzavé, nejsou nijak zplihlé, těžké, nejsou ani polétavé, upravují se dobře, v culíku vypadají dokonce i objemně - jakože tlustej culík.  Mastí se mi stejně jako s ostatními vlasovými přípravky, takže myju standardně denně.

Co se týče toho, zda mi vlasy dorostou až na zadek, tak to zatím bohužel neposoudím, neb používám měsíc a zatím jsem si těchto účinků nevšimla, ale rozhodně je budu intenzivně sledovat a poreferuji v nějakém následujícím článku.  Docela jsem hodně zvědavá, zda podpoří nějak růst. Poslední měsíce jsem měla pocit, že mi vlasy tak moc padají, že budu brzy plešatá, no zatím nejsem, což je pozitivní zpráva! :) Ale popravdě zatím nepociťuju, že by se vypadávání nějak viditelně zastavilo... ani nevím, zda jsem to čekala. Ale viděla jsem na netu různé fotky, jak bleskově rychle lidem po těchto výrobcích vlasy, tak to jsem na to extra zvědavá, měla bych si to nějak měřit asi, já mám pocit, že mi vlasy rostou docela pomalu... tak třeba to bude teď turborychlost :) Každopádně prozkouším poctivě, plánuji po vypotřebování koupit další balení, tak to bych musela být úplně mimo, abych ty účinky pak nedokázala posoudit :)

No, tak to by bylo pro dnešek asi všechno. Snad jen řeknu, že jsem přípravky koupila přes internet v drogerii Boots v akci 1+ druhý za 1/2. Neobjednávala jsem já, ale dobrá duše Klér, která mě o akci laskavě informovala a moje přání pak i realizovala :)

Nově by snad Lee Staford měl být dostupný i v drogerii DM, ale netuším, zda ve všech... a na neschopence si to ani nemohu jet ověřit, takže to bude váš domácí úkol na příště, dát mi vědět, zda ve vaší DM je mají a za jako cenu :)

Jistě jste si všimli, že na fotce je ještě jeden přípravek na vlasy, ale článek už mi připadá dost dlouhý, tak si necháme Loreal na příště :)

Mějte se moc pěkně a užívejte víkend :)

Meduňka

 

11 komentářů:

  1. Presne tieto dva produkty mam v plane si kupit. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. tu masku jsem měla a vůbec mi nevyhovovala :-( dokonce mi po ní vlasy padaly. škoda

    http://onceuponatimeside.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to hrozný, jak jsme každá jiná, jestli má vůbec cenu ty recenze psát, když to beztak sedne každýmu jinak :(

      Vymazat
    2. Tak recenze jsou spíš pro rozšíření obzorů..Určitě nejsou zárukou,že vše sedne každému.Já si rozšiřuju obzory moc ráda..takže za recenze neprofláklých výrobků jsem vděčná.Díky moc.

      Vymazat
  3. No, lákalo by mě to kvůli vůni, ale zas ta cena.... a myslím si, že to o růstu vlasů je - dámy prominu - pěkná pitomost :-D Tam nic nezmůžeme, to je genetika!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zas vyzkoušené na sobě to nemám, takže na článek jsem určitě zvědavá ;-)

      Vymazat
  4. Jediné, co se mi líbí je ten růžový obal, složení pro mě stojí za starou belu, ale vím, že kámoška tohle duo jednu dobu používala a byla spokojená, dokonce bych řekla, že vlasy jí opravdu více rostly, zkrátka každý musí najít to, co přesně vyhovuje jeho vlasům a pokožce :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mi teďko padají dost vlasy. Přisuzuju to nastávající změně roční doby. Značka Lee Staford mě dost lákala dříve. Teď už ujíždím pouze na Toni&Guy přípravcích a olejíčku od Biosilk :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tedy, a nepadají ti kvůli tomu Tonimu? mně vlasy solidně dodělal :-/

      Vymazat
  6. jsem na tuhle značku zvědavá, čekám až bude v DM, i když Profimed tu taky máme, díky za tip, až dopatlu co mám doma, tak asi zkusím tyhle růžovky :)

    OdpovědětVymazat
  7. já tu masku miluju! je snad nejlepší, kterou jsem kdy měla ... tím zázračným růstem si sice nejsem moc jistá, ale nikdy jsem po žádném výrobku neměla tak krásné, uhlazené a lesklé vlasy! když jsem ten efekt viděla poprvé, málem mi spadla brada :D plánuju na ni psát taky recenzi ;) ... šampón jsem nezkoušela, protože mám citlivou pokožku hlavy a nemůžu používat silikony a sulfáty :(

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty