úterý 12. února 2013

(ne) recenze Holika Holika BB Clearing Petit

pěkný den,

dnes jsem si pro vás připravila něco málo slov o BB krému od Holika Holika, který je určen na mastnější nečistou pleť. Pořídila jsem ho samozřejmě na ebay společně s BB Baby Bloom, který tu velebím už pěkně dlouho! Tento BB krém zatím stojí v koupelně tak trochu v koutě, absolutně odstrčený. A to je taky důvod, proč se dnes jedná o nerecenzi. Ona se totiž nedá psát recenze něčeho, co jste řádně neodzkoušeli....a já jsem tento krém fakt řádně neprozkoušela. On mi totiž vůbec nesedl a já nejsem schopná se donutit k tomu, ho zkoušet a testovat, protože prostě v něm vypadám fakt blbě. Měla jsem ho na sobě asi 4x (no možná i 6x, ale víckrát určitě ne), pak jsem ho dala stranou a už se k němu nevrátím!
 
Teď přejděme k tomu, co mohu o krému říct.
 
Krém má velice roztomilé kočičkové balení, proto mě také krém zaujal :)
 

Barva BB krému mi bohužel absolutně nesedí! Ačkoli jiné korejské BB krémi mi zatím seděly dobře, tento je prostě tmavý! Není barevně do šeda, spíš mi připadá hnědooranžový. Krém se dobře roztírá, nicméně ta barva je pořád na můj vkus hodně tmavá.






Krycí schopnost tohoto krému je až neuvěřitelná. Na to, že je to BB krém tedy musím říct, že kryje lépe než kde který můj makeup! To krytí snad není ani střední, ale plné... nebo přinejmenším něco mezi tím. Jenže on je i hrozně maskoidní a nemyslím si, že je to jen tím tmavším odstínem. Nepodařilo se mi ten efekt vyfotit, ale fakt je maskoidní. Mám pocit, že je vidět mnohem víc, než třeba Revlon colorstay!
 
Finiš tohoto BBčka je absolutně matný - až pudrovitý! Vůbec jsem něco takového od BB krému nečekala. Myslela jsem si, že BB krémy by měly tak trochu rozjasnit pleť.
 
Maskoidnost je sama o sobě šílená, jenže on na mojí pleti navíc ještě šíleně oxidoval. Umíte si představit, když na vás zoxiduje něco, co už předtím bylo na vás docela tmavé???? To je prostě příšernost, marnost nad marnost... byla jsem oranžová, přitom jsem se po několika hodinách začala lesknout, musela jsem se přepudrovat, pak jsem vypadala ještě hůř, bylo to na obličeji šíleně vidět.... no necítila jsem se dobře.
 
A aby toho nebylo málo, tak se krém taky docela otírá. Na fotce jsem se vám snažila demonstrovat, jak vypadá papírový kapesníček, pokud si s ním přetřu ruku, na kterou jsem řádně rozetřela do ztracena tento BB krém!
Nic moc, co? V bílém roláku bych teda při používání tohoto krému, fakt nechodila!

 
Ale abych nebyla jen kritická - krém je velice příjemně parfemovaný. Obsahuje tea tree olej, který má antibakteriální a antimykotické účinky, měl by mít blahodárný vliv na stav pleti. Krém po tomto tea tree oleji také voní, což je mi příjemné, neb tento druh vůně vyloženě oblibuji a tak trochu doufám, že je ho ve složení hojně (což nedokážu posoudit, neb na krému nejsou popisky v AJ a korejsky neumím).
 
Suma sumárum
 
výhody:
+ cena - cca 120Kč
+ vysoké SPF 30
+ pěkné balení
+ příjemná parfemace
 
nevýhody:
- tmavý odstín
- až moc matný finiš
- maskoidnost
- oxidace
- otíratelnost
 
Tak to by bylo asi tak vše, co mohu k tomuto krému říct. Nejsem schopna posoudit ty blahodárné účinky na pleť, neb jsem ho opravdu použila jen několikrát, což by nestačilo na to, aby se nějaké účinky dostavily.
 
Zkoušel někdo z vás tento BB krém? Máte podobné zkušenosti???
 
Meduňka
 
 

11 komentářů:

  1. Cena je fakt pekna, ale ty vlastnosti. Me ta Misha co mam od tebe taky plne kreje, jsem z toho na vetvi :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak jestli ti misha připadala plně krycí, tak nevím, jak bys okomentovala toto :D

      Vymazat
  2. Uh... koupi jsem sice neplánovala, ale dík za varování :)

    OdpovědětVymazat
  3. třeba ti bude sedět, viděla jsem i kladné ohlasy, ale mně teda nesedl vůbec

    OdpovědětVymazat
  4. Ajeje, zrovna čekám, až mi dorazí :D Tak to jsem zvědavá :-/

    OdpovědětVymazat
  5. podle popisu zní teda hrozivě :) ale balení je fakt rozkošné, to se musí nechat :)

    OdpovědětVymazat
  6. mňa na plnej žiare odrádza, keď bb-čko spudrovatie. Tento efekt mi robí na tvári aj slávny lionel a pripomína mi na tvári masku, fuj. Takže tento je pre mňa úplne pasé!

    OdpovědětVymazat
  7. Ne, že bych si ho hodlala kupovat, těmhle odmašťujícím věcem moc neholduju, ale i tak, děkuju za varování... Jen ta kočička je úžasná:)

    OdpovědětVymazat
  8. Mám tenhle ve variantě essential a mám z něj celkem dobrý pocit. Až na parfemaci.

    allthatgems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Uf, předevčírem jsem se na ebayi hodně rozmýšlela, jestli ho nemám objednat... Díky, žes mě ušetřila zklamání. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jaaaaj,tak ta barva je....zajimava :-) ale dostalo me to kryti,to je famozni!!!

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty