středa 13. února 2013

Natura Siberica - Tonic Lotion

pěkný den všem,
 
i stalo se jednoho krásného dne, že jsem si v postu na Den je krásný narazila na kosmetiku Natura Siberica a zamilovala jsem si na první pohled obaly! Hned jsemvlezla na eshop a začala šmejdit. Vyšmejdila jsem hned několik kousků, které jsem nutně, ale fakt nutně potřebovala doma!
 
Jedním z nich bylo tonikum pro každodenní čistění pleti na smíšenou a mastnou pleť.
 
V shopu se o dočtete o přípravku následující:
Tonikum ke každodennímu čištění pro smíšenou a mastnou plet. Tonikum s obsahem sofory japonské, meduňky a pšeničných proteinů jemně čistí, hydratuje a normalizuje přirozenou tvorbu mazu, dodává pokožce svěžest, jemnost a jas. Extrakt sofory japonské (jerlínu japonského) obsahuje až 30 % vitaminu P (rutinu), který zpevňuje pleť, urychluje procesy regenerace, reguluje tvorbu mazu. Meduňka vyrovnává a zklidňuje pleť. Pšeničné proteiny obnovují strukturu pleti, vyživují ji, pokožka je jemná a matná. Ke každodennímu použití.
 
Představovala jsem si, že to bude tonikum, jakože tonizující pleťová voda, víte, co tím myslím, prostě čirá tekutina, kterou použiju po čistění pleti pro tonizaci, taková ta tečka na závěr čistění, po které už následuje jen krém či sérum a krém.
 

Jaké však bylo moje překvapení, když zásilka přišla a vrhla jsem se na tonikum - z lahvičky začala na tamponek vytékat bílá tekutina - vpodstatě pleťové mléko. No co vám budu povídat, koukala jsem na to jako puk!

Co mě opět zarazilo, byla etiketa s českým popisem, kde se hovoří o extraktu z majoránky a zeleného čaje....ve oficiálním složení se však žádné takové složky nevyskytují...



Někde se evidentně stala chyba! Proto jsem pátrala a na českých stránkách této kosmetiky jsem objevila tonizující pleťové mléko, které popisem i složením odpovídá mému "toniku". Záhada je tedy rozluštěna, v obchodě prostě zaměnili tonikum a tonizující pleťové mléko. On mate už ten anglický nápis na etiketě - Tonic Lotion ....
 
Od této chvíle tedy víme, že se skutečně jedná o pleťové mléko a budeme ho tak posuzovat!
 
Mléko má takovou konzistenci, jakou od mléka čekáte, ale není nijak extra tekuté, jen tak příjemně. Parfemace je velice jemná, nevtíravá, řekla bych, že lehce nasládlá.
Při čistění se mléko velice rychle vsakuje do pleti,ale ne tak rychle, abyste si nestačili pleť vyčistit, prostě jen nejste dlouho ulepení, mastní atd. Mléko krásně odličuje a to i oči, aniž by mi podráždil pokožku, ani tu kolem očí, stejně tak samotné oči mi neslzí, nepálí, ale je pravda, že moje oči toho snesou hodně, já se sem tam přejedu i něčím s alkoholem a nemám problém....takže zvažte, zda jsou moje doporučení "směroplatná" :)
Můžu vám však garantovat, že po vyčistění budete krásně jemnou, hebkou, jakoby hydratovanou pleť. Mléko se přitom do pokožky vstřebá cca do 45sekund - schválně jsem to stopovala :)
 
Nedokážu posoudit, zda tento přípravek opravdu urychluje regeneraci pleti nebo omezuje maštění pleti - používám přípravků na mastnou pleť víc, takže nevím, který přípravek přesně přináší ten či onen účinek.... dívám se čistě jen na čistící schopnost a ta je fajn! Na jedno čistění nepotřebujete ani velké množství přípravku, protože se s ním dobře pracuje a jde velice dobře po pleti roztírat.

Koukla jsem se, ale trošku na zoubek použitým bylinám a zjistila jsem následující:

"V čínském lékařství patří safora japonica k 50 nejvýznamnějším léčivým rostlinám. Užívá se jako antibakteriální, protizánětlivý, antispasmatický, pročišťovací, a protihorečnatý prostředek, jako diuretikum, laxativum, hypotensivum a abortivum. Odvar z listů zvláčňuje a zvlhčuje kůži a snižuje krvácivost, jak z povrchových ran, tak při vnitřním krvácení, pomáhá též při léčbě epileptických záchvatů a všeobecně k uvolňování křečí. Odvar z dřeva se používá k léčení nežidů a hemoroidů." (zdroj: www.wikipedie.cz)

" Meduňka se v kosmetice užívá jako přísada do bylinných směsí k výrobě výtažků pro posilující koupele a do přípravků určených pro mastnou pleť a mastné vlasy. Přidává se do většiny bylinných pleťových masek, dodává pleti svěžest." (zdroj:www.nasevyziva.cz)

"Cédrový olej sa osvedčil aj pri vonkajšom použití. Poradí si s popáleninami, kožnými chorobami, lupinami i vypadávaním vlasov. Dámy ocenia schopnosti oleja omladiť pokožku, pretože jej dodáva pevnosť a pružnosť. Dokonca je prospešný aj pre mastnú pleť, lebo eliminuje tvorbu kožného mazu. Po aplikácii na vlasy sa účinok prejaví vo forme lesku a hebkosti." (www.plnielanu.zoznam.sk)

"Mydlice lékařská je vskutku renesanční rostlina. Se stejným úspěchem může být použita v medicíně, v kosmetice i v domácnosti. Ačkoli její léčivé vlastnosti byly známy již v antickém Řecku a ve středověku, v minulém století se prodávala hlavně jako prostředek na praní jemných tkanin, hedvábí a vlny pod názvem "mýdlový kořínek, Hlavní obsahovou látkou jsou saponiny. Jejich vlastností je, že při protřepávání s vodou silně pění. Působí proti bakteriím a plísním. používá mydlice zevně  při obkladech a čištění zanícené pokožky (např. v léčbě akné), k mytí a regeneraci vlasů, k protirevmatickým obkladům a při kožních obtížích (např. pásovém oparu)." (zdroj: www.alphanova.cz)

Tak to by k použitým bylinám stačilo, samozřejmě to není celý výčet...

 
Já osobně jsem s mléko-čistidlem absolutně spokojená!!!! Mléka jsem nikdy zase tak moc neoblibovala, neb jsem si po nich často připadala ulepená a umaštěná, což při tomto přípravku nehrozí.



Co se mi líbí je i systém uzávěru přípravku, připadá mi takový jistější, než klasické otevírací lahvičky, kterým se časem vyklechtá zavírání a mohou vám raz dva při cestování vytéct. Balení je celkově vyvedené, kvalitní, nepůsobí laciným dojmem.



 
Já osobně jsem s tímto mlékem fakt spokojená, líbí se mi, že je přírodní - 99,4% ingrediencí je organických, má certifikát  ICEA - eco, bio cosmetics, líbí se mi parfemace, líbí se mi rychlé vstřebávání a pocit hydratované pleti.
 
200 ml mléka za 210,- Kč je však docela dost.... já kupovala ve slevě, takže ceny byla fajn.
 
Pokud se vám přípravek líbí a chcete ho vyzkoušet, můžete ho zakoupit:
 
www.hairbeauty.cz za 210,- kč nebo na www.naturasiberica.cz za 179,- Kč.
Ony se ceny těch produktů dost liší v jednotlivých obchodech, zrovna tento přípravek je jako na potvoru v hairbeauty dražší, nicméně celkově bych řekla, že hairbeauty je celkově levnější. Detailní srovnání si asi budete muset udělat sami, ale já vám uvedu pár příkladů, náhodně vybraných přípravků, které by se mi líbily!
 
Živé vitaminy na vlasy a tělo -   hairbeauty - 180,- Kč;      naturasiberica - 239,- Kč
 
Tekuté mýdlo -                        hairbeauty - 90,- Kč;        naturasiberica - 109,- Kč
 
Oční sérum -                           hairbeauty - 270,- Kč;      naturasiberica - 339,- Kč
 


Toť asi vše k dnešnímu tématu! Mějte krásný den, Meduňka
 

6 komentářů:

  1. To byla recenze s nečekaným zvratem :)! Už konečně tu značku musím taky vyzkoušet, dávám si ji na pořadník, až u mě ustane ekonomická krize.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak už je jedna černá a jedna zlatá lahvička na cestě - sérum a denní krém :-). Vypadá to parádně, díky! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Na hairbeauty šampony mají - v sekci vlasová kosmetika :) Taky jsem si tuto značku oblíbila a zkouším jejich výrobky jak divá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je, tak to se ted stydim, fakt jsem to tam prehlidla!!! Uz jsem to opravila, abych je nejak neposkozovala! Dekuji za upozorneni!

      Vymazat
  4. Já bych milovala už ten obal :)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty