neděle 20. května 2012

moje mazadla

pěkné nedělní odpoledne, hned v úvodu bych měla říct, že tento post by vůbec nespatřil světlo světa, kdyby nebyly servery diabla 3 přetíženy, neodpojily mě a tvrdošíjně mě neodmítaly připojit zpět do hry :)
Dnes vám chci ukázat svoje mazadla na tělo. Přiznám se, že jsem na to mazání trochu šlompák, sem tam se mažu pravidelně před spaním, sem ta nemažu nikdy, sem tam se mažu jen po holení a sem tam se mažu i ráno, abych celý den voněla :) Tato "sem tam" období se docela pomalu střídají a prolínají...

takto po hromadě to vypadá až děsivě :) to nemám šanci vymazat :)

DOVE - Beauty Body Lotion - hydro fresh - zkrášlující hydratační tělové mléko, dle etikety by toto mléko mělo být lehce roztíratelné a rychle vstřebatelné, což mohu potvrdit. je určeno na normální pokožku, kterou by mělo hydratovat 24 hodin. Samozřejmě by se mělo používat každý den, což nedělám, kdybych to dělala, neměla nesušila bych ho doma už od září, že....
Toto mléko jsem kupovala loni v Chorvatsku, protože jsem si zcela nepochopitelně nezabalila ani tělové mléko ani odličovací....naštěstí v místním miniobchůdku byl k dispozici toto mléko, které jsem pak používala i na doodličování obličeje. Toto mléko je hodně tekuté, což mi vyhovovalo a dobře se mi s ním pracovalo.  Bonusem je příjemná vůně typická pro Dove.

PALMOLIVE - Naturals - Milk a Honey - jedná se o mléko, které jsem tuším kupovala také v Chorvatsku a nebo možná ve Vídni, teď si nejsem jistá...ale jak tak koukám, tak etiketa je popsána slovanskými jazyky, tak to vidím spíš na to Chorvatsko... ale ono na tom nesejde. Vozila jsem ti toto mléko ze zahraničí kdykoli jsem mohla, protože je to moje oblíbené tělové mléko, miluji ho zejména pro jeho vůni. U nás se z této řady med a mlíko prodávalo mýdlo, tekuté mlíko, sprchový gel a tuším, že pěna, ale tělové mléko nebylo k mání, nevím, jaká je situace teď. Toto mléko ze všech vystavených kousků takové nejhutnější, jde nejhůře rozetřít. Dle etikety by mělo jít roztírat lehce a rychle se vstřebávat.... (to je asi univerzální věta, která se na ta balení píše...)... já nevím no....podle mě se vstřebává nejpomaleji ze všech,ale není to žádná tragédie. Mělo by obsahovat vitamín A a E, směs výtažků medu a proteinů. Mám ho ráda zejména pro jeho vůni, jestli s tou pokožkou dělá divy, to vám nejsem schopna s čistým svědomím zodpovědět, protože fakt nemažu pravidelně..... používám jej většinou jen v zimě, k létu mi ta vůně nějak nesedí...

DERMACOL - Aroma Ritual - belgická čokoláda - tuším, že už jsem jej v nějakém postu ukazovala. Je to můj hodně oblíbený přípravek na tělo. Mělo by zvláčňovat, zjemňovat, hydratovat. Pomerančový olej by měl osvěžovat mysl, rozveselovat a odstraňovat napětí, dokonce i harmonizovat duši. ....(s tou harmonizací duše to možná trochu přehnali :))
Mléko má takovou naoranžovělou barvu, krásně se roztírá, rychle se vstřebává, voní opravdu božsky. Evokuje ve mě svoji vůní Vánoce. Moc ráda ho používám. Doporučuji pro nepříliš suchou pleť, toto mléko není žádný mistr v hydrataci pokožky!

NIVEA - Happy Time - osvěžující tělové mléko - určeno na normální až suchou pokožku. Toto mléko by se mělo (jak jinak) rychle vstřebávat, hydratovat 24 hodin a posilovat ochrannou bariéru pokožky. Obsahuje výtažky z bambusu a mléčné proteiny. Vůně citrusových květů by měla zajistit svěžest po celý den - což mohu potvrdit. Toto mléko používám většinou v létě přes den, abych celý den cítila z rukou vůni, která se mi opravdu moc moc líbí, je mi příjemná... asi na tom Happy Time něco bude :)
Roztírá se opravdu dobře, vstřebávání klasicky v normě, nemám výtky a doporučuji!

NIVEA - Q10 plus - pravidelné 2 týdenní používání by mělo pokožku zpevnit a zpružnit, pokožka by měla být hydratovaná, hebká a vláčná. Tělové mléko obsahuje koenzim Q10, který je přirozenou součástí pokožky, nicméně s přibývajícím věkem jeho množství v pokožce klesá.
Nebudete mi to věřit, ale opět je slibována snadná roztíratelnost a vstřebatelnost :)
Toto mléko mám doma asi 100 let, jistě je minimálně 4x prošlé - zabavila jsem ho mamce, která ho nakoupila po milionu kusech v makru. Mohu souhlasit s tím, že se dobře roztírá. Má takovou tekutou konzistenci, která se opravdu rozetře raz dva, ani ho není potřeba velké množství. Vstřebává se taky rychle, jen ta vůně, ta mi teda není a nikdy nebyla sympatická....neumím ji popsat... ale jako fakt to není vůně roku....

DOVE - Supreme Body Silk - co slibuje tento tělový krém, to vám neřeknu, protože na něm není žádná etiketa, na které bych to přečetla a hledat to na netu se mi tak nějak nechce...takže vám povím jen svoje pocity..... nádherně voní, konzistence je opravdu krémová, krásně se roztírá, rychle se vstřebává (kdyby to etiketu mělo, tak by nám to na ní jistě slíbili)...pokožka je dlouhodobě provoněná a sametová, moc ráda tento krém používám, když si teda na něj vzpomenu :) Nemůžu jinak než doporučit!

SALOOS natur cosmetic - Bio kokosová péče - čokoláda - kokosový olej a extrakt z kakaových bobů slibuje hýčkat tělo i duši. Tento produkt slibuje zpomalení stárnutí pokožky, ochranu před dehydratací, snášenlivost a pro majitele senzitivní pokožky. Opojná vůně by měla vyvolávat pocit štěstí a dobré nálady. Kokosový olej taje při 25ti stupních, jinak je obsah takový .... já nevím, připomíná mi ztužený tuk na pečení...(ne snad, že bych ho používala...brrrrr)....musím ho vydloubávat z kelímku nehtem a nechat roztát v dlaních.... pak se roztírá dobře, vstřebává se pomaleji než běžná tělová mléka, alespoň dle mého úsudku. Pokožka je na dlouho krásně provoněná kokosem a čokoládoou, navíc je jemná a tak celkově v dobré kondici. Ráda kokosové mléko používám po opalování. Doporučuji.

Tak to byl krátký popis všech mých mazadel na tělo, třeba se necháte něčím inspirovat :)

pěkný zbytek dne přeje vaše Meduňka!

5 komentářů:

  1. DOVE - Supreme Body Silk je nejvíc nejlepší mazadlo! Dobrý vkus ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Z těchto věcí mám zkušenosti jenom s Dermacolem. Na jeho vůni jsem si musela hodně dlouho zvykat, protože mi ze začátku vůbec nevoněla. A Dove je klasika, která snad nikdy nezklame :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidíš, já jsem si ten dermacol zamilovala na první přivonění, holt sto lidí, sto názorů :)

      Vymazat
  3. To první mléko Dove jsem jednou měla a skoro pokaždé mě dokázala vytočit ta strašná tekutost, to já prostě nemůžu mít, ani si nepamatuju, jestli mi jinak vyhovovalo :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nivea je u nás doma klasika! :)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty