pátek 25. května 2012

moje lesky na rty

pěkný páteční večer, přináším vám příspěvek věnovaný leskům na rty. Přiznám se, že lesky docela ráda nakupuju, ale nerada používám, asi jsem na to líná, zatímco řasenku musím použít každý den, jinak se cítím nahá, rty si příliš často nelíčím, není to moje priorita - Francouzka ze mě nikdy nebude :)

Tak už žádné zdržování a jdeme na to:

lesky, které se mi podařilo najít :)

omlouvám se, tato fotka se mi stále otáčí - nevím proč

LOREAL Glame Shine 6H - Gloss Brillance 502 - Timeless Ruby
Lesk  má krásnou barvu, hodně intenzivní červená,  má velice zvláštní aplikátor, špatně se mi s ním dodržují kontury rtů, což u tak intenzivně pigmentované barvy je problém, protože to vypadá opravdu nepěkně... rozhodně bych neřekla, že vydrží dlouho na rtech, bohužel mi často dělá obtisky na zubech, což je tak nepěkné, že jsem jej přestala raději používat. Sice mi tento odstín sluší, ale není praktický, nedoporučuji.
Loreal Timeless Ruby
aplikátor

AVON Glazewear - Natural Flux
Nevím, jestli se tento lesk ještě vyrábí, protože ho mám už asi milion let, sladce karamelově voní, má příjemnou decentní perleťovou barvu, na rtech vypadá krásně nenápadně, výdrž je obstojná. Kdybych byla v používání disciplinovaná, jistě bych měla již několikáté balení :)


klasický aplikátor

AVON plump pout - clearly, Pink Pucker, Rose Pucker
Slouží ke zvětšení rtů, po nanesení začínají rty brnět, pálit, chladí. Já mám tento pocit ráda, je mi příjemný, takže je mi opravdu sympatický. U toho nejtmavšího odstínu mám opět trochu problémy s pěkným nanesením, co si budeme povídat, nepřesné nanesení u těch světloučkých odstínů není viditelné, ale ty červené odstíny, to je peklo....také při olizování, pití a konzumaci jídla se ta červená musí dost hlídat, což mi nevyhovuje...
Moc ráda tento lesk používám, doporučuji!
Rose Pucker
omlouvám se za kvalitu - štětečkový aplikátor

AVON Satin Satisfaction - Lip Color - Shimmering Nude ???
Asi se jedná spíš o tekutou rtěnku než o lesk, ale z důvodu konzistence s způsobu nanášení jsem jej zařadila.  Nejsem si úplně jistá odstínem, ale rtěnky většinou kupuji v odstínech nude, takže hádám, že je to odstín Shimmerig Nude, ale nejsem si jistá!
Je takový hutnější než všechny předešlé a následující, také bych řekla, že má nejdelší výdrž na rtech. Voní tak sladce, něco jako karamel, dokonce bych řekla, že i sladce chutná, což mi nevyhovuje, protože nějak nemám ráda tyto ochucené lesky a zvlášť karamel nemám ráda, takže ovocné vůně by mě potěšily víc....

Shimmering Nude
aplikátor
ORIFLAME Power Shine Lip Gloss - Soft Coral
Jedná se tuším o novinku od Oriflamu, objednala jsem jak jinak než ve slevě a jsem moc moc spokojená! Nádherně voní po melounu, má zvláštní aplikátor, který nenabere moc barvy, takže člověk nemá tu pusu zmalovanou jak klaun, má toho naneseno tak akorát, barvička je nádherná, decentní, i když se jedná o lesk se třpytkami, není nijak výrazný. Rozhodně doporučuji!
Barva na fotce bohužel mate - je víc do oranžova, ale jen lehce...

Soft Coral
opět netuším, proč se fotka otočila.... aplikátor - bohužel rozostřený

ESSENCE - Stay With Me - 02 My Favourite Milkshake
Koupila jsem ve slevě a spokojenost, má opět podivný aplikátor, ten mi bohužel moc nevyhovuje, protože naberu víc barvy, než bych si představovala, ale není to tragédie... barva je příjemná, na rtech není moc vidět, lesk nelepí, na rtech mě nijak neobtěžuje, navíc má velice příjemnou parfemaci, sice sladkou, ale nijak mi nevadí. Neřekla bych, že nějak dlouho vydrží na rtech, ale já na lesky nejsem příliš náročná, takže jsem docela spokojená!

my favourite milkshake


aplikátor

Máte nějakou zkušenost s některým s výše uvedených lesků? Jste spokojené? Nebo mi nějaký doporučíte?
Předem děkuji za komentáře, dělají mi velkou radost!

vaše Meduňka

13 komentářů:

  1. Tak to jsme na tom úlně stejně, já taky lesky na rty hrozně ráda nakupuju, ale s používáním je to už horší a většinou má lenost zvítězí, takže mi jen leží v šuplíku.
    Mně se poslední dobou hrozně moc líbí výraznější barvy na rtech, takže mě celkem zaujaly ty výraznější červené lesky. Ten první od Lorealu vypadá úžasně. Škoda, že stojí za houby :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. třeba by ti zrovna vyhovoval.... ale já z něj až na tu barvu nadšená fakt nejsem

      Vymazat
  2. Taky souhlasím, že ta první barva je nádherná. Ale opravdu nesnáším to, když se mi barva "rozplizne":( bohužel nemám moc jasné kontury dolního rtu, takže radši lesky obecně nepoužívám...Ale mám jednu výjimku-lesk od Astoru-Soft Sensation Liquid Care. Má SPF 12, celkem pěkně voní a hlavně nezanechává moc velkou pachuť. Vydrží poměrně dlouho, mám odstín 112 Lilac Rose a kdybych taky nebyla líná, nosila bych ho denně .) Nevysušuje, je heboučký. Asi dělám reklamu :D

    OdpovědětVymazat
  3. No vidíš! Škoda, že ti první lesk nevyhovuje, protože s ním bys byla Francouzka jak bič :-)!

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný článek, mám moc ráda tyhle přehledové. Nad tím leskem Power shine od oriflame uvažuju už docela dlouho, a asi jsi mě nalákala, líbí se mi, jak je decentní, v katalogu vypadá tento druh lesku strašně výrazně. :-) O svých lescích a rtěnkách jsem už psala, a taky jsem v podstatě líná je nosit :-D. My ženské jsme děsné.

    OdpovědětVymazat
  5. Téda, to je lesků, já si patlám pořád jen jeden lesk, protože mám pocit, že mi kromě nude odstínů nic nesluší. A jsem spokojená s odstíny od eccence, jsou pěkně zbarvené, sice výdrž stojí za prd. Měla jsem i od Loreal a vždycky mi to tak nepříjemně ztuhlo na rtech, sice vydržel déle, ale měla jsem pocit, jak by mi někdo zatmelil pusu:-)

    OdpovědětVymazat
  6. To je moc pěkný přehled. Já lesky moc nepoužívám, protože mě rozčiluje, že lepí. :)Takže používám jen ty Stay with me a potom ještě jeden od Max Factor, který se už ale snad ani neprodává... :))

    OdpovědětVymazat
  7. Mám od Avonu ten zvětšovací, taky mám ráda ten pocit brnící :). A ještě mám od Essence, a jestli máš doma i bázi pod stíny Essence tak doporučuji vyměnit aplikátory, já je pořádně umyla a vyměnila, a jsem spokojená :).

    OdpovědětVymazat
  8. bázi pod stíny sice nemám, ale díky za radu, kdybych si ji pořídila, tak vyzkouším :) díky.

    OdpovědětVymazat
  9. Musím říct, že já lesky taky hrozně ráda nakupuji, ale používám spíše rtěnky :). Škoda, že lesky mají tak chabou výdrž. Jinak moc pěkné shrnutí!

    OdpovědětVymazat
  10. Ten první je táák šťavnatý! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Mně se vždy lesky strašně líbí v obchodech, ale tím to končí :) Takže utratím peníze, přinesu jej domů a chytám na něj prach :) Nevím, ale lesky mě prostě neberou, vadí mi na rtech, vadí mi jak lepí, jak se mi na ně přilepují vlasy a ani nějak nemám ráda ten jejich efekt, co vytvoří. Zatím jsem nenašla žádný, který by mě bavil, takže jsem si zakázala za jakýkoliv lesk ještě někdy vyhodit peníze :D No zatím to úspěšně dodržuji, tak uvidím jak dlouho vydržím :)

    OdpovědětVymazat
  12. Teda,máš ich celkom dosť,ja ich nemám veľmi rada,ale nejaké sa nájdu aj u mňa :) Rada by som skúsila nejaký od essence.

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty