pátek 13. dubna 2012

moje nej-ex kosmetické kousky

ahoj, zdravím všechny, ráda bych vám dneska ukázala svoje nejoblíbenější kosmetické přípravky, na které strašně ráda vzpomínám a které jsem si možná těmi vzpomínkami tak trochu "vybásnila k dokonalosti".

Šampon revlon flex pro normální vlasy

Koupila jsem si cca před 10ti lety 2 lahvičky po 60ti kačkách ve výprodeji a zamilovala jsem ji ho na první použití. Pamatuju si, že ten šampon náááádherně voněl, ale jako fakt úúúúžasně! Pamatuju si, že když jsem si jím umyla vlasy, tak mě podle něj poznávali po slepu spolužáci na šíleným kurzu komunikace a volného času, při kterém jsme třeba několik hodin bloudili se zavázanýma očima po lese....navíc po něm byly úžasně nadýchaný vlasy. Byla to prostě láska na první pohled, očmuch a umytí. Když jsem si šla do "komory" pro druhý balení, nikde jsem ho nenašla.....můj dokonalý bratr si jej totiž bez dovolení odvezl na kolej a myl si tím svoje 3mm dlouhý háro - myslela jsem tehdy, že mě raní mrtvice!!! Pak už jsem jej nikdy nikde nesehnala. Koukala jsem na ebay, našla jsem tam kousek za cca 26dolarů, což se  mi zdá trochu moc, pak je tam nějaký kousek za cca 350kč, což už je o něco lepší, ale nevím nevím....co když jsem si ty úžasný účinky časem fakt spíš vybásnila???
Co myslíte?
(web)


OXY 5

To byl snad nej nej nejlepší přípravek na akné, jaký jsem měla. Pamatuju se, že se měl dávat jen na jednotlivé boláky a to max. cca 3 měsíce. Já mazala celý xicht a to více než rok....prostě dokud se to dalo sehnat. Fakt mě mrzí, že to stáhli z našeho trhu.

(web)

Avon noční péče s kyselinou glycolovou

Toto byl též super přípravek. Mazala jsem ho tak před asi 7mi lety, když jsem vypadala fakt nejhůř za celou éru svýho života.... kdyby tehdá ještě prodávali oxy, tak sem nemusela vypadat jako bych měla na xichtě Alpy či jiné velehory.
Každopádně to byl takový čirý gel, který jsem mazala na noc na celý obličej, ač tedy se opět měl používat pouze lokálně. Fakt mi to bezvadně pomáhalo. Nikdy jsem tuším nikde nevyčetla, kolik tam té kyseliny bylo, nicméně vím, že gel nebyl tak silný jako např. glyco A. Absolutně nechápu, proč se přestal tento přípravek vyrábět, protože to byla fakt pecka, navíc ve slevě se dal koupit za cca 79,- kč. 
Nepodařilo se mi nikde najít jeho obrázek, takže pro ilustraci přikládám foto podobného přípravku, který byl určen tuším, že na den. Ten noční vypadal téměř stejně, jen měl modrou barvu!

(web)


Máte taky nějaký oblíbený kosmetický vychtávky, na který s láskou a nostalgií vzpomínáte?

pěkný zbytek večera. Meduňka.

4 komentáře:

  1. OXY si pamatuju! To byla super věc! A mimochodem... používala jsem to úplně stejně jako ty, Meduňko :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Presne tak, pred viac ako 7 romi vyrabal AVON toto, o com Ty hovoris - ja som pouzivala taku gulicku s tymi kyselinami na noc, a velmi mi to pomahalo !!! Nevedela som, ze aj niekto okrem mna pouzival tuto seriu a ze mu to chyba ! A zrazu to z nicoho nic prestali vyrabat, a pritom to bolo kvalitne, a nicim to nenahradili. Bola som strasne sklamana. A musela som hladat dalej nieco, cim by som riesila svoje problemy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono těch přípravků s tou kyselinou je relativně dost, takže nahradit to šlo, ale toto byla uplně jiná cenová relace než glyco A, že jo....

      Vymazat
    2. Teraz uz ano, ale predtym ich vela na SR nebolo, co bola skoda. Presla som na Oriflame hojivy roztok s tea tree olejom, vsetko ine prilis vysusovalo pokozku a bolo to agresivne. Neuznavam prilis liecenie problematickej pleti vysusovanim vyrazok a akne. To predsa nelieci pokozku :) A ano, bola to ina cena no :)

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty