sobota 5. listopadu 2016

Jaký byl můj říjen 2016


zdravím všechny,

dneska bych ráda tak nějak zrekapitulovala měsíc říjen, čemu jsme se věnovala, co jsem si oblíbila, co se mi dařilo/nedařilo... a tak podobně. Bude to hodně rekapitulace v obrazech, takový Instaříjen, kdo mě sleduje na instagramu, tak asi nebude překvapen, kdo mě nesleduje, tak se třeba něco dozví.
Ráda bych tento formát zachovala i pro další měsíce, přičemž bych informace ráda dělila do několika kategorií a to: kosmetika, příroda, kultura, DIY, praktický život, kulinářství, hudba, zvířena, nákupy ... přičemž ne každý měsíc musí nutně obsahovat všechny body, znáte to, život je vcelku nepředvídatelný.
 
Kosmetika:
 
V říjnu jsem si zopakovala již svoji několikaletou tradici a tou je moje "říjnová výzva", pravda tentokrát jsem ji veřejně nezveřejňovala, nikoho hromadně nevyzývala... co si budeme povídat, on sem stejně nikdo moc nechodí a články nečte, tak moc nebylo koho vyzývat :) Sama sobě jsem ale vystavila nakupovací stopku + velkou čistku toho, co nejsem schopna spotřebovat. Obstála jsem myslím dobře. K novým maminkám jsem odeslala cca 7-8kg kosmetiky, sama jsem si koupila pouze sůl do koupele, která mi došla, mýdlo na ruce a konopnou mast na svědivou vyrážku, která se mi po letech vyrazila na loktech... a na suché olupující se fleky, které se mi udělaly na místech, kde jsem měla lepící páskou připevněné dráty od Holtrova monitoru - že by alergie na lepidlo??? Už mám ty fleky 14 dní a stále ne a ne zmizet.
 
I tak však pro vás mám jeden kosmetický tip, který jsem testovala celý říjen a tím je kosmetika Maat. Trošku jsem poplenila (na popud Iwi) jejich eshop ke konci září a s chutí se pustila do testování. Jejich produkty mě přímo nadchly a musím moc ocenit možnost koupit vzorky, které jsou tak štědré a tak dlouho vydrží, že já osobně asi budu fungovat na nich i do budoucna, protože jsou skvěle skladné a báječné na cestování. Alespoň u sér a olejů jsou tato malinká balení k nezaplacení.
Nerada bych se rozepisovala nějakým recenzním způsobem, protože nemám zdaleka vypotřebováno, ale o fotku s prvními měsíčními dojmy se ráda podělím.
 
 
 
Osobně nevidím rozdíl mezi séry a olejem... oleje jsou to všechno... používám na dne i noc, vlastně jsem skoro úplně vynechala krémy a to dokonce i oční, což je co říct... a zatím spokojenost.
 
Příroda:
 
Ze začátku října bylo u nás ve Znojmě strašně fajn počasí a moc jsme si s Pilotem užili vycházky a práci na zahradě. Osázela jsem si taky podzimní truhlíky na dvorek i balkon, začala jsem plnit krmítko a pozorovat sýkorky a vrabce. Na zahradě jsme řádili ještě o svátku 28.října, který jsem oslavila sázením asi 100 cibulek narcisek, tulipánů a šafránů. Moc se těším, až mi ty nové "exotické" kousky vykvetou.
 






 
 
Kultura:
 
V říjnu se nám podařilo navštívit pouze jedno kino představení a to konkrétně komiksový fantasy film Doctor Strange ze stáje Marvelu. Já jsem byla s filmem nadmíru spokojena, vizuálně se mi líbil moc a moc, skvělé efekty, navíc vydařený hudební podkres, který nerušil, ale podtrhoval děj. Hlavní postava byla skvěle obsazena... sem tam vtípek...opravdu jsem se krásně odreagovala a nelituji návštěvy, klidně bych šla znovu.
 
 
 
Hudba:
 
Po cca roce jsem si dost ujížděla na této taneční pecce, která je dost vzdálena mému obecnému hudebnímu vkusu a preferencím... absolutně nechápu, co mě to popadlo, ale člověk se při ní pěkně rozhýbá a rozcvičí :)
 
 
 
 
Jinak běžně přes den k práci nebo úklidu jsem si pouštěla nějaký ten saxík, jazzík a tak...
 
 
 
DIY:
 
Během října jsem se pustila do vánočních/adventních projektů, neb kdo je připraven, není ohrožen a ono se to nezdá, ale čas se krátí a člověk je v tom adventu pak vždy v časovém presu a tak se snažím tomu předejít.
 
Pustila jsem se tedy do plánování, nakupování a tvorby vánočních serepetiček.
 
Ráda bych dopletla zimní hřejivé obaly na polštáře v přírodních teploučkých barvách. Chybí momentálně sešít a koupit knoflíky... ráda bych nějaké pěkné dřevěné.
 

 
Začala jsem taky jako každý rok s výrobou visaček na dárky. Ne snad, že bychom jich měli doma málo :D Ale když já se u toho tak odreaguju večer u detektivek :) Prostě skvěle! Letos jsem si objednala již vystříhané polotovary, takže vlastně tak trochu podvádím :(


 
Ještě nikdy jsem nevyráběla adventní kalendář, tak jsem se to rozhodla letos napravit a jeden jednodušší si vyzkoušet. Doufám, že bude mít úspěch. Já jsem s ním spokojená, výroba mi trvala cca 3 hodiny?? Ale zaznamenala jsem u těch sladkostí dost velké ztráty :D


 
Uchvátila mě představa ochucených olejů v rozkošných vánočních lahvích... a tak jsem si jeden hned na zkoušku udělala... Dárkové ostré verze budu kvůli nejisté trvanlivosti vyrábět raději až tak za měsíc??? No snad :D Pokud máte zkušenost a víte, jak dlouho ty opravdu vydrží, aniž bych někoho otrávila, ocením rady!
 


 
 
Když už jsme u těch DIY projektů - zajímala by vás třeba série fotočlánků s jednoduchými návody na tyto adventní záležitosti???  Něco jako byl nedávno článek s výrobou pečeného čaje.
 
Praktický život:
 
Rozhodli jsme se s Pilotem, že si pořídíme myčku, abychom si ulehčili život. Já totiž myju podle mého drahého špatně, on to pak po mně přemývá, což mě uráží a vyvolává zbytečné konflikty, které u nás doma rozhodně nejsou na denním pořádku! My jsme taková harmonická dvojka :) Sice máme pidikuchyňku, takže obětovat jednu skříňku znamená bydlet s krabicí plnou kuchyňských krámů, kterou se snažíme selektivně ignorovat :D ... ale udělali jsme si radost a objednali. První "opruz" byl, když ji dopravce omylem rozbalil u úplně jiné rodiny... takže nám přišla rozbalená, dokonce v ní bylo mokro.... zvláštní... další "opruz" byl, když jsme v balení nenašli jeden z dílů, který byl nakreslen v návodu pro zapojení... dle reklamace se prý už díl nedodává, není potřeba... asi začal výrobce šetřit :D:D Dobře to dopadlo, myčka myje, jsme spokojení...
 
Den po zakoupení myčky nám odešel kotel... obnášelo to týden bez topení a teplé vody. Vystřídali se u nás 3 opraváři, milion telefonátů kde komu... Já málem omdlela z představy několikadesetitisícové investice do nového kotle... nakonec to dobře dopadlo, stačilo vyměnit jakousi desku, takže investice naštěstí menší - pouhých 6000Kč!! Bože, bože, co za to mohlo být věcí :D
 
Pak by za zmínku stálo pár historek z našeho zdravotnictví, ale nechci sobě ani vám kazit den, takže ty přeskočím.
 
 
To by bylo takové shrnutí mého října. A opravdu mě zajímá, co se přihodilo v říjnu vám.
 
Mějte se krásně. Meduňka
 
 

8 komentářů:

  1. Ty oleje jsou super nápad :) Jinak by mě zajímalo čím jsi vytvořila tu skvostnou vločku na visačce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak některé jsou silikonová razítka, která jsem koupila na Fleru a pak je tam pár vloček vyražených "děrovačkou" :)

      Vymazat
  2. Jak nechodí, já sem chodím :) Máš moc pěknou zahradu!

    OdpovědětVymazat
  3. No, říjen jsem měla též bohatý na zážitky z českého zdravotnictví;) Doma musím vyrábět věci s dětmi , tak mě už ani nic dalšího nebaví. Možná zkusím šumivé koule do koupele :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. šumivky jsou super, taky se na ně chystam, snad se zadaří!

      Vymazat
  4. Maat opěvuju od jara a nepřestanu, naopak, v listopadu objednám pořádnou dávku vod, olejů/sér i odličovačů - i jako dárky - protože od konce listopadu přicvaknou k výrobkům 21% daň :-/. Tak hezký listopad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc za upozornění, a ted to mají s daní jak???

      Vymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty