úterý 23. června 2015

Momentální růžová posedlost

ahoj všichni,

docela nedávno jsem si uvědomila, že začínám takříkajíc "ujíždět" na růžové vlně. V minulosti jsem měla naprosté minimum kosmetiky s obsahem růže či růžovou parfemací. Nevonělo mi to, spíš bych řekla, že až smrdělo, vyhýbala jsem se jí jak čert kříži. Já totiž vlastně růže nemám ani jako květiny moc v oblibě  (asi proto, že jich mám povinně plný záhon na zahradě a zabírají tam místo kytkám, která bych tam viděla raději).
 
Tak jsem si o víkendu dala tu práci a vybrala pár kousků, které růži obsahují docela jakože dost a přitom jsem si je oblíbila.
 




Maska - prášek z růžových květů. Tento prášek z růžových květů už mám nějakou dobu, má se používat v podstatě jako maska - smíchat s vodou a aplikovat na 20 minut na tvář, poté jak jinak, než důkladně smýt. Růže byla odedávna používána jako ochlazovací prostředek pro pleť, pro tělo i oči. Používám tento prášek málo kdy čistý, obvykle přidávám do nějakých "mixů" - třeba s tarikou nebo s čistým neemem, s jílem, s MSM ...
 
Pleťová voda - růžovou pleťovou vodu jsem si objednala poté, co jsem spotřebovala měsíčkové tonikum se 7% alkoholu (které se mi nezdálo nikterak zázračné a lepila mi po jeho použití pokožka, což vyloženě nesnáším). Bohužel musím říct, že ačkoli jsem spokojenější než s měsíčkovým tonikem, nedosahuje za mě kvality tonika s růží a diktamem od BioAroma. V dohledné době si růžovou pleťovou vodu od Hadka znovu nepořídím. Ačkoli proti ní fakt nemohu nic špatného říct. Prostě jen neohromila.
 
Mýdlo od Dr. Bronner´s - je to takový všeuměl jako Ferda mravenec práce všeho druhu - tuším, že snad 18 v 1. Já používám jako sprchový gel - tedy spíš mycí olej na tělo, na vlasy se mi neosvědčil, na obličej ho též nepreferuji, do pusy bych ho nedala, na intimní partie bych si růže nevím proč, ale nedala.... Jo, ještě ho používám na holení nohou.... Voní opravdu jako růže, jsem celkově dost spokojená. Až budou  zase slevy, tak asi pořídím. Zatím mám v zásobě ještě skoro litrovou levandulovou verzi a samozřejmě mentolovou.
 
Šampon - tak dlouho se chodí pro přírodní kosmetiku, až jednou ruka ujede a objedná hromadu nepřírodních záležitostí z kadeřnických potřeb :) Ale nemůžu si stěžovat. Šampon obsahuje růžový olej - tedy oleje z růže šípkové a damašské (dokonce v první polovině složení), dále olej meruňkový, nějaký ten keratin a tak podobně. Ve složení jsem nezahlédla silikony - ale přeletěla jsem letmo! Používám tak 3 týdny a nemohu si stěžovat, vlasy jsou voňavé, nemastí se víc než dřív, nejsou nijak uplácnuté ... Zatím si myslím, že bych jej klidně koupila znovu.
 
Olej - růže v jojobě - zakoupila jsem  jako vzorek a jsem moc spokojená, klidně bych si koupila i klasické balení. Mám celkově produkty Nobilis Tilia moc ráda. Jojobový olej mi dělá na smíšenou pleť dobře a tento přípravek jsem si opravdu velice oblíbila. Mám pocit, že po jeho použití mám xichtík takový vyživený, zdravý, pěkný nebo jak to říct. Zpočátku jsem používala jen večer, jednou za čas, nyní používám klidně i přes den místo krému. Chvíli počkám a poté aplikuji zejména minerální makeup, s ním tento olej dobře spolupracuje. Navíc mám při aplikaci takový jakoby pocit luxusu, ta vůně růže je opravdu pronikavá a intenzivní. Aplikace je opravdový požitek.
 
Krém s jojobovým olejem, růží a ylang -  jsem docela detailně popisovala v květnových oblíbencích. Musím říct, že si na parfemaci krému stále více a více zvykám a dokonce se mi začíná i líbit. Nebude to asi nikdy můj top (co se parfemace týče), ale jinak velice kvalitní přípravek za rozumné peníze. Navíc na eshopu BioAroma mají často velice solidní slevy, takže když si něco vyhlídnete a chvíli počkáte, můžete pořídit vysněný krém za hubičku. Koukám, že je v akcí právě teď - sleva 100Kč - zde.

 
Tonikum od BioAroma jsem již tak nějak lehce zmiňovala zde. V nejbližší době si hodlám toto tonikum určitě objednat znovu, protože je už vypotřebované a stýská se mi po něm stále víc a víc...  teprve až teď jsem si uvědomila, jak dobře mi dělalo na pleť.


 

Tak to je moje momentálně růžová vlna. Můžete mi něco s růží doporučit vy? Budu se moc těšit na vaše tipy!

Meduňka

9 komentářů:

  1. ach jo, taky mám rozepsaný článek o přírodních produktech s růžemi :D. Moje stálice je určitě čistá růžová květová voda (např. Nobilis Tilia nebo Purity Vision), z tvých znám Dr. Bronnera a zaujala mě BioAroma, mám od ní masku na vlasy a značka je mi sympatická :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se tak někdy stane, že člověk zaváhá a někdo ho předběhne, že :) ale ona ta blogosfera je tak malá, že těžko být v daném okamžiku prudce originální :)
      Budu se na tvůj článek moc těšit.
      Jo a doplnila jsem právě do článku, že ten krém s růží od BioAroma je právě teď ve slevě!

      Vymazat
  2. Moc mě zaujala pletová voda
    Zvu tě k soutěži
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/06/soutez-podruhe.html

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem dosud s růžovými přípravky opatrná, protože mě často odradí právě ta vůně. Jedinou růžovou věc, kterou můžu doporučit je regenerační pleťový olej Saloos. Byl skvělý, hydratoval, voněl, hezky pečoval o pleť. Tonika od Hádka už mě neohromují.
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  4. Mne sa osvedčil ružový balzam Hauschka :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Hezky si to tématicky shrnula ;) A taky se těším i na článek od Yvonne, protože kosmetiky není nikdy dost - alespoň co se týče zajímavých tipů a dojmů ;)
    Medituju nad tím, že asi cíleně růži nevyhledávám, ale vlastně mi ani nijak nevadí. Mám ráda růžovou vodu na osvěžení od Purity Vision, taky výše zmíněný Hauschka a jeho růžové krémy (klasický i odlehčený) mi vyhovovaly moc ....a vážně to na žehlení vrásek zabíralo...
    BioAroma je u mě tím oblíbenější, čím déle ji mám. Rozhodně tonikum - láska, pak jejich odličovací olej s kouzelnou vůní - tam tedy netuším, zda je taky růže, ale je super, i krémy - mám anti-age a ten na smíšenou pleť, mažu spíš na noc jako balzámy, ale jsou fajn oba. Ten na smíšenou mi teď sedí líp v teple. Vlastně jediné, s čím jsem se zatím nesžila je peeling, resp. při použití na obličej...
    Jinak tím, že mám k růži takový neutrální vztah, tak se to příliš v kosmetice neřeším a ani mě nenapadá, jestli jsem měla ještě něco, kde by byla nějak víc dominantní...
    O toniku od Hádka jsem uvažovala už xkrát, že bych zkusila, ale nějak jsem si nedokázala nikdy nakonec vybrat..... :) (jsem děsná s tou nerozhodností někdy ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nerozhodnost je moje druhé jméno. Já měla těch tonik několik a nikterak mě fakt neohromila. Měla jsem ráda hřebíčkové, ale připadalo mi to prostě zbytečně drahé. Pak jsem začala nakládat ten hřebíček do jiných tonik nebo jarishe a výsledek mi připadal dost podobný....

      Vymazat
  6. Doporučila bych Pěstící tělový olej růže Dr. Hauschka, nejkrásnější růžová vůně, na kterou jsem kdy v kosmetice vůbec narazila a pak Bio růžovou vodu ve fialovém skle od Nobilis Tilia.
    A koho z nás, přírodních maniaků, by nenapadlo sepsat článek na téma 'růžová kosmetika', že? ;) Podle mě ale vůbec nevadí, že se stejné téma objeví pravděpodobně na vícero blozích v krátké době, v tomhle případě půjde jistě o odlišné produkty, tím ke to naopak zajímavější. (Taky mám 'růžový' příspěvek v plánu, i když malinko jinak pojatý. Přeji hezké dny, Veronika. :)

    OdpovědětVymazat
  7. moc všem děkuji za komentáře a tipy na růžový nášup!!

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty