středa 24. září 2014

Okénko Kosmetické analfabetky č.??? :)


zdravím všechny čtenáře,

tak trochu jsem slibovala, že budu mít lepší blogovou morálku.... nestalo se :(
Naštěstí mě zachránila Kosmetická analfabetka, která si pro vás přichystala "tragikomickou" historku za života pravé blondýny...
 

Po dlouhém rozmýšlení jsem se rozhodla, že zkusím objemovou trvalou. Mám rovné melírované vlasy skoro po ramena, které je potřeba každé ráno mýt a fénovat. Chtěla jsem proto trochu vln, abych si je mohla mýt každý druhý den. Objemová trvalá se mi zdála jako dobré řešení. Informovala jsem se dopředu ve vybraném kadeřnictví, jak to bude vypadat a hlavně, zda to nebudou takové ty klasické tenké kudrdliny, jaké si pamatuju z minulého století. Kadeřnice mě ubezpečila, že se tím jenom trochu vlasy nadzvednou.

Už samotná procedura pro mě byla utrpení, kadeřnice necitlivá, za vlasy mi neustále tahala, jakoby si vybíjela všechny křivdy svého života. Ptala jsem se jí na složení přípravku, bohužel nevěděla, ale prý to rozhodně není se čpavkem. No nicméně při nanášení trvalé rozhodně čpavek cítit byl. Celých 20 minut jsem musela sedět v záklonu s hlavou na umývací míse a pak dalších 10 minut s ustalovačem. Po sundání natáček, se mi nesmírně ulevilo, a kadeřnice si libovala, jak nám to pěkně chytlo. To jsem ještě netušila, co zažiju při konečné úpravě. Než jsem se vzpamatovala, už mi vlasy sestříhávala, neuvěřitelně rychle, připadala mi, jak v transu, prostě stříhala a stříhala – střihoruký Edward v sukni.  Neustále do toho povídala, jak se o trvalou starat a rozhodně alespoň tři dny nemýt, aby se to ještě ustálilo. Při fénování jsem si připadala jak na hodině tělesné výchovy: zaklonit hlavu, předklonit, doprava a doleva a nakonec prudce hodit hlavou z předklonu dozadu. To, co jsem pak viděla v zrcadle, mě vyděsilo. Hlava plná tenkých kudrdlinek slepených tužidlem. Jako v mdlobách jsem slyšela, jak si kadeřnice chválí svojí práci, a ještě si s kolegyní notují, jak to vypadá přirozeně. Naprosto vyčerpaná tou procedurou jsem se nezmohla ani na slovo. Doma jsem zjistila napáchané škody – zničené vlasy, melír ještě melírovatější, vlasy příšerně sestříhané, jedna strana delší než druhá.

Po několika hodinách sebelítosti jsem se rozhodla, že trvalá musí z mojí hlavy hned pryč. Přečetla jsem několik diskusí na internetu, objednala vlasovou kosmetiku a jako první pomoc volala Meduňce. Ta mi nachystala několik přípravků, které by se daly použít. Začal můj intenzivní boj s trvalou: dvakrát denně vymývání šamponem na suché vlasy  +  maska. Tu nanáším i na suché vlasy, když přijdu z práce, nechám do večera působit. Po umytí a masce ještě nanesu před sušením nějaký bezoplachový přípravek na suché vlasy, ovšem opravdu ve velkém množství a vlasy jen tak vysuším. Poté  je musím dát na natáčky, aby se narovnaly. No a nakonec nanesu ještě vosk na vlasy, který je uhladí. To se celkem daří, vlasy mají pak skutečně objem a drží svůj tvar celý den. Práce je s tím ale veliká, to byl vlastně důvod, proč jsem tu trvalou chtěla, abych s vlasy neměla práci. Teď je jejich úprava ještě mnohem náročnější.
 
Asi po dvou měsících jsem byla nucena jít na dodělání odrostů melírovaných vlasů. S kadeřnicí, kam už chodím léta, a která mi vyhovuje, protože si se mnou nepovídá, jsem tentokrát zavedla intenzivní rozhovor na téma mé trvalé. Po prohlídce vlasů mi sdělila, že vlasy mám upálené, ztenčené, zničené, ale rozhodně nedoporučila ostříhat či sestříhat, ale nechat růst a pouze konečky zkrátit. Melírem na odrosty už prý nic nezkazím. Vlasy mi vyfoukala pěkně dohladka, což se mi doma stále nedaří, mám je po foukání krepaté, nepoddajné, vysušené.

Po třech měsících se mě objemová trvalá, která se má do 3 měsíců vymýt, drží jako klíště. Vlasy po natočení vypadají upraveně, ale vyfoukat mi stále nejdou. Nasadila jsem taky Biosil plus, po kterém mi začaly růst ty vytrhané vlasy. Výborný přípravek, začínám polykat další balení.

vlasové přípravky, které v současnosti používám:









Toto špatné rozhodnutí mě stálo spoustu peněz a hlavně nervů. Spočítala jsem, že jsem použila cca 15 různých přípravků na snížení napáchaných škod. Jako nejlepší řešení je opravdu nechat vlasy růst, které se svou vahou natahují. Nicméně počítám, že následky ponesu ještě tak dva roky. Jak říkává moje maminka: „ Nejvíce Pán Bůh potrestá člověka tím, když mu dá to, co chce.


Tak to bylo poučení pro dnešní den!

Mějte se krásně a snad se zase brzy uvidíme u dalšího článku....

Meduňka

8 komentářů:

  1. Tak to si neumim představit :(. Přeju pevné nervy dál a vlasy ať rostou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pamätám si ako som prišla za svojou kaderníčkou, že aj ja chcem objemovú trvalú a tá ma okamžite od toho odhovorila...asi našťastie...videla som však jednu kočku, ktorá mala po objemovej trvalej skutočne nádherné objemné vlnité vlasy.....a všetci ostatní iba nadávajú...tak nechápem, či je až také problematické dosiahnuť ten správny výsledok...alebo na to treba nejaké supre špeci vlasy...alebo super špeci skúsenosti kaderníčky...

    OdpovědětVymazat
  3. Chudák Analfabetka. Já bych "hvězdnou" kadeřnici roztrhla jako hada.

    OdpovědětVymazat
  4. Přeji pevné nervy a pokud to jen trochu finančně půjde, tak Alternu - kaviárovou řadu. Drahé jako blázen, ale vyplatí se. Asi jediné, co opraví hodně poničené vlasy. Mají i na parfums.cz. And

    OdpovědětVymazat
  5. Znám :( Trvalou mi dělala kamarádka kadeřnice doma.
    ,,A nebudu vypadat jako pudl?
    ,,Ne nebudeš," zněla odpověď.
    Neee...Jak bych mohla, když mi to natáčela snad na ty nejmenší natáčky, který jsem kdy viděla!! No výsledek fakt hrůza a ještě k tomu totálně přesušené vlasy. Byla to hrůza, i v práci mě zaměstnavatel upozornil, že bych si vlasy měla stáhnout do culíku. Zázrak na vlasy jménem Gestil Wonder? Čarodějnice hadra. Jediné a dost zásadní pozitivum je, ze mě to přivedlo k přírodním přípravkům na vlasy :) Už jsem nevěděla kudy kam a zrovna se začaly probírat silikony atd.
    Když jsem začala chodit ke kadeřnici nové, tak mi řekla, že by mi to na hlavu v životě nedala.

    OdpovědětVymazat
  6. Navic jsi hezka holka, uneses vsechno :)26. září 2014 v 13:00

    Škoda, že jsi to nějak nezdokumentovala (třeba bez obličeje), těžko si to představit.
    Ale rozhodně v tom nejsi sama, tedy v tom - chci to, bude to fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Navic jsi hezka holka, uneses vsechno :)26. září 2014 v 13:02

      Pardon, jsem de*il, nějak jsem přeskočila to, že to není tvůj příběh. Zarazilo mě, že ses obrátila na Meduňku, ale v klidu to dočetla a pak ještě okomentovala než mi došlo, že něco nehraje. Omluva.

      Vymazat
  7. Já mám objemovou trvalou potřetí a jsem celkem spokojená. Moje vlasy byly zdravé, ale jemnější a dost se mastily. U kadeřnice jsem teda taky koukala, že bere ty nejmenší natáčky, tak nějak jsem naopak čekala, že budou fakt velké. Nechala mi to 15 minut, smrad čpavku teda strašný. Mokré vlasy mám vlnkovaté, ale po uschnutí jen tak na vzduchu se skoro úplně vyrovnají. Když je chci mít co nejlepší, vysuším kulmofénem do hladka. Není to stopro ideální, ale je to lepší, než co jsem měla před tím. Taky se mi teď míň mastí, jak jsou asi vysušenější.

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty