pátek 15. listopadu 2013

aurora

Krásný dobrý den!

Tak nám začíná přituhovat, už i já jsem vyrazila do boje obalena pletenými šálami a dokonce jsem již zakoupila novou pletenou čepici s bambulí! (ta je mimochodem krásně roztomilá a je pošila bílými perličkami) A právě doba, kdy začíná přituhovat, kdy se těším na sníh a podobné zimní záležitosti mě motivuje k tomu obklopovat se samými lesklými a blyšťavými předměty, které mi evokují sníh, jinovatku, námrazu, vánoční světýlka a tak nějak Vánoce obecně. A právě asi proto jsem si pořídila nedávno nový lak na nehty z kolekce Rimmel Space Dust v odstínu 003 Aurora. Docela ráda bych vám popsala barvu laku, ale kromě popisu vůní jsem extrémně nenadaná i na popis barev (a mnohého jiného).... barva je dle mého vidění světa a rozlišování RGB něco mezi béžovou, zlatavou, medovou a lehce šmrnclá do růžova. Tu růžovou tam vlastně ani nevidím, ona tam asi ani není, ale celkový dojem z laku je pro mě do růžova. Celkovým dojmem pak nemyslím dojem čistě vizuální, ale spíše dojem pocitový a neptejte se mě, co tím chce básník říci :) V laku jsou obsaženy třpytky, miniflitříky či jak to nazvat a celkově vytváří na nehtu pískový finish, takže je opravdu extra zajímavý!
Lak je na nehtech na jednu stranu nenápadný, prostě to není žádný vyzývavá prvoplánová barva, přitom je však i výrazný, nádherně třpytivý a opravdu evokuje Vánoce. Není to jen můj dojem, řeklo mi to hned několik kolegyň v práci :) Jedna si ho hned letěla naproti do drogerie koupit, jak jím byla očarována :)
 
Nehty jsou foceny ve čtvrtek, přičemž lakováno bylo v pondělí večer. Měla jsem na nehtech vrstvu vápníku na nehty, poté 2 vrstvy Aurory, bez nadlaku. Nehty vydržely pěkné 3 dny, dneska už se dost oloupávaly, jakoby odpadávaly ty třpytky ze špiček a nebylo to pěkné, ale bylo to méně viditelné než u jednolitých sytých výrazných odstínů.
 








 
 
 
Na té poslední fotce na sluníčku možná pochopíte můj narůžovělý pocit z laku.
 
Co však na těchto lacích ( vlastním ještě stříbrnou variantu) považuji za očistec, je proces jejich odlakovávání. Nemám ráda zdlouhavé procesy a mám pocit, že celé lakování trvá mnohem kratší dobu než následné odlakovávání a to mě opravdu otravuje, prudí a nelíbí se mi to :)
 
Celkově jsem z laku nadšená (jak říká moje kamarádka Klér - poprděná) a za symbolickou cenu kolem cca 70ti Kč si myslím, že je to pro mě lakový kauf roku!
 
 
Přeji vám krásný víkend a zítra (v sobotu) na mě myslete, bo se budu nacházet jako dobrovolník na Národní potravinové sbírce, pokud se chcete o akci dozvědět víc, KLIK. Z této akce poputují potraviny mimo jiné pro potřebné sociálně slabé uživatele služeb naší znojemské charity, potraviny dále budou použity jako suroviny pro nácviky vaření v sociální rehabilitaci KLIK, kde se snaží naši pracovníci naučit samostatnosti osoby s mentálním postižením. Pokud byste chtěli v předvánočním čase přispět i jinak na naši organizaci, máte možnost :D Já budu jen a jen ráda ;) KLIK
 
Tak to byla malá agitace na závěr, doufám, že se nezlobíte, víte, že to nedělám často, ale jednou za čas to musí být ;)
 
Krásný víkend, Meduňka a Míša, která mi leží na ruce a zastavuje krevní oběh :)
 
 

13 komentářů:

  1. ...takže si ze Znojma? Myslím, že jsem Tě jednou viděla na divišáku, nebo to byl někdo Tobě podobný? :)) jinak lak je hezký :)) elis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, je to dost dobře možný, ale údajně mám ve městě i dvojnici, vidělo ji na vlastní oči několik osob, dokonce rodinní příslušníci :)

      Vymazat
    2. ...já jsem jela kolem autem na Hrad :D, takže jsem se nemohla ozvat :D tak snad příště. :))

      Vymazat
    3. tak domluveno :) a co na hradě?

      Vymazat
    4. ...no to bylo ještě o prázdninách, ale vrtalo mi to hlavou, na brigošku :)) dělám ve Znojmě průvodce :))

      Vymazat
    5. ahááá, tak to jo, to je pěkná brigáda!

      Vymazat
    6. ..jj to je, dělám i přímo po ZN procházky :)) ale je to fajn. Každopádně jsem strašně ráda, že někdo tady odtud z té naší jižní Moravy taky bloguje :))

      Vymazat
  2. Ten lak mi pripomína GS Brown sugar, ktorý milujem :) A čo sa týka zbierky, tak sme dnes tiež prispeli :)

    OdpovědětVymazat
  3. jak píše ericzka, taky mi připomíná jeden lak od GS. A s tím odlakováním souhlasím, je to děs! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Lak krásnýýýýý mám ho doma už, ale ještě jsem nelákla, já ho koupila navíc v akci, takže kup roku taky :-)....agitace fajn...před vánocema je třeba taky agitovat, dyť agitujou všickí i Ti nepotřební :-) ...máš můj obdiv a pusu Mišce

    OdpovědětVymazat
  5. Jé a ukážeš i čepici s bambulí? :-) Na sbírku jsme taky přispívali, je to fajn nápad.

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty