pondělí 24. června 2013

dovolenkové kosmetické trefy i nerozvážnosti

pěkný den,

víte co, já si to uvědomuji, že vás teď pekelně zanedbávám! A jako kaju se.... nicméně ať jsem se teď snažila sebe víc, nešlo mi dělat absolutně nic než ležet na fleku a musela jsem sama sebe přemlouvat aspoň k tomu, abych dýchala.... fakt se mi nechtělo.... z dovolené jsem vybalovala a dělala velký úklid teprve včera, takže jako fakt mazec bordel...naštěstí přítel byl v obdobném rozpoložení, holt když je doma skoro 32 stupňů, tak nelze čekat zázraky....no, jako znám výjimky, lidi, kteří jsou hyperaktivní v každém počasí a smekám před nimi... já se však mezi ně patrně nikdy řadit nebudu....
 
Ale protože se nám dnes ochladilo a venku chčije a chčije, tak jsem tu :) To jako aby to počasí mělo i nějaké pozitivum, chápe, že :)
 
Dneska vám ukážu kosmetické minimum, které jsem si vzala na dovolenou. Já jsem od přirození skeptik a zarputilý pesimista, to jste si možná již stačili povšimnout .... no a právě proto jsem předpokládala to nejhorší počasí... musela jsem se hodně nutit, abych koupila opalovací přípravky, protože jako na co????? No a stejně jsem přistupovala k oblečení - tudíž jsem ve skříni měla 3 mikiny, 3 svetříky, 4 trička s dlouhým rukávem, 2 dlouhé rifle, tepláky, pláštěnku .... ale oblečení lehčího rázu jsme měla poskrovnu.... podobně jsem na tom byla s kosmetikou... "Na co mi bude sluneční řada péče o vlasy v 17ti stupních a lijácích??? To je zbytečnost.... vezmu si něco menšího..." (nerozvážnost) 
 
Nakonec jsem si tedy zabalila:
 

 

Levandulové pleťové tonikum na dočištění a osvěžení pleti - levandule je moje nej nej bylina a ráda si dávám na obličej cokoli, co jen prošlo kolem levandule, takže to bylo jasné volba. S tímto tonikem nemůže nikdo šlápnout vedle, je šetrné a ačkoli obsahuje 7% alkoholu, tak mi pleť nijak nesvírá, nevysušuje atd.
 
Mycí pěnu na tělo  s mátou od Oriflame - koupila jsem ji asi za 60kč nedávno ve slevovém výprodejovém katalogu a to prostě z toho důvodu, že miluju mátu a na léto mi připadá vhodná pro svoje chladivé účinky. Přítel sice šíleně vyremcával, když jsem mu řekla, že nic jiného na mytí jsem nevzala, ale nakonec jsem v kufříku vyštrachala i cosi z pánské edice senzaboxu, takže vše dobře dopadlo :) Já jsem byla s pěnou spokojená. Pěna opravdu chladila, byla příjemná, vůně takové unisexová. Složením jsem se nezabývala a věřím, že jsou tam nějaké fujtajblíky, ale to mi nějak teď nevadí. Jsem povznesená nad složení a užívám si vůni a konzistenci.
 
Šampon a maska Loreal Absolute Repair Cellular - tato cestovní balení považuji za výhru, škoda, že jsem je neviděla i v jiných variantách. Absolute Repair jsem měla teď poprvé a zdá se být moc fajn. Já ty Loreály obecně můžu. Nicméně sluneční řada s UV filtry by byla fakt vhodnější!
 
Lecitinový levandulový krém, používala jsem obvykle na noc, pokud tedy mě právě netrápily sluneční osypky, na to byl tento krém krátký. Jinak se zdá být moc fajn. Já ty krémy od Hádka mám ráda, ale snesu je jen na noc, jinak je to na mě všechno moc mastné. Ale oučinky mají obstojné :) Lecitinové přípravky mám po opalování ráda, vyloženě je vyhledávám a opakovaně kupuji a používám s velkou chutí.
 
Lecison - balzám po opalování jsem pořídila ve velkém předstihu před dovolenou, když jsem ještě věřila v pěkné počasí :) Měla jsem tento balzám poprvé a musím ho moc pochválit! Je velice příjemný, obsahuje jen samé kvalitní záležitosti, chladí, ošetřuje, fakt absolutní spokojenost. Patrně mu věnuji jeden post, bo si ho zaslouží!
 
Tož tak toto tvořilo gró mé kosmetické výbavičky. Jako není toho moc, že :) Samo, že jsem měla cosi jako zubní pastu, mýdlo na ruce a tak.... ale co jsem neměla vůbec je denní krém, mazala jsem se Eucerinem na opalování UV 30 a pod tyto záležitosti běžné denní krémy nedávám.
 
Měla jsem sice s sebou cosi jako dekorativní kosmetiku, ale až na řasenku jsem ji téměř nepoužila. Chodila jsem, jak mě pánbíček stvořil a docela jsem se otrkala a po dovolené jsem si vyšla poprvé v životě do práce bez makeupu! A to já jsem takové povrchní stvoření, které bez makeupu nejde ani vysypat smetí a to prosím popelnici máme na vlastním dvorku, kde mě nikdo nepotká :)
 
Co mi na dovolené fakt chybělo = co jsem prokaučovala a fakt nevychytala (nerozvážnosti)
  • balzám na rty s UV
  • přípravek na čistění (mytí) obličeje
  • vlasové přípravky s UV filtrem
  • hydratační maska na obličej
Tyto svoje nerozvážnosti však napravím hned na další dovolené (kterou jsem si dnes slavnostně zakoupila) Už se nemohu dočkat!!!
 
A protože počasí na mě volá  "pusť si něco melancholického", tak jsem ho poslechla a musím se s vámi podělit o tuto kompilaci! Tak se zaposlouchejte a dejte mi vědět jak se vám líbilo, potěší mě to!
 
 
Mějte se krásně! Meduňka

9 komentářů:

  1. Škoda, že se ta pěna od Oriflame už nevyrábí, docela by mě lákala..A také jsem příznivkyně Hádka! A do třetice všeho dobrého, Yann Tiersen je můj letitý oblíbenec!
    Závidím další dovolenou, taky bych někam jela, zatím to jsou ještě pořád studia, nějak se letos nemůžu dobrat konce.

    OdpovědětVymazat
  2. proč by se ta pěna sprchová neměla vyrábět?Katalog č.10 platný od 2.7. strana 125 99kč

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jéééé, já tak nějak předpokládala, že když byla v tom úzkém katalogu, tak že je to nějaký zbytek.
      Tak to se omlouvám a opravuji!a děkuji za opravu!

      Vymazat
  3. Já už budu muset ten lecitinový zázrak asi vyzkoušet! :) Nedoporučila bys mi ještě něco od Hádka Meduňko? (na pleť, problematickou..:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já jsem toho od Hádka ještě moc neměla, ale vyzkoušela bych být tebou ten krém saltia BN, obsahuje sůl z mrtvého moře, brutnákový olej, pupalkový olej... dřív jsem měla hodně podobný krém od Atoku a mazala jsem tím příteli záda, má hodně pupínků na zádech a krásně mu to zabíralo, já si tím mazala ekzémy. Teď mám právě ten saltia BN a jsem taky spokojená, ale já se zatím nepotýkám s akné.... dá se koupit i ve vzorečku. Hádek má i speciální krém na akné, ale ten jsem nikdy nezkoušela, tak nemůžu radit.

      Vymazat
  4. Máš to hezky barevně sladěné. ;)
    Líbí se mi většina věcí. Achjo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no a to jsem ten Lecison měla za 1,-Kč, trefila jsem se nevědomnky do jakési akce, že prvních 10 lidí ho má levně :D

      Vymazat
  5. Pěkné vychytávky, zase jsem si početla a hudba je perfektní Tiersena občas poslouchám :-)tenhle výběr jsem ještě neslyšela, takže super volba. Každopádně díky za tipy, co vzít na dovču - je mi jasné, že jenom s opalovákem bych to nevytrhla, takže se musím po něčem poohlednout...:-D

    OdpovědětVymazat
  6. o Lecisone som ešte nepočula ale vyzera dobre:)
    inak pekny blog
    pozyvam na GA http://aj-ro-na.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty