úterý 18. června 2013

jak jsem si u moře zachránila xicht

pěkný horký večer,

napsala bych žhavý, ale to by bylo takové nějaké odporně chlapsky dvojsmyslné... takže pěkný parný večer :)
 
Dneska vám chci povědět o tom, jak jsem se po prvním a druhém dne u moře osypala po celém xichtě, až se mi chtělo brečet a křičet zároveň. Po celé bradě, čele a na spáncích jsem měla asi milion a něco pupínků, takovou odpornou krupičku.... nemohla jsem z té spouště spustit zrak, neustále jsem se zkoumala a zuřila jsem :) No a pak jsem se pustila do boje!

 
 1. jsem si uvařila kopřivový odvar, nejprve jsem si udělala půl hodinový obklad, zbytek jsem nalila do lahvičky s rozprašovačem a na pláži, doma i na výletech jsem neustále kropila tvář tímto odvarem.

2. jsem si koupila Himalaya pěnu na mytí obličeje, neměla jsem s sebou nic speciálně na mytí obličeje, abych se jakože uskromnila, což bylo šetření místa na špatném míste,ale myslím, že jsem chtěla taky Pilotovi dokázat, že dokážu fungovat i bez milionu serepetiček....no a ono ne :) Tato pěna mi sedla jak "prdel na hrnec". Vím, že se dá koupit i u nás, ačkoli jsem ji nikdy nezkoumala, ale v té Bipě mi nějak vyloženě padla do oka a musela jsem ji mít, asi to bude tím, že mám moc ráda neem a věřím v jeho léčivé účinky v mnoha směrech. A taky to bude tím, že ji neměli umístěnou v dolním regále jako u nás, takže na ni bylo pěkně vidět....

3. na noc jsem se natřela Sudocremem - do rána jsem měla tak o 3/4 pupínků méně.

Po dalším dni této "kúry" jsem měla obličej téměř bez pupínku a podráždění. Ale i nadále jsem se mlžila tou kopřivou, to je fakt učiněný zázrak, za to dám ruku do ohně.



Samozřejmě jím taky den co den prášky proti alergii, což mohlo též sehrát nějakou roli...

Troufám si tvrdit, že pár pytlíků kopřivového čaje a sudokrém by neměl chybět v žádném zavazadle do teplých krajin! Nezabere to moc místa a výsledky jsou opravdu výborné.

Příště vám ukážu kosmetiku, kterou jsem si vezla k moři a řeknu vám jak jsem byla spokojená.

 Mějte krásný zbytek večera a dne. Meduňka

14 komentářů:

  1. Pěkný řetízek :-)
    Jojo, kopřiva je super i vnitřně. Mňam! Sudo jsem ještě nezkoušela, zatím sklízím úspěchy s čistou zinkovou mastí. Pomáhá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, taky se mi líbí, dostala jsem ho loni od kamarádek ke 30tinám :)

      Vymazat
  2. Zázraky, myslím, že kopřivový odvar se mnou pro jistotu pojede na dovolenou. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, tak to s kopřivou jsem nevěděla. U mě se taky občas zničehonic udělá krupička, tak teď už vím, jak na to. Sudocrem občas taky používám pro případ první pomoci na celý obličej na noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ona ta kopřiva má i protialergické účinky a zatím mi vždy fungovala skvěle, i když jsem se minule osypala po šnečím BB krému.

      Vymazat
  4. Ďakujem za tip! Určite na to budem myslieť pri balení.
    A kopřivu vyskúšam hádam už aj teraz. Nikdy nie je dostatočne včas :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vzala bych si Fenistil, na posluníčkovou krupičku to zázračně pomáhá (taky se osypávám, přičítám to sluneční alergii a to i u nás, hlavně na prvním prudkým jarním slunci, moře ignoruju, jako sluneční alergik a nízkotlakař vedra nenávidím :-), taky na spáleniny od slunce. Ostatně, myslím, že svůj podíl opravdu mají ty léky na sluneční alergii, že to prostě antihistaminikum utlumí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. se mnou fenistil nikdy ani nehnul, tentokrát jsem si koupila cosi podobného, ale ne letáku psali, že se po tom nesmí na slunce, což mi bylo jaksi na prd....

      Vymazat
    2. já vedra taky nerada, prtoo jezdím k moři zásadně před a po sezoně :) taky nemám ráda davy lidí a teď tam nebyla víceméně ani noha

      Vymazat
  6. Jsi krásná za všech okolností, Meduňko :). Kopřiva je taky moje oblíbená bylina, pro vnější i vnitřní užití. Ale meduňku mám ještě radši :).

    P.S.: Dovolila jsem si Tě nominovat zde:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/06/letni-barvy-duhy-tag.html

    OdpovědětVymazat
  7. Hmm, budu muset koprivu taky zkusit :). Diky za tip :).

    OdpovědětVymazat
  8. Jo, to se mi ze slunce dělá taky. Sudocrem mi teda nepomohl vůbec. Skvělý je na to čistý aloe vera gel, zmizelo to všechno hned po první aplikaci a už se to neobjevilo (a to jsem s tím chodila skoro týden, nepomohlo nic, ani Zyrtec).

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty