úterý 30. dubna 2013

Spotřebováno za měsíc duben

Omlouvám se, ale zatím nebyl čas, aby zasedla porota a vybrala výherce poslední giveaway. Výsledek bude vyhlášen v pátek 3.5. Děkuji všem kandidátům za pochopení!


pěkný den všem,

v minulosti jsem dělala na "rubriku spotřebováno" videa, ale nějak jsem teď líná a ani se mi nechce zase tak moc vystavovat svoje ladné křivky na odiv masám :D Takže tentokrát tak po staru - písemnou formou.


Jak vidíte, tak toho moc není :)
 
Saloos - sprchový olej rozmarýna - pořídila jsem ho tuším ve výprodeji někdy na podzim a hodně jsem ho používala, tak jsem ho odložila, protože jsem dostala nějaké jiné mycí přípravky, ale je to docela velký balení, zabírá moc místa, tak jsem ho teď dorazila :)
 
Odstraňuje nečistoty i pot, pokožku zvláčňuje a nevysušuje. Rozmarýnová silice s harmonizujícími účinky podporuje koncentraci, zahání úzkost a únavu, pomáhá při chřipce a nachlazení, bolestech hlavy, ulevuje při dýchacích potížích i bolestech svalů.
 

Složení: bio slunečnicový olej, bio sezamový olej, esenciální olej rozmarýna, PEG-40 sorbitan peroleate, laureth-4, lecitin, vitamíny A, E, F (www.saloos-shop.cz)

 
Musím souhlasit s tím, že ta rozmarýnová silice vám opravdu protáhne řádně dutiny! Je to zázrak. Na rýmu a nachlazení je to fakticky skvělé, já tedy jsem ho v případě potřeby lila rovnou do vany jako koupelový olej. Je pravda, že teda když jsem si v té vodě pak myla vlasy a zapomněla je spláchnout sprchou, tak to byl pak zážitek! Ale i to se dalo přežít a zachránil mě suchý šampón, který mi poslala Lucifrída na vyzkoušení. Tímto jí děkuji a velebím ji kudy chodím!!!
 
Poslední dobou jsem používala na mytí přípravky, které nepěnily a už mě to nějak nebaví, takže jsem olej dopatlala při holení nohou :) pěkně to pak klouže :)
Nicméně tento olej doporučuji, pokud vám nepěnící přípravky nevadí. Já už jich teď měla nějak moc a lezou mi tak trošek krkem.... já totiž miluju bublinky....no, co se dá robit, je to tak....
 
A proto jsem taky dopotřebovala Fenjal intensive creme dusche. Koupila jsem si tento mycí krém na základě nadšení z Fenjal pěny do koupele, kterou jsem dostala od tchýně pod stromeček a rozhodně nelituji. Fenjal jsem znala jen tak od vidění, nevěnovala jsem mu moc pozornost, ale neprávem. Kdybych neměla mazadel plno a vlastně je nepoužívala, tak bych si určitě koupila i tělové mléko, ale nechce se mi vyhodit 2 kilča, když je vysoce pravděpodobné, že bych se nemazala a nevymazala ho....
 A co k němu.... sprchový krém má hýčkat pokožku, má zanechat pocit absolutní čistoty a hebké pokožky. Opečovává pomocí výtažků z jojobového oleje. Krém obsahuje SLS, ale neobsahuje parabeny a minerální olej.
 
Konzistence tohoto čistidla je opravdu vyloženě krémová, parfemace je mi neuvěřitelně příjemná, mýdlová - nevím, jak jinak to nazvat... prostě čichnu a vybaví se mi mýdlo, čisto, hebko a je to tak. Krém fakt krásně pění, vytvoří vám kopec voňavých bublinek!!!  Pokožka po mytí nepne, není suchá, takže OK. Nevím, co víc bych k tomu řekla. Prostě se umyjete a ještě to voní!
 
A pak tu máme pěnu od Natura Siberica - fakt super voní, pění docela dobře, pěna i vydrží tak těch 15 minut, víc času já ve vaně nejsem.... neobsahuje silikony, SLS, minerální olej... Nemám jí co vytknout, ale ne dlouhý vykecávání to taky není. Neurazí, nenadchne, ale zase je přírodní....nicméně třeba ta výše zmiňovaná pěna od Fenjalu od tchýne, tak teda byla lepšejší....
 
Posledním kouskem je koupelový olej pomerančový od Saloos, kterému jsem věnovala v minulosti recenzi. Zde. Pokud by se vám nechtělo číst všechny detaily, se kterými jsem si dala fakt práci, tak mi prostě božsky voní, protože je to jako byste se koupali v čerstvě vymačkaným džusu.
 
Tak to bylo moje ochací achací a omdlívací spotřebováno..... červený pomeranč jednoznačně opět koupím, rozmarýnu taky, fenjal taky a pěnu spíš ne, nic proti ní nemám, ale kupuju opakovaně fakt jen to, co mě nadchne....
 
Mějte krásný den! Meduňka
 

9 komentářů:

  1. Rozmaryn je skvely! Ja ho pouzivam v koupelove soli,dutiny protahne na jednicku,takze ryma nehrozi a jelikoz prokrvuje,tak je fajn i na studene ruce a nohy ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Koupelový olej s pomerančem vypadá moc hezky, poslední dobou jsem nějak na ty olejíčky, takže bych se od Saloosu nechala nalákat i na nějakou tu očistnou kosmetiku. Fajn tipy.. Jo, jo bez té pěny to není taková zábava, já vím - jednou za čas si musím naplnit vanu hromadou pěny - Radox koupel to jistí :-)
    A rozmarýna je taky super musím zkusit, někdy si dělám prostě do koupele jen výluh s rozmarýnkou bylinkou...

    OdpovědětVymazat
  3. Jasně, kupovat jen to, s čím jsme na výsost spokojené:) Obecně mám moc ráda veškeré mycí cokoliv co má v sobě esenciální oleje. Z toho důvodu nenaplnil mé očekávání ten sprchový gel od NS. Ještě jsem moc zvědavá na Tvůj postřeh. Rozmarýn perfektní, jakmile na člověka něco leze nebo jak píšeš na protáhnutí nosu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. recenze na NS je v plánu na zítra :) Medunka

      Vymazat
  4. No je vidět, že v dubnu jsi to vzala z gruntu a byla čisťounká jako miminko.
    Taky patlám oleje na holení, protože jinak jsmem moc mastná a nemusím se mazat ani 1x týdně, což by mi moje krémovací sbírka neodpustila.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mám veľmi dobrú skúsenosť s telovým mliekom Fenjal Intensive. Je to jediné telové mlieko zo všetkým vyskúšaných, ktoré som si kúpila opakovane. Má síce o chlp výraznejšiu voňu než preferujem, ale našťastie nie je nepríjemná. Pokožka je po použití veľmi príjemná na dotyk. Takže za mňa áno.
    Snažím sa vždy po sprche namazať mliekom, ale nie vždy mám na to čas, preto momentálne pátram po nejakom príjemnom sprchovom oleji, aby pokožka neostala po rýchlej sprche bez natierania úplne vysušená. Nemá niekto tip? Nejaká upokojujúca voňa pred spaním, žiadne povzbudivé, svieže, mentolové silice...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za tip. ddoporučuji samozrejme sprchový olej levandulový nebo olej Relax od Saloos. Meduňka

      Vymazat
  6. Poslední dobou mě taky zaujaly různé výrobky od Saloos, oleje a balzámy :)...tyhle výrobky jsem od nich ještě neměla.

    OdpovědětVymazat
  7. Hmm, si dobra :). Ja porad jen nakupuju a uplne do prazdna jsem za posledni pul rok spotrebovala... ehm, radsi mlcim :D.

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty