čtvrtek 8. listopadu 2012

oblíbené podzimní nápoje

pěkný den,
nedávno jsem vám slíbila článek o mých oblíbených čajích a dnes vám tedy přináším post věnovaný tomuto tématu.
 
Hned v úvodu musím říct, že oblibuji ovocné, případně bylinkové čaje. Absolutně nepiju čaje černé a nerada zelené. Takže pokud patříte k čajovým fajnšmekrům, tak nemusíte číst dále, neb budete zklamáni!
 
 
 
Jak vidíte, poslední dobou jsem si oblíbila čaje od Apotheke. Kupuju je v lékárně, ani nevím, jestli se prodávají někdy v marketu...
 
Úplně nejraději ze všech mám čaj Hroznové víno a koření. Je to vyloženě zimní čaj, která nám abstinentům nahrazuje svařák :)
 
 
 
Složení: ibišek květ, ostružina list, jablko, zázvor, přírodně identické aroma, čekanka kořen, skořice, hřebíček, lékořice, pomerančová kůra, kyselina citronová, višeň, červené víno prášek
 
Pilot zase velice oblibuje svěží chuť Grapefruitu a máty.
 
 
Složení: jablko, máta list, ibišek květ, ostružina list, přírodně identické aroma, kyselina citronová, šípek, čekanka kořen, grapefruitová kůra.
Moc se mi líbí, že Apotheke dělá i směsové varianty - tedy 4 různé druhy čajů v jedné krabičce. Takto můžete velice jednoduše vyzkoušet mnoho variant čajů a vybrat si ten pravý! Tímto způsobem jsem objevila například čaj ve variantě Jablko a rebarbora, který bych si normálně nikdy nekoupila,ale měla jsem absťák po vínu a koření a v lékárně zrovna neměli samostatnou krabičku, ale našla jsem směsovku, která můj absťák po hroznovém víně ukojila :) No a když bylo víno dopito, vrhla jsem se na další varianty  a objevila právě úžasnou chuť jablka a rebarbory - taky vyloženě podzimní chuť! Chutná trochu jako štrúdl a úplně na mě dýchá teplo domova a takový klid a pohoda!
 
Složení: jablko, ibišek květ, ostružina list, aroma, šípek, kyselina citronová, skořice, čekanka kořen, citronová kůra, šťáva z rebarbory koncentrát.
 
Naopak mě docela zklamal čaj v příchuti Mandarinka a granátové jablko. Ani nevím proč, ale připadá mio taková fádní, nevýrazná, neoriginální, nevím... asi se mi jen netrefila tato příchuť do noty :)
 
Složení: jablko plod, ibišek květ, ostružina list, lékořice kořen, kyselina citrónová, přírodní mandarinkové aroma, granátové jablko aroma, šípek plod, mandarinková kůra, granátové jablko kůra
Čaje London jsou takové letité stálice v mé čajopoličce! Miluju téměř všechny jejich varianty, snažím se je kupovat ve slevách, neb nejsou z levného kraje :) Kupuju většinou v Makru nebo Sparu.
 
Velice ráda mám jablkovou variantu se skořicí, kterou bohužel právě nemám doma, ale mohu ji jen a jen doporučit. Pokud ji budete hledat, tak se dívejte po zelené krabičce. Je to opět taková vánoční chuť :) Takže se vám bude v následujícím období vyloženě hodit.
 
 
 
Nuž v následujících dnech čekám velkou čajozásilku od Biogeny. Objednala jsem toho za 1000,- Kč - tomu se říká pomatení smyslů a totální šílenství :) Ale ne, objednala jsem dárkové sady, budu je rozdávat na Vánoce, vypadají krásně a dám za ně ruku do ohně!
 
Až zásilka přijde, tak určitě udělám fotodokumentaci a vložím na blog, abyste z toho taky něco měli :)
 
Už teď vám ale ukážu čaj, na který se těším nejvíc a který nikomu nedám :)
 
Tento zimní punč je pro mě prostě ten nej nej, je opravdu lahodný, voňavý, s Pilotem ho máme oba moc moc rádi. Někdy si z něj děláme i takový jakože opravdový punč, lehce ho provaříme s červeným vínem, pomerančovou šťávou a lehce tam šmrncneme rumu. No, začali jsme si tento nápoj dělat loni před Vánocemi, když jsem byla dva měsíce na ÚP, špatně jsem to nesla a dala jsem se na alkohol :D I když nevím, nevím, moc toho alkoholu po tom vaření asi nezbylo :)
 
 
To by asi pro dnešek mohlo stačit. Nerada bych vás učajovala k smrti :)
 
Mějte krásný den a pokud máte k tomuto tématu co říct a napíšete mi něco do komentářů, budu jen a jen ráda.
 
Meduňka

17 komentářů:

  1. Přesně ten poslední čaj mi vůbec nechutná! Já loni dostala sadu čajíků právě od Biogeny, ale... ne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé vidíš a já s ním mám spojeny Vánoce a mňam :)
      100 lidí, 100 chutí :)

      Vymazat
    2. ještě mají jednu zimní chuť - sněhová vločka - tu pije moje kolegyně v kanceláři a tu já zase já neeeeeeeééééé :)

      Vymazat
    3. Já vím, ta Vločka byla ve výběru taky... :-) A mám na ni podobný názor :-) Ale přesně jak říkáš, 100 lidí, 100 chutí :-)

      Vymazat
  2. Ty London čaje teda vůbec nemusím, jenom určité chutě, a ostatní jsem nikdy neměla! Já mám moc ráda bylinkové a různé zelené sypané, jinak si úplně vystačím s černým pytlíkovým :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Hroznové víno a koření musí být úžasné!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ovocné čaje skoro vůbec nepiju, protože skoro všechny chutnají stejně. Všechno jsou jen jablka a ibišek a to ovoce na krabičce tam vůbec není cítit. Když už udělám výjimku, tak jsou to ty od Biogeny. Jinak jsem ta, co miluje zelené a silné černé čaje. Nejlépe když jsou ještě hodně kořeněné (Yogi).

    OdpovědětVymazat
  5. Sonnentor čajíky sú mňam!

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem si v poslední době oblíbila ten bezový s citronem od Teekanne:)

    OdpovědětVymazat
  7. Sonnentor čaje jsou skvělé. Vlastně tu někde mám ještě pár, které bych asi měla vypít... :)
    A jinak já miluju čaje jak klasické, tak bylinkové a ovocné... :) A v zimě je piju na litry... :))

    OdpovědětVymazat
  8. ja momentálne letím na zázvore a citróne ;)

    OdpovědětVymazat
  9. to hroznový víno musí chutnat skvěle! já čaje střídám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý výběr, Meduňko! Já jsem také čajová, ačkoli mám raději sypané, sáčkových vlastním také slušnou zásobu - připravuji si je ráno, když chvátám a v práci, kde se o ně dělím s kolegy, přestože byli všichni spíše milovníci kávy, když uzřeli moji nehoráznou sbírku, kterou jsem si do kanceláře nanosila, začali ochutnávat a mám dojem, že teď už kafe vůbec nepijí :-D Ovocné čaje London Fruit & Herb Company mám také ráda, nejvíce mi chutná variace zázvor-citron a jablko-skořice. Můžu doporučit vyjma Sonnentoru, který má neobvyklé až zvláštní příchutě, také značku The London Tea Company, vyrábí výtečné příchuti, jejich mátovo-jahodový miluji :-) A vše navíc v překrásných baleních (koukni na značku do Google obrázků :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé, moc děkuji za tip, ráda vyzkouším, pokud na něj narazím :) Dnes mi přišla zásilka od Sonnentoru, předvčerejškem Biogena, to je radosti :)Taky mám slušnou sbírku. Chtěla jsem je rozdávat na Vánoce, ale nějak se mi do toho nechce, když všechnu tu krásu vidím pohromadě :)

      Vymazat
  11. Zajímavé a fajn :). Zajímalo by mě, jak Ti chutnají Ráráškovy čaje? Vypadají moc hezky na pohled (aneb dej cokoliv do pěkné krabičky a já to koupím :( :)).
    Hroznové víno a koření taky můžu, akorát mě trochu štve (ale to u všech míchaných čajů), že tam po hroznovém víně není ani stopa. Přijde mi, že všude je skoro jen ibišek různě navoněný :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ti Rarášci mají takovou specifickou chuť, úplně vedle jak ta jedle, z nich nejsem. Sonnentor má i mnohem lepší čaje, ale je to fakt člověk od člověka...

      Vymazat
  12. Ahoj, já miluju chai latté, teď jsem dávala recept na blog, koukni:-)

    http://blaznivaagata.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty