pondělí 5. listopadu 2012

dárky, dárky, dárky

pěkný den přeji,
dnes bych vám ráda dala pár tipů na dárečky pro vaše blízké. Já moc ráda nakupuju dárky. Peníze vydané za dárky pro mé milé, považuji za jediné dobře investované a nestýská se mi po nich :)

Tento rok jsem se rozhodla, že nebudu zatěžovat domácnosti své rodiny a přátel hromaděním krámů a všelijakých pičičmund a pokusím se zaměřit na dárky, které se dají nějak spotřebovat, nejlépe sníst a které si člověk sám pro sebe jen těžko koupí, prostě takové ty "luxusní" pochutiny.

Všechny použité fotografie pocházejí z webových stránek obchodů, na které odkazuji v textu.

whittard - "Firma Whittard of Chelsea je specialistou na kávu a čaj již od roku 1886. Náš sortiment zahrnuje více než 120 druhů kvalitních čajů od tradičních černých anglických až po bílé ochucené, dále 20 druhůinstantních čajů, 20 různých příchutí luxusní horké čokolády od bílé s jahodami až po příchuť chilli. Také nabízíme pravý anglický porcelán a ručně malovanou keramiku. Jelikož jsme specialistou i na kávu, nabízíme až 20 druhů čerstvých kávových zrn, která Vám můžeme pomlet podle Vašeho přání."

Já jsem si vybrala následující:

Myslím, že v zimním období nikoho neurazí dobrá horká čokoláda. Sortiment je široký, myslím, že si vybere téměř každý. Já jsem si vybrala hned několik kousků :)
Moc se mi líbí už samotné balení čokolád, pokud budou i tak chutné, jak jsou krásné, tak věřím, že obdarovaní nebudou zklamaní!





Je mi jasné, že instantní káva asi není nic extra pro fajnšmkry, ale u nás doma uplatnění najde. Já tedy piju doma kávu jednou za uherský rok, ale myslím, že mamča si ráda dá :)


V obchodě najdete i krásnou keramiku, plechovky s čaji atd. Osobně se mi vizuálně moc moc líbí tato plechovka na drobné plněná karamelkami.

Dárky, lahůdky - jedná se o obchod s širokou nabídkou delikates jako jsou cukrovinky, káva, čaj, marmelády, vína atd.

Pro Pilota se mi například moc líbí tato čokoláda:


Najdete zde také velmi široký sortiment adventních kalendářů a vánočního zboží jako takového.

No není to nádhera???



Sonnentor - úžasná firma s úžasnými produkty všeho druhu a úžasně bohatým sentimentem. Dříve jsem jejich produkty kupovala u nás ve městě  v Bio obchůdku, ten bohužel zkrachoval :( Miluju jejich Milostný čaj s kořením! Ale i další jejich čaje a koření je skvělé! Letos se chystám udělat takové dárkové balíčky. A co například do nich???

Bio med - anděl strážný



Malinová marmeláda - tedy ovocná pomazánka :)


Bio čokoláda nech mě být tvým andílkem - no není to okouzlující???

Milostný čaj - snoubí krásný obal a úžasně voňavý a chutný obsah!


Cukroví




Toť pro dnešek vše o chystaných pochoutkách pro moje blízké. Máte na oplátku vy nějaký tip pro mě?
Líbil se vám některý z eshopů? Máte s některými výrobky osobní zkušenost?
 
Přeji krásný den, Meduňka!

13 komentářů:

  1. To jsou moc krásné tipy na dárky! Děkuji ti za ně!

    OdpovědětVymazat
  2. Dík za tipy:) Od jistého věku mě krom dárku voňavých, dokáží udělat tu největší radost dárky do "bříška" . A pokud darující zná mlsný jazýček obdarovanéh, pak to nemůže být krok vedle!

    OdpovědětVymazat
  3. práve minulé vianoce sme od sesternice dostali obriu plechovicu horúcej čokolády.. ten darček mi robil radosť zakaždým, keď som si ju zalievala. skvelý nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám moc ráda Sonnetor čaje... ale takovou nabídku co tady máš ty... cukroví a tak, jsem ještě v žádné bio prodejně neviděla.

    OdpovědětVymazat
  5. Slintam !
    Vyrobky Sonnentor mam velmi rada, caje aj korenia kupujem pravidelne.

    OdpovědětVymazat
  6. Teda slintam pri pihlade na tolko dobrot ;))) ja kupujem prve holandske kakao a poviem ti, ze je to neskutocny rozdiel! Neviem, kde beru tu drzost nazyvat tie sunty v obchodoch kakao, ktore chuti ako strk. Pisala som o nom aj na mojom blogu, kupujem ho na malle. Cez vianoce kupujem villard cokoladky, u mna jednoznacny favorit;) o tych som napisat nestihla, ostali mi len prazdne plechovky a obaly ;DDD

    OdpovědětVymazat
  7. Meduňko, malá provokatérko! Slinty si utírám pomalu až u kolen! Tolika parádních mlsků! :-)
    Ale moc děkuju za tipy. Kvanta z toho vůbec neznám, tak omrknu :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Meduňko, u Sonnentoru nakupuji taky, jsou báječní. Doporučuji rovněž mlsnedarky.cz, mají vynikající olivové oleje, které voní jako čerstvě posečená tráva a pravidelně kupujeme ještě pomazánky mandlovou, kávovou, lískooříškovou - na palačinky jsou boží :-)

    OdpovědětVymazat
  9. nenahneval aby som sa keby mi niekto niečo z toho dal ;D

    OdpovědětVymazat
  10. Naprostý souhlas s těma dárkama, taky se snažím dávat něco, co by si užili a ne něco co by si někam postavili, aby na to padal prach. A nebo šperky. :-)
    Tu čokoládu jsem koupila tetě k svátku a chutnala ji v obchodě. Byla dobrá.

    OdpovědětVymazat
  11. Nadchly mě ty čokolády v plechovkách. A jsem ráda, že podle Mishulky jsou i dobré!

    OdpovědětVymazat
  12. Ty čokoládky s autama mají u nás ve městečku, jenom mě mrzí, že nemají s letadlama, to by bylo něco pro mého taťku :-) Článek s tipama na papací dárky taky připravuju, tak ti kdyžtak potom dám odkaz, myslím, že by se ti také mohly zamlouvat :-))

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty