sobota 27. října 2012

miš maš

pěkný večer všem,

musím se přiznat, že na mě včera to podzimní počasí tak dolehlo, že jsem si prostě musela vzít půl den volna. V práci jsem usínala, můj pracovní výkon byl naprosto tragický, musela bych vrátit mzdu a nebo mě hanba fackovat. A tak jsem šla v 11 domů a vrhla se pak na to, aby u nás doma bylo cítit to teplo domácího krbu - tedy uvařila jsem teplý čaj, zatopila, zapálila aromalampu, vařila a pekla. Udělala jsem si prostě krásný den. Jediné, co jej lehce kazilo byla návštěva Kauflandu (je to jediný market, tam dojdu pěšky)... já jsem z tamního sortimentu a osazenstva obvykle naprosto zoufalá (včera samozřejmě také) a tak se tam snažím nechodit..... s pilotem jezdíme do Sparu, kde se mi to zdá všechno takové civilizovanější ( i když nedávno se tam lidé prali o levná másla z Polska...na což jsem neměla slov).....budu se muset odhodlat a začít sama jezdit autem....není zbytí....ale jak na to??? Ale to už je jiné povídání....
 
 
 
Toto je již výsledek mého snažení - laskonky, které jsem dnes nesla jako dezert ke kolegyni/kamarádce (k té, co mi nakupuje na Ukrajině) a jejímu manželovi, neboť nás pozvali s pilotem na oběd a zdálo se mi vhodné přinést alespoň dezert.
 
Chtěla jsem vám též vyfotit "exotické" jídlo, které jsem včera navařila k večeři, ale měli jsme s pilotem takový hlad, že jsem si na fotku vzpomněla až když jsme spokojené trávili v poloze ležmo. Ale ono to jídlo beztak vizuálně není nic moc :) Dělala jsem kuřecí kousky v kari, smetaně, pokladené kousky banánu a zapečené se sýrem. Výsledný pokrm je pikantno-sladko-slaný a náramně se k němu hodí brambory. Pilot tyto experimenty nejí, takže měl kuřecí kousky se zeleninou v tortile.
 
Dnešní den jsme strávili tedy ve společnosti našich přátel, dobře jsme se najedli, poprvé v životě jsem okusila tatarák a moc mi chutnal. Pak jsme společně jeli na nákupy, kde si pilot nakoupil, co potřeboval a i já jsem si dnes pořídila několik drobností. Hlavně jsem potřebovala jednobarevná trika s dlouhým rukávem. V zimě nosím hodně pletené vesty a moje stávající trika jsou již v žalostném stavu. Představovala jsem si je sice spíše v bílé barvě, ale koupit u nás ve městě bílá trika velikosti S/M je nadmíru složité. Koupila jsem si tedy šedé, levandulové, pískové... Já k smrti nerada nakupuju oblečení, připadám si v těch kabinkách zkušebních ještě daleko odpornější a špekatější než obvykle, mám z toho špatnou náladu, jsem pak takové nevrlá, vypruzená....fakticky to nedělám ráda!
 






 
 
Včera jsem si koupila krém s minerály z Mrtvého moře, v týdnu jsem si pořídila bahno od firmy Kawar a byla jsem naprosto nadšená, proto jsem si k němu hned musela pořídit i denní krém. Tak se těšte na recenze.
 
Jinak jsem dnes vyzkoušela poprvé to nové BB s kočičkou a první dojmy jsou skvělé. Barva je sice tmavší, ale rychle splyne s pletí, parfemace je vyloženě příjemná, roztírá se lehce, kryje až nad očekávání dobře, vydržel mi od 9:00 do 17:00 vpohodě. Samozřejmě ne bez hnutí, bylo třeba jej poupravit, přepudrovat, ale pořád vypadala pleť pěkně. Zejména ráno jsem měla pocit, že jsem krásná, což se mi nestává často :D
 
Teď se dívám na Poirota, piju jablečno-rebarborový čaj a jsem spokojená :) Doufám, že prožíváte také pěkný sobotní večer a přeji ještě pěknější sváteční neděli!
 
Meduňka

12 komentářů:

  1. Tak sis aspoň udělala příjemný den:)
    Hrozně se těším na recenzi krému Kawar, já už se také chystám na to bahýnko.

    OdpovědětVymazat
  2. Ňam, ňam, také bych si dala =)

    anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Těžce ti závidím jednobarevná trička, já ve velikosti L/XL nenajdu ani to levandulové či pískové :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidíš, u nás máme plné obchody L/XL, klidně ti je nakoupím :)

      Vymazat
    2. No tak to si prosím ve všech možných barvách!!!

      Vymazat
  4. tohle podzimní počasí je pěkně vypočítavý. taky jsem věčně nachlazená, nemocná, neni mi dobře..
    ty laskonky jsou skvělý a trička taky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jéééé, laskonky vypadají jako makronky! Už jsem chtěla vyzvídat recept :)) Povedly se ti :)

    OdpovědětVymazat
  6. tak to se musí tvůj chlap potěšit, že relaxuješ při vaření a pečení a on nepapa experimenty... to by se ten pak muj moc nenajedl:-)) triček teda není nikdy dost, to je stará pravda. jinak pod tím osvětlením v tom omezeným prostoru snad není se svojí postavou spokojený vůbec nikdo.. spíš to mají jako odrazovátko od nákupu, já mám XS a v té kabince se mi chce taky brečet. hlavně že jsi nakonec ulovila. pěkný víkend:-))

    OdpovědětVymazat
  7. Podzim má něco do sebe, viď! Krásně se ta pohoda četla. Víc takových dnů!

    OdpovědětVymazat
  8. Mohla bych poprosit o recept na ty laskonky? Vypadají nádherně, pokud by to šlo tak na berunkaromca@centrum.cz

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty