pondělí 29. října 2012

Dr. Popov - MUMIO pleťové tonikum

pěkný den,
 
jedním z mých říjnových oblíbenců je právě toto pleťové tonikum. Vybrala jsem si ji k recenzi a moc jsem se na ni těšila, protože jak dobře víte, mám moc ráda přírodní záležitosti a na mumio jsem byla extrémně zvědavá.

O mumio jsem se na internetu dočetla např. to, že se jedná o směs organických a anorganických látek, "skládá se z 26 stopových prvků, 10 oxidů kovů, 6 aminokyselin, steroidů*), fosfolipidů, řady vitamínů, éterických olejů a dalších biologicky aktivních látek." (zdroj: www.mumio.cz) Dle tohoto zdroje musí mít mumio tmavou barvu, proto jsem byla zvědavá, zda toto pleťové tonikum bude barevně odpovídat.
 
 

Dle výrobce je toto pleťové tonikum  vhodné k pravidelnému rannímu i večernímu čištění a ošetření pleti a to po odlíčení pleti pleťovým mlékem nebo čistícím gelem.


Používala jsem tedy výrobek dle instrukcí výrobce a na následujících řádcích shrnu své dojmy.

Tonikum má opravdu lehce nahnědlou barvu, takže tam to mumio zřejmě opravu bude :) Je mi příjemná parfemace výrobku, celkově je mi tonikum sympatické. Trpím poslední dobou problematickou pletí a to zejména na čele - takovou krupičkou, tato se po pravidelném používání tohoto tonika dává na ústup. Nemohu 100% říct, že je to zásluha jen tohoto tonika, ale věřím, že tomu hodně pomohlo. Zpočátku jsem měla pocit, že tonikum lehce vysušuje, bude to tím, že málo kdy používám pleťové vody, tonika s alkoholem, takže na něj není moje pleť zvyklá. Po pár dnech si však pokožky přivykla a super. Po použití je pleť jemná, vyhlazená, příjemná na dotyk a voňavá. Tonikum neštípe, nedráždí pokožku, dobře pleť dočišťuje. Přiznám se, že jsem tamponkem přejela i oči, abych zjistila, jak budou oči a jejich okolí reagovat a žádnou tragédii jsem nezaznamenala. Oči nepálily, ani oční okolí neprotestovalo. Tento pokus bych však do denní rutiny čištění pleti asi raději nezařazovala :)
 
Jediné, co na mě nepůsobí úplně odvazově je složení výrobku - těch parabenů je tam skoro víc než ostatních ingrediencí :) Ne, že by mi ty parabeny působily nějaké problémy, ale tak nějak pocitově bych byla raději, kdyby jich tam tolik nebylo.... i když je mi jasné, že je lepší trocha konzervantů než aby se mi v kosmetice množily bakterie a po týdnu mi na povrchu plaval žabinec!
 
Tonikum se prodává v balení o 150 ml a zaplatíte za něj cca 75,- Kč, což je myslím slušná cena.

Celý mumio sortiment si můžete prohlédnout na stránkách firmy Dr. Popov, které tímto děkuji za zaslání tohoto příjemného tonika.
Osobně uvažuji o koupi čistícího mléka, asi navštívím naší zdravou výživu a podívám se na složení výrobku.
 
Co vy a mumio?
 
krásný nový týden vám všem přeje Meduňka
 
 

11 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá velmi dobře, navíc i cena je více než příznivá! Co mě ale malinko zaráží je právě to složí plné parabenů... není to malinko s rozporem přírodní kosmetiky?

    OdpovědětVymazat
  3. Mě fascinuje ten název :-)
    Akorát to složení, no. Ale zase když říkáš, že ti to pomohlo, Meduňko... Sakryš, co si z toho pak vybrat? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. noooo, to je právě divné, já jsem se prvně lekla, když jsem to složení viděla, já se snažím s těmi parabeny opatrně....ale opravdu zatím zlepšení

      Vymazat
  4. tak to zloženie ma zaskočilo, do teraz som žila v naivnej predstave, že dr. popov je bio kozmetika!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dr. popov neni bio kosmetika ale prirodni. mumio od nej pouzivam a jsem navysost spokojena :-)

      Vymazat
  5. Jako to složení opravdu na pováženou, jsem celkem překvapená, protože jsem myslela, že tato značka je šetrná a přírodní. Já bych se po těch čtyřech rozličných parabenech osypala raz dva a ten alkohol taky žádná hitparáda :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem ráda, že se mi nic z toho nestalo. Dříve jsem na parabeny reagovala všelijak.

      Vymazat
  6. musí byť fakt dobré keďže má dobrú značku aj dobrú recenziu ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Ach jo, stejně jako Bebe nevím. Tonikum se mi zalíbilo, ale ty parabeny...:(

    OdpovědětVymazat
  8. Od Popova občas něco používám, toto zatím neznám a nemám zkušenost....mno uvidíme :)

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty