čtvrtek 18. října 2012

bylinná maska alcina

pěkný den všem,
pro dnešní den jsem si pro vás připravila vyprávění o bylinné masce od Alciny.  Jedná se o masku, kterou jsem dostala už poloprázdnou jen na vyzkoušení, použila jsem ji cca 6x víc jí nebylo, ale doufám, že to stačí, abych mohla s čistým svědomím popsat, jaký na mě udělala dojem.
 
 
 
Jedná se o masku, která je určena na smíšený či mastný typ pleti. Dočetla jsem se o ní, že by měla být hojivá a klidnící, měla by regulovat činnost mazových žláz a předcházet zánětlivým procesům v pleti. Maska by měla hojit akné, předcházet zarudnutí. Obsažený kaolín pohlcuje mastnotu a desinfikuje pokožku. Maska dále obsahuje šalvěj a levanduli, které mají mít astringentní účinky  a dále heřmánek, který pleť zklidňuje.
Maska se může používat celoplošně nebo jen lokálně na nečistoty pleti a to 1-2 x týdně při době působení 10ti minut.
Po použití by měly být póry výrazně čistší a stažené , pleť by měla být celkově jemnější.
 
Pokud by někoho zajímalo složení, zde je:
 
AQUA, KAOLIN, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, PENTYLENE GLYCOL, SORBITOL, PANTHENOL, SALVIA OFFICINALIS LEAF WATER, BUTYLENE GLYCOL, PROPYLENE GLYCOL, PARFUM, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL, BISABOLOL, ALLANTOIN, GLYCYRRHETINIC ACID, UREA, LINALOOL, LACTIC ACID, CI 42090, CI 47005, SODIUM PROPYLPARABEN, SODIUM BENZOATE, METHYLPARABEN, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, BUTYLPARABEN, METHYLISOTHIAZOLINONE, ISOBUTYLPARABEN.
 
Mohu říci, že maska nádherně voní po obsažených bylinkách, zejména levandule je okamžitě po otevření hodně markantní! Je to jedna z nejvoňavějších masek, které jsem vyzkoušela - konkuruje si s gumovací maskou od nobilisu, kterou jsem vám ukazovala kdysi ve videu. (tedy co se vůně týče)
Dále se mi moc líbí krásná zelenomodrá barva. Je to tak trochu neonek :) Když mě potká s maskou pilot, tak mi říká Amazonko :)
 
 
Maska má jemnou krémovou konzistenci, je dost hutná, ale přitom se velice dobře a bezproblémově roztírá a aplikuje.
Maska na obličeji v průběhu 10ti minut zaschne, lehce se scvrkne, což cítím zejména na čele, na zbytku obličeje nic necítím. Některé masky tak zaschnou, až mě na tom obličeje bolí, tato maska mezi ně nepatří, není nijak nepříjemná. Lze ji velice lehce smýt trochou teplé vody.
 
Co se účinků na pleť týče, pokožka je po použití velice jemná, hebká, póry jsou stažené, ale že by to vydrželo nějak dlouho, to se říct nedá, ale tak to asi u masek chodí, holt nejsou zázračné.
 
objem masky činí 50 ml, což není mnoho
cena masky činí cca 315,- Kč
 
Když to vezmu kolem a kolem, tak maska je velice příjemná, voňavá, nějaký ten účinek se dostavuje, nicméně to není bomba, bez které by člověk nemohl žít...pokud vám není 300,- Kč za 50 ml moc, tak asi nebudete zklamané, pokud je vám to mnoho je, tak vězte, že nepřijdete o nic, co by obličej zázračně proměnilo a zkrášlilo.
 
Jak jste na tom s kosmetikou od Alciny vy? Já ji téměř neznám....
 
mějte pěkný den, Meduňka
 
 

7 komentářů:

  1. Já Alcinu taky téměř neznám, ale tahle maska vypadá dobře!

    OdpovědětVymazat
  2. Já Alcinu teda vůbec neznám, ale levanduli miluju :-)! Nicméně těch 300kč za 50 ml bych asi nedala :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Alcinu znám jen z doslechu. Maska vypadá dobře. a je-li tam levandule, tak to je něco pro mě :)

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Meduňko, o Alcině jsem už několikrát četla, ale nezkoušela. Momentálně se snažím testnout všechno od Karla Hadka, ale jednou se k ní taky dopracuju:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucie, jak jsi spokojená s Hádkem? Já jsem od něj nic neměla. Měla jsem jen Atok a dost mě mátlo, že mají stejné obaly a snad i výrobky???? Ale po krému jsem se celá osypala, takže jsem pak používala jen lecitinovou masku a hřebíčkové tonikum.

      Vymazat
  5. Já jsem se o Alcině dozvěděla od své kadeřnice, která mi poskytla vzorek krému, se kterým jsem byla velmi spokojená. Nicméně je to poměrně nákladná kosmetika...

    OdpovědětVymazat

děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty