čtvrtek 6. září 2012

moje oblíbené kosmetické značky

pěkný den všem,

dnes bych ráda tak nějak shrnula a lehce předtavila svoje oblíbené kosmetické značky, které používám při péči o pleť. Nebudu je řadit ani abecedně ani dle oblíbenosti, spíš tak halabala, jak si vzpomenu.
 
 
Avene - Avéne je malá vesnice  v údolí Orb. V roce 1743 poblíž pramene Sainte-Odile byly vybudovány první lázně, které jsou i dnes vyhledávány při léčbě kožních onemocnění zahrnujících ekzém, psoriázu, svědění... Voda je vhodná pro citlivou pleť, neboť obsahuje vyvážené minerální složení a je obohacená o oligoelementy a křemičitany.
Žádný přípravek od Avene mě nikdy neklamal, zatím jsem byla opravdu vždy maximálně spokojená. Používala jsem přípravky na čištění pleti - gel, vodu, několik různých krémů zejména na problematickou pleť. Žádný přípravek mi nikdy pleť nepodráždil. Výsledky kosmetické péče byly viditelné a poměrně rychlé!
 
 
 
La Roche-Posay má své kořeny v malé francouzské vesnici, v centru francouzského regionu La Vienne, kde se nachází pramen s blahodárnými účinky na pokožku. Pochází z dešťové vody, která se filtruje přes křídové skály a obsahuje v sobě dostatek selenu. Spolu s hlubinnou vodou, která přes více jak 1700 let protéká hlubokým pískem cenomanského původu, spolu vytváří perfektní složku a nenahraditelnost produktů značky La Roche-Posay.Již v roce 1869 vznikly v malebné vesničce uprostřed francouzského regionu La Vienne největší lázně, které se specializují na kožní problémy a vyléčí více jak 8000 lidí ročně. (zdroj:http://www.la-roche.cz)
Tato kosmetika mě rovněž nikdy nezklamala - používala jsem celou sadu na problematickou pleť - gel, vodu, krém, v době, kdy jsem měla problémy ekzematického původu jsem používala jejich krém tolerian a fyziologický odličovací gel. Opravdu jsem byla spokojená a této kosmetice věřím. Zejména efaclar K jsem si velice oblícila a svého času jsem na něj nedala absolutně dopustit!
 
 
 
Syncare - značka SynCare již od roku 1996 přináší na trh profesionální dermokosmetické přípravky na hranici lékařské a estetické péče. Vysokou úroveň přípravků potvrzují tisíce spolupracujících lékařů, lékáren a kosmetických salonů v Čechách, na Moravě, na Slovensku, v Německu, v Rakousku, ve Velké Británii a v Řecku.
  • Netestujeme naši dermokosmetiku na zvířatech
  • Používáme ekologické suroviny a pokud je to možné, z certifikovaného sběru.
  • 95% výrobků je bez parfémů
  • výrobky jsou baleny vysoce hygienicky - v tubách a v dávkovačích. To nám umožnilo snížit obsah konzervačních látek na minimum nebo je zcela vyloučit.(zdroj: www.syncare.cz)

  • Opět jsem byla se všemi přípravky spokojená, jen pleťová voda na problematickou pleť mi lepila na obličeji a po olíznutí rtů jsem měla hrozně hořko v ústech, což mi vadilo, takže bych si ji znovu nekoupila. Pleťový peeling byl zase extrémně jemný a na tu cenu ho bylo docela málo,nicméně rozhodně nebyl špatný!  Musím moc doporučit přípravky s AHA kyselinami a hydratační krém Biominerál, ten je opravdu senzační - dám za něj ruku do ohně!
     
     
     
     
    Nobilis Tilia je česká společnost, která se zabývá vývojem, výrobou a prodejem čistě přírodní léčebné i pěstící aromaterapeutické kosmetiky. Přírodní kosmetika Nobilis Tilia podporuje cestu k sobě a objevení vlastní jedinečnosti. Naše zásady vyjadřují osobitost v přístupu a rovnováhu mezi filozofií a obchodem. Styl naší práce nám umožňuje harmonicky růst a
    K V É S T

    Kvalitou (čistě přírodních produktů)
    Vzděláním (odborností a profesionalitou)
    Eticky (vztahy i ekologií výroby)
    Spokojeností (našich zákazníků i zaměstnanců)
    Tradicí (české aromaterapie)
     
    Využíváme v nejvyšší možné míře suroviny z ekologického zemědělství, naprostá většina našich produktů je certifikována jako přírodní kosmetika nebo BIO kosmetika. Kdykoliv je to možné, vyrábíme bez konzervantů a syntetických látek. Pro uchování kvality citlivých bioaktivních látek využíváme obaly z tmavě fialového skla. Nikdy nesnižujeme kvalitu kvůli ceně. (zdroj:www.nobilis.cz)
     
     
    Na přípravky této firmy jsem nedávno přidávala poměrně dost recenzí. Nedám dopustit na jejich levandulový krém a čistící gel Salt! Jinak jsem byla spokojena téměř se vším - snad jen odličovací mléko mě nikterak extra nenadchlo, ne, že by bylo špatné, ale připadalo mi dost obyčejné na tu cenu :)
     
     
     
    Aromedica - nabízíme kvalitní českou přírodní farmaceutickou kosmetiku podle vlastních originálních receptů, a výrobky pro aromaterapii. Výrobcem a prodejcem je česká inovační a vývojová společnost Aromedica, jejímž zaměřením je přírodní humánní a veterinární kosmetika, aromaterapie a potravinové doplňky. Známá je i řada proti celulitidě - krém/gel proti celulitidě a kapsle. (www.aromedica.cz)

    Mám ráda zejména pleťové vody a to pro jejich extrémně uklidňující parfemaci. Nejvíc mám ráda pleťovou vodu Těžký den, kterou bych si ráda brzy zase pořídila a zrecenzovala :) Používala jsem rovněž gely a krémy na obličej, masky - vše zejména pro problematickou pleť. Tyto přípravky rozhodně moje akné nezvládly, ale to bylo dáno spíš extrémně těžkou formou akné. Přípravky byly příjemné, voňavé, uklidňující.
     
    Clinique - kosmetika vytvořená dermatology, 100% neparfémovaná, testovaná na alergii. Tuto kosmetiku jsem objevila loni a oblíbila jsem si ji, na odličovadla jsem tu měla recenze, takže kdo chce a hledá, ten najde. Měla jsem i oční krém, ale ten jsem flinkala; nyní mám čistící mycí gel a ten úžasný gel proti pupínkům a jsem nadšená!
     
     
     
    A jaké jsou vaše oblíbené značky v péči o pleť?
     
    Meduňka.

    5 komentářů:

    1. Nobilis Tilia je skvělá značka!

      OdpovědětVymazat
    2. La Roche teď používám kvůli periorální dermatitidě - zejména makeup toleriane je perfektní! Ještě mi vyhovuje růžová řada od Biodermy. Avene je taky fajn, měla jsem krém s SPF, termálku a micelární vodu, ale u té mi vadila parfemace. Ostatní značky určitě omrknu..máš skvělý kosmetický vkus a rozhodně je to i rozumné používat přírodní kosmetiku..když teď vím, co dokáží parabeny, alkohol v kosmetice atd. už žádný krém v drogerii nekoupím :D.

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. děkuji, tolerian jsem pouzivala taky kvuli perioralce a vyhovoval mi naramne! Biodermu jsem pouzivala taky,ale celkove mi moc nesedi...

        Vymazat
    3. Všechny mám moc ráda. Pěkný výběr!

      OdpovědětVymazat
    4. Já mám nejraději Biodermu a také mám ráda Avéne a La Roche- Posay, ale od nich jsem zatím vyzkoušela pár výrobků. Nominovala jsem Tě na cenu blog awards, tak snad Tě to potěší:

      http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/09/blog-awards.html

      OdpovědětVymazat

    děkuji za vaše milé komentáře, vzkazy a náměty